Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις καλύτερες χορωδίες του 34ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών

Στις καλύτερες χορωδίες του 34ου Διεθνού...

Σημαντική διάκριση

Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών με 30 χορωδιακά σύνολα παρουσίασε το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας το πρώτο τετραήμερο του Δεκεμβρίου. Το Φεστιβάλ παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας που και με τις εξαιρετικές οπτικές του παρεμβάσεις, εκτός από τον λόγο, κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών. Ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ακαδημαϊκός, Συνθέτης και Μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου, Ομότιμος Καθηγητής Σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ) και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ο Συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, μέχρι πρότινος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής και Ομότιμος Καθηγητής  του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι και πραγματοποίησαν χρήσιμες συμβουλευτικές – επιμορφωτικές παρεμβάσεις προς τις Χορωδίες και τους ακροατές.

Μεταξύ των συνόλων που παρουσιάστηκαν ήταν και η  Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες χορωδίες του φεστιβάλ. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στα συνεργαζόμενα Φεστιβάλ της Ιταλίας και της Σερβίας. Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Επιτροπή είναι μια χορωδία που: «άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, καθώς παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, δύσκολο, πολυφωνικό ρεπερτόριο και διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους».

Η Χορωδία υπό τη Διεύθυνση της κας Λίνας Γερονίκου και με τη συνοδεία της κας Ελένης Παπαπροκοπίου στο πιάνο παρουσίασε τα έργα:

GAUDETE - Piae Cantiones - Μεσαιωνικός Ύμνος,

IN STILLER NACHT - J. Brahms

POLOVTSIAN DANCES (Prince Igor) - A. Borodin

ΣΤ’ ΑΛΟΓΑ - Θ. Αντωνίου

ΔΕΣ ΤΙ ΛΑΜΠΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – Γ. Κουρουπός

ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ -  Μ. Θεοδωράκης

ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ - Μ. Χατζιδάκις

TANGO TO EVORA / ΝΕΦΕΛΗ - L. McKennitt

HIJO DE LA LUNA  - J.M. Cano

BLUE MOON - R. Rodgers

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture