Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco υπό την καθοδήγηση της Μαριέλας Νέστορα στην Πάτρα στις 10 και 11 Δεκεμβρίου

H ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco υπό...

Θα παρουσιάσει 2 περφόρμανς στο Λιθογραφείον

Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco θα παρουσιάσει τα έργα «C7» & «Maybe because by tomorrow I won’t remember how I felt today» στο Θέατρο Λιθογραφείον, στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:30.

Μια από τις κορυφαίες ομάδες σύγχρονου χορού της χώρας, υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Μαριέλας Νέστορα, έρχεται λοιπόν στην κεντρική σκηνή του Λιθογραφείον με δυο σημαντικές performances.

Οι 2 περφόρμανς παρουσιάζονται μαζί, σε μια ενιαία παράσταση αφιερωμένη στον σύγχρονο χορό για 2 μόνο βραδιές, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

C7 είναι μια σειρά απο περφόρμανς με υλικά το σώμα και φυτά. Τα έργα δημιουργούνται για μία μοναδική παράσταση κάθε φορά απο την χορογράφο και περφόρμερ Μαριέλα Νέστορα.

Οι περφόρμανς ενεργοποιούν κάθε νέο χώρο και κοινό, καθώς εμπνέονται απο το παρόν και την αντίληψη του χρόνου. Οι περφόρμανς C7 δίχως περιοδικότητα ή επανάληψη εξελίσσονται μέσα από κάθε παρουσίαση αναδύοντας τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο και τη φύση, προτείνοντας την συνύπαρξη και την ενσυναίσθηση.

Το C7 δημιουργήθηκε αρχικά για την ομαδική έκθεση ΦαντΑσματα του Libby Sacer Foundation στην Cheap Art και έχει παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι, στο One Off dances στο Deree College, στο Φεστιβάλ του Ελαιώνα, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς στα πλαίσια της έκθεσης OUT-TOPIAS και στο φεστιβάλ MONITOR στο Ηράκλειο Κρήτης.

Maybe because by tomorrow I won’t remember how I felt today - Ίσως επειδή μέχρι αύριο δεν θα θυμάμαι  πως αισθάνομαι σήμερα.

Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Νόμιζα οτι κάποια στιγμή όλα θα λυθούν. Δεν το νομίζω πια. Ναι, όχι, τίποτα- ισως αύριο δεν θα θυμάμαι πως αισθάνομαι σήμερα.

Το έργο αναφέρεται στην επιλεκτική αμνησία ατομικά και συλλογικά.

Ενίοτε βυθιζόμαστε με ανακούφιση στη συλλογική λήθη. Ενίοτε υιοθετούμε τη στάση ή την αυταπάτη ότι αύριο ίσως τα προβλήματα ξεχαστούν ή ίσως περάσουν από μόνα τους.

H Ευρώπη είναι μια ήπειρος αλλά είναι και μια ιδέα.

H Ευρώπη θέλει να ξέρει που ξεκινάει και που τελειώνει, τι είναι μέσα και τι είναι έξω.

Εν τέλει, τι επιλέγεται προς αποκλεισμό και τι προς συγχώνευση;

Χορογραφία- Μαριέλα Νέστορα

Συνεργασία- Μαρία Ξανθοπουλίδου

Κοστούμια- Μαρία Παπαδοπούλου

Βίντεο- Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Μουσική- Ludwig van Beethoven, κ.α.

Βοηθός Χορογράφου- Κατερίνα Πυρινή

Χορεύουν-Μίνα Ανανιάδου, Άννα Απέργη, Κατερίνα Γεβετζή, Κατερίνα Δρακοπούλου, Μήδεια Καστάνου, Κατερίνα Χαρίτου.

Το έργο είναι η εξέλιξη μιας συνάντησης που ξεκίνησε με τον τίτλο I was born old και μεταλλάσσεται μέσα από τις παραστάσεις – στο φεστιβάλ love letters to (post) Europe, στο BIOS, στο Αλατζά Ιμαρέτ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του 15ουΦεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Κακογιάννη και στο φεστιβάλ Freedom of Expression στη Β’ σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας.

Απευθύνονται θερμές ευχαριστίες σε όσους έχουν συμμετάσχει στην πορεία αυτού του πρότζετ που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2015.

Γενική είσοδος: 12 €

Μειωμένο: 8 € (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, 65+ , ομαδικό άνω των 10 ατόμων)

Ειδικό: 6 € για φοιτητές τμήματος θεατρικών σπουδών Πάτρας, σπουδαστές δραματικής σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Κρατήσεις 2610 328 394, ή με μήνυμα στην σελίδα του Λιθογραφείον στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture