Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: ΣΗΜΕΡΑ Η "ΚΑΡ(Υ)ΔΙΑ" ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ "ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ"

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: ΣΗΜΕΡΑ Η "ΚΑΡ(...

Δωρεάν για την πανεπιστημιακή κοινότητα από το Dansarte

Το Dansarte, υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάζει τη νέα χορευτική παραγωγή του, μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας του «Καρυοθραύστη» βασισμένη στο κείμενο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Ο εμπνευστής αυτής της άποψης Γιάννης Αντωνίου μπαίνει βαθιά στην καρδιά του «Καρυοθραύστη» και η ιστορία χτίζεται γύρω από μία άλλη ιστορία - την ιστορία του «Σκληρού Καρυδιού».

Αυτή η σύγχρονη εκδοχή θέλοντας να εμβαθύνει στους δύο κόσμους, της φαντασίας και του ρεαλισμού, παντρεύει τον κλασικό με τον σύγχρονο χορό, χρησιμοποιώντας το νέο χορευτικό δυναμικό της Πάτρας, πάνω στο κείμενο του Χόφμαν και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Ο μαγικός κόσμος αυτής της ιστορίας μιλάει στην καρδιά που έχει χάσει την παιδικότητά της και καθημερινά γίνεται όλο και πιο σκληρή. Σπάζοντας το κέλυφος θα δούμε να αποκαλύπτεται η χαμένη λάμψη και η χαρά της επανασύνδεσης με το παιδί που κρύβεται μέσα μας.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στις 11-12 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19.00.

Η παράσταση της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου 2016 παρουσιάζεται για το Πανεπιστήμιο και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις οικογένειές τους έχουν δωρεάν είσοδο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: «Καρ(υ)διά», μία σύγχρονη άποψη στην κλασική ιστορία του «Καρυοθραύστη»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture