Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΒΑΛΑ: «SINGLE» ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ, ΜΙΛΑ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΒΑΛΑ: «SINGLE» ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Νιώθω πια αποδεκτή, όπως ακριβώς είμαι»

Eπανεκκίνηση σε γιορτινό mood για την πολύ αγαπητή και ταλαντούχα hairstylist της πόλης, Φωτεινή Τσαβαλά με την φωτογενή ομορφιά και τον εγκάρδιο χαρακτήρα. Μόνη και αδιαφιλονίκητη οικοδέσποινα του ομώνυμου hair studio της Ρήγα Φεραίου, αφήνει πίσω το σύντομο διάστημα που «μοιράστηκε» το χώρο της, για να προσηλωθεί σε εκείνες και εκείνους που πιστεύουν στα δικά της χέρια και την καταδική της αισθητική. Εν όψει της νέας χρονιάς, την πετύχαμε σε εξομολογητική διάθεση, οπότε μιλήσαμε για πεπραγμένα κι αισθήματα, δίχως να παραλείψουμε βέβαια το πώς θα ομορφύνουμε για τα Christmas parties.

Η Φωτεινή που ήρθε από την Αθήνα, αλλά έγινε πατρινή, είναι ασυζητητί εργασιομανής. Σε περιβάλλον που παραπέμπει σε θεατρικό μπουντουάρ, θυμόμαστε πως πέραν της πατρινής της πελατείας επιμελείται ταυτόχρονα με συνέπεια την παρουσία δημοφιλών ηθοποιών σε σήριαλ της tv. Πάντα «στο πόδι» για να δημιουργήσει ό,τι καλύτερο στο χρώμα, το κούρεμα, το χτένισμα, την φροντίδα των μαλλιών μας, χαίρεται να απολαμβάνει την αναγνώριση των προσπαθειών της και δεν το κρύβει. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι πολύ ευθύς και στις απαντήσεις της.

 

Αν κάναμε έναν απολογισμό τριετίας του κομμωτηρίου σου, τι θα έλεγες πως έχεις πετύχει πρωτίστως; Υπάρχει πια μεγάλος ανταγωνισμός στον κλάδο. Τι βρήκαν λοιπόν οι πελάτες σε σένα; Πόσο εύκολο ήταν να καθιερωθείς στο χώρο;

Καθόλου εύκολο, δυστυχώς αλλά και ευτυχώς. Οι δυσκολίες ήταν που με έφεραν στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Αν δεν περάσεις από τα δύσκολα, πώς θα εκτιμήσεις όσα αποκτάς; Πιστεύω πως ο κόσμος με εμπιστεύεται γιατί τους λέω αλήθειες και «όχι». Συχνά δεν τους κάνω τη χάρη σε όσα μου ζητάνε. Τους λέω: αυτό δεν σου πάει, εκείνο δεν το αντέχει το μαλλί σου, το άλλο δεν είναι όμορφο και καλαίσθητο, αλλά υπερβολή. Ξέρουν πως πέρα από γνώστης του αντικειμένου μου και επαγγελματίας, δεν  θα πω ψέματα και θα είμαι πάντα ειλικρινής.

 

Μια γυναίκα πείθει δυσκολότερα ως επαγγελματίας ή αυτό αποτελεί μύθο;

Μύθος φυσικά! Είτε γυναίκα, είτε άνδρας, εφόσον διαθέτει ικανότητες και ξέρει να μιλήσει με επιχειρήματα που ευσταθούν, θα κερδίσει την εκτίμηση των πελατών. Ειδικά οι γυναίκες που είναι πιο απαιτητικές, ξέρουν καλά να κρίνουν ποιόν έχουν απέναντί τους.

 

Η εντυπωσιακή σου εμφάνιση θεωρείς πως έπαιξε θετικό ή αρνητικό ρόλο στην πορεία σου;

Δύσκολη ερώτηση. Εχω περάσει διάφορα στάδια για το εάν τελικά η εμφάνισή μου βοηθάει ή το αντίθετο. Τον πρώτο χρόνο θα έλεγα πως οι γυναίκες παρατηρούσαν ή θαύμαζαν αυτό που έβλεπαν σε μένα. Το δεύτερο χρόνο ίσως έκριναν πως είμαι υπερβολικά προσεγμένη για τη δουλειά και πιθανόν το σχολίαζαν. Τον τρίτο χρόνο νιώθω πια αποδεκτή, όπως ακριβώς είμαι. Και στη δική μου περίπτωση αποδείχθηκε πως μετράνε τα έργα και οι πράξεις περισσότερο από την εξωτερική εικόνα.

 

Πώς καταφέρνεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της μητέρας και της επιχειρηματία μαζί; Ποιά είναι η βασική συμβουλή που θα έδινες ως γυναίκα στην κόρη σου;

Όλα είναι θέμα προγράμματος και θέλησης. Ετσι μια γυναίκα μπορεί να συνδυάσει τα πάντα: να είναι επιτυχημένη στην εργασία και την προσωπική της ζωή και να δίνει στο παιδί της τον καλύτερό της εαυτό, ώστε να του προσφέρει τα καλύτερα δυνατά εφόδια. Η κόρη μου η Ειρήνη,  σήμερα είναι 7 ετών. Η πιο πολύτιμη και σημαντική συμβουλή που θα της έδινα είναι να αγαπάει τον εαυτό της και να πιστεύει σ΄αυτόν.

 

«Single» πάλι επαγγελματικά. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε είχες εγκαινιάσει συνεργασία με συνάδελφο, που έληξε άδοξα πολύ σύντομα. Θα ξανατολμούσες σύμπραξη; Τι γεύση σου άφησε αυτή η περίοδος;

Τι μου άφησε; Σίγουρα απογοήτευση και μια πικρία, το ομολογώ. Συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή να βασιστούμε και να εμπιστευθούμε  λάθος ανθρώπους είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Ολο αυτό όμως με έκανε πιο δυνατή. Επιπλέον με έβαλε στη διαδικασία να σκεφτώ σοβαρά πως οι κόποι μου στη δουλειά μου μέχρι τώρα, δεν θα είναι ποτέ ξανά διαπραγματεύσιμοι.

 

Ετοιμαζόμαστε για Χριστούγεννα. Πώς θα χτενιστούμε για να αναδείξουμε τα trendy ρούχα του φετινού ρεβεγιόν;

Ολες ξέρουμε πως ένα ξεχωριστό χτένισμα μπορεί να εκτοξεύσει την εμφάνισή μας. Φέτος θα πρότεινα μαλλιά σε κλασικό και ρετρό ύφος. Δοκιμάστε νεανικούς χαμηλούς κότσους στον αυχένα και ελεύθερα μαλλιά με κυματισμούς που παραπέμπουν σε παλιές δεκαετίες.

 

Μια δική σου ευχή για όλους λόγω των γιορτινών ημερών;

Θα ευχηθώ το 2017 να φέρει σε όλους μας υγεία πάνω απ΄όλα και όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View