Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΡΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ενας μετρ της ανθρώπινης μορφής κοντά μας

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά έναν από τους πιο περιζήτητους και σεβαστούς ζωγράφους των ημερών μας, το Γιώργο Ρόρρη αυτή τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μαιζώνος. Ο σημαντικός εικαστικός, πρώην μαθητής του Τέτση, που από την πρώτη του κιόλας έκθεση τ0 1988 στη γκαλερί «Μέδουσα» έκανε αίσθηση στην φιλότεχνη Αθήνα, θα μας ξεναγήσει  στην έκθεση παραστατικής, ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής «Δασκαλάκης, Μαδένης, Ρόρρης» μιλώντας όχι μόνο για τα δικά του έργα αλλά και για τους πίνακες των συναδέλφων του, επίσης διαπρεπών εκπροσώπων της παραδοσιακής απεικόνισης.

Η σύγχρονη ζωγραφική με «παλαιά» τεχνική και εμπνευσμένη από τον ίδιο τον άνθρωπο, που μέσα από το πρόσωπο και το σώμα του εκφράζει συναισθήματα, σκέψεις, βιώματα και προσωπική ταυτότητα δίχως εξωραισμούς, φάνηκε από την πρώτη στιγμή, στα εγκαίνια της έκθεσης στην πινακοθήκη πως συγκινεί ιδιαίτερα τους πατρινούς. Οσοι την είδαν, την έχουν εγκωμιάσει.

Οι τρεις ζωγράφοι είναι πραγματικά δεξιοτέχνες της μορφής και του χρώματος σε πορτρέτα και γυμνά,  με εντυπωσιακά βιογραφικά. Η ξενάγηση της Δευτέρας θα βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τη δουλειά τους. Διαβάστε όμως παρακάτω την πορεία του ομιλητή:

 

*Ο 53χρονος Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με δάσκαλο τον Λεονάρντο Κρεμονίνι και υποτροφίες των Κοινωφελών Ιδρυμάτων Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και Αδερφών Π. Μπακαλά. Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Άποψη (1996–2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης Σημείο, διδάσκοντας ζωγραφική. Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Νέος Ζωγράφος κάτω των 40 ετών» και το 2006 έλαβε τιμητική διάκριση για το σύνολο του έργου του από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Έχει παρουσιάσει περιορισμένο αριθμό ατομικών εκθέσεων, με σταθερή συνεργασία με την αθηναική αίθουσα τέχνης Μέδουσα, αλλά και στο Παρίσι (1996) και στη Νέα Υόρκη (2004). Συμμετείχε στην έκθεση «Για ένα νέο Ουμανισμό» στο Παρίσι και σε πολλές άλλες ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Η.Π.Α., κ.α.

 

*Θυμίζουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη ξενάγηση στην έκθεση, αφού προηγήθηκε αντίστοιχη περιήγηση με το Μ. Μαδένη ενώ στις 5/12 θα αναλάβει χρέη ξεναγού ο Στ. Δασκαλάκης. Όλα τα έργα είναι εκλεκτά καθώς προέρχονται από την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, τους γνωστούς συλλέκτες Σωτήρη Φέλιο, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη, που τα παραχώρησαν ευγενικά στην πόλη μας για το δίμηνο της λειτουργίας της έκθεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View