Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από αυτή την Πέμπτη στις Πατρινές αίθουσες το «Underworld: Blood wars - Η αιματοχυσία»

Από αυτή την Πέμπτη στις Πατρινές αίθουσ...

Πρωταγωνιστούν η Kate Beckinsale και ο γοητευτικός Ελληνοβρετανός ηθοποιός Theo James

To περιπετειώδες θρίλερ «Underworld: Blood wars - Η αιματοχυσία», που είναι το νέο κεφάλαιο του γνωστού και επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 σε διανομή από την εταιρεία Feelgood και την ίδια μέρα αναμένεται και στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι της 44χρονης Γερμανοαμερικανίδας Anna J. Foerster, η οποία έει ασχοληθεί με τον τομέα των οπτικών εφέ και έχει δουλέψει κοντά στον διάσημο σκηνοθέτη Roland Emmerich, σε φιλμ όπως το «Independence Day» (1996).

Η ταινία «Underworld: Η Αιματοχυσία» είναι το 5ο μέρος του επικού blockbuster franchise που έχει ως κεντρική πρωταγωνίστρια τη Selene, μια γυναίκα βρικόλακα που επωμίζεται μια εξαιρετικά πολυσύνθετη και δύσκολη αποστολή: να προστατεύσει την κόρη της Eve (ένα υβρίδιο βρικόλακα και λυκάνθρωπου), να κάνει τα πάντα για να μην αφανιστεί το είδος της από τις επικείμενες απειλές και να προσπαθήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων ειδών. Το σενάριο υπογράφει ο Cory Goodman (The Last Witch Hunter, Priest).

Στην ταινία Underworld: Η Αιματοχυσία πρωταγωνιστούν η 43χρονη Kate Beckinsale (Underworld, Love & Friendship), ο γοητευτικός 32χρονος ηθοποιός Theo James (The Divergent Series), και οι Lara Pulver (Edge of Tomorrow), Tobias Menzies (Outlander, The Night Manager), Bradley James (Damien), James Faulkner (Game of Thrones) και Charles Dance (Game of Thrones).

Σύνοψη

Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που την είχαμε αφήσει - στο τέλος του Underworld: H Αναγέννηση. Η Selene (Kate Beckinsale) έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις. Η πιο άμεση προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Marius (Tobias Menzies), ο οποίος έχει μπολιάσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του.

Η δεύτερη και πιο ύπουλη έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David (Theo James) και ο πατέρας του Thomas (Charles Dance). Η Selene θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία.

Η νέα ταινία του άκρως επιτυχημένου Underworld κάνει μια σαφή στροφή προς την αισθητική της πρώτης ταινίας, που βγήκε στις αίθουσες το 2002. “Η ταινία επιστρέφει στις ρίζες της, στη μυθολογία, στο παρελθόν” αναφέρει ο παραγωγός Richard S. Wright. Όλο το σκηνικό, τα κοστούμια θυμίζουν το πρώτο Underworld. Το Underworld: Η Αιματοχυσία είναι κάτι σαν ένα reboot. Αυτή ήταν και η βασική επιδίωξη της Anna J. Foerster, που σκηνοθέτησε για πρώτη φορά κάποια από τις ταινίες, να επιστρέψει στις ρίζες του μύθου και της ιστορίας. “Είχα ενθουσιαστεί όταν είχα δει το πρώτο Underworld. Μας εισήγαγε με ένα δεξιοτεχνικό τρόπο σε έναν φανταστικό και συνάμα σκοτεινό κόσμο”.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ανατολική Ευρώπη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο πρώτο Underworld. Δημιουργήθηκε έτσι μια επιβλητική ατμόσφαιρα που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία ενός νέου βασιλείου βρικολάκων που έχει την έδρα του στη μακρινή Σκανδιναβία.  “Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν αυτούς τους βρικόλακες” τόνισε ο παραγωγός Gary Lucchesi.

Η σκηνοθέτιδα Anna J. Foerster ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο «The Day After Tomorrow» και έχει σκηνοθετήσει επεισόδια για τις τηλεοπτικές σειρές Outlander και Criminal Minds. “Το βιογραφικό της σε ταινίες δράσης και ο τρόπος που δούλεψε με τους ηθοποιούς της στο Outlander με έκαναν να νιώσω πως ήταν η τέλεια επιλογή για να σκηνοθετήσει την ταινία” ανέφερε ο παραγωγός Lucchesi. “Η Anna έχει πολύ καλή αίσθηση της δράσης, αντιλαμβάνεται τις γωνίες της κάμερας και τα ειδικά εφέ. Πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ σπάνιο συνδυασμό”.

Η Αιματοχυσία εκτοξεύει τη μυθολογία του Underworld σε μια άλλη διάσταση. Ταυτόχρονα ενδυναμώνει και παγιώνει την ιστορία που εξακολουθεί να συναρπάζει τους θεατές 14 χρόνια μετά.

• Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το χειμώνα του 2015 στην Πράγα, στην Τσεχία και διήρκεσαν 10 εβδομάδες.

• Για τις απαιτητικές σκηνές δράσεις χρησιμοποιήθηκαν τόσο πραγματικοί κασκαντέρ, όσο και ειδικά εφέ.

• Μερικές από τις πιο απαιτητικές σκηνές ήταν οι μεταμορφώσεις των λυκανθρώπων σε ανθρώπους και αντίστροφα. Σε αυτές έγινε ευρεία χρήση 3D επεξεργασίας και ειδικών εφέ.

• Για τις ανάγκες της παραγωγής κατασκευάστηκαν πάνω από 700 στολές λυκάνθρωπων και βρικολάκων. Υπεύθυνη για τις στολές και τα κοστούμια ήταν η Bojana Nikitovic (A Good Day to Die Hard).

*Ο Theo James έχει και ελληνικές ρίζες καταγωγής.

Διάρκεια: 91 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture