Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

5+1 πρόσωπα της τέχνης και του πολιτισμού που δεν περιμέναμε να δούμε στην Πάτρα- Ήρθαν μέσα στο 2016

5+1  πρόσωπα της τέχνης και του πολιτισμ...

Ξένια Καλογεροπούλου, Λίνα Νικολακοπούλου, Μάνος Ελευθερίου, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Λυδία Κονιόρδου και Βικτόρια Χίσλοπ

Μια χρονιά με πολλές όμορφες επισκέψεις ήταν το 2016 για την Πάτρα. Σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού βρέθηκαν στην πόλη εξαιτίας, βιβλιοπαρουσιάσεων, βραβεύσεων κι άλλων περιστάσεων.

Ξένια Καλογεροπούλου, Λίνα Νικολακοπούλου, Μάνος Ελευθερίου, Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και Βικτόρια Χίσλοπ ήταν κάποια από τα πρόσωπα που δεν περιμέναμε να δούμε από κοντά είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους  είτε πολλών υποχρεώσεων που σίγουρα έχουν.

Παρόλα αυτά τίμησαν το Πατρινό κοινό με την παρουσία τους...

 

Ξένια Καλογεροπούλου

Στις 16 Φεβρουαρίου η Ξένια Καλογεροπούλου βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων όπου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση γι΄αυτήν αλλά και παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο "Γράμμα στον Κωστή".

Λίνα Νικολακοπούλου

Την ίδια ημέρα, η σπουδαία στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου βρέθηκε στην Πάτρα, καθώς ήταν ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για την Ξένια Καλογεροπούλου.


Μάνος Ελευθερίου

Στις 8 Δεκεμβρίου ο Μάνος Ελευθερίου βρέθηκε στην Πάτρα, μετά από δέκα χρόνια, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Φαρμακείο εκστρατείας". Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "Βυζαντινό", μίλησε για το βιβλίο ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο των δράσεων του, διοργάνωσε απόψε 19 Δεκεμβρίου 2016 σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου στο Ρίο, εκδήλωση με θέμα «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο» όπου προσκεκλημένη κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκλεκτή επιστήμων – Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, πρ. Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Ιστορικός.

Την επόμενη μέρα αναγορεύτηκε σε επίτιμη διαδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Λυδία Κονιόρδου

Η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και τέως καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, εγκαινίασε στις  20 Δεκεμβρίου Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την φωτογραφική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας με τίτλο "Το Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Αχαϊα και Ηλεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013. Μάλιστα, πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Βικτόρια Χίσλοπ

Τέλος, μια από τις επισκέψεις που χάρηκαν ιδιαίτερα οι Πατρινοί ήταν αυτή της Βικτόριας Χίσλοπ, στις 17 Νοεμβρίου. Η συγγραφέας ταξίδεψε από την Αγγλία προκειμένου να παρουσιάσει στην πόλη το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο "Οι Καρτ Ποστάλ" στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture