Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016 η παράσταση "Γύρισε πίσω" στο Λιθογραφείον

Πάτρα: Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016 η πα...

Ένα κωμικό μελλοντολογικό θρίλερ με τις Βίκυ Αδάμου, Χριστίνα Σαμπανίκου και τον Θανάση Ζερίτη

Ένα συναρπαστικό κωμικό μελλοντολογικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται σε μια αγνώριστη Αθήνα στο μέλλον, με τίτλο «Γύρισε πίσω», θα παιχθεί στην Πάτρα, για 2 μόνο παραστάσεις την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στις 9:30 μμ.

Πρόκειται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, για μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες παραστάσεις της χρονιάς, που ταυτόχρονα με την Αθήνα έρχεται και στην κεντρική σκηνή του Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων.

Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου αποτελούν τα τελευταία χρόνια ένα δημιουργικό δίδυμο που αιφνιδιάζει με το διαφορετικό βλέμμα και το καυστικό χιούμορ του.

Mετά την τελευταία τους επιτυχημένη συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και μαζί με τον Θανάση Ζερίτη από τους 4Frontal, παρουσιάζουν το «Γύρισε Πίσω».

H Υπόθεση

Δύο γυναίκες καλούνται να επιβιώσουν σε ένα κόσμο που τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει την ζωή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει πια πρόσβαση στο διαδίκτυο, ούτε σε βασικά αγαθά. Οι αλλαγές που συνήθως απαιτούν χρόνο για να τελεστούν, έχουν επιταχυνθεί μετατρέποντας την πόλη και τον κόσμο σε ένα αγνώριστο σουρεαλιστικό περιβάλλον.

Ένας μυστήριος αινιγματικός επισκέπτης περιπλέκει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τους, προκαλώντας καταστάσεις που ακροβατούν μεταξύ του αληθινού και του φανταστικού.

Σημείωμα Παράστασης

Αν μια μέρα ξυπνήσεις και όλα αυτά που φοβάσαι, έχουν ήδη συμβεί, τότε δύο εκδοχές υπάρχουν: ή να μην φοβάσαι τίποτα πια ή να επινοήσεις καινούριους φόβους. Πόσο οικείο μπορεί να γίνει ένα τρομακτικό περιβάλλον; Υπάρχουν όρια στην προσαρμοστικότητα μας; Μπορούμε ποτέ να απαλλαγούμε πραγματικά από το Παρελθόν μας ή αυτό βρίσκει πάντα τρόπους να εισχωρεί στο παρόν και να επηρεάζει το μέλλον; Πόσο αστεία μπορεί να γίνει μια δύσκολη συνθήκη; Και τελικά σε έναν κόσμο που καταρρέει από πού πρέπει να πιαστείς για να μην καταρρεύσεις μαζί του;

«Γύρισε πίσω»

Κωμικό Μελλοντολογικό Θρίλερ με τους Βίκυ Αδάμου, Θανάση Ζερίτη, Χριστίνα Σαμπανίκου.

Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου

Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου

Για 2 μόνο παραστάσεις Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 9:30 μμ.

Εισιτήρια:

12 € Γενική είσοδος

8 € Μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ομαδικό άνω των 10 ατόμων)

6 € Ειδικό εισιτήριο για φοιτητές τμήματος θεατρικών σπουδών και δραματικών σχολών.

Προπώληση και κρατήσεις για όλες τις ημέρες παραστάσεων στο 2610 328394, ή με μήνυμα στην σελίδα του θεάτρου Λιθογραφείον.

Κριτικές

“|Ηθικά και ψυχολογικά ανάπηροι, πνευματικά παραλυμένοι, ικανοί μόνο για κυνήγι αρουραίων, τα ανθρώπινα ράκη του Γύρισε πίσω βρίσκουν το κουράγιο να κάνουν χιούμορ” (cnn.gr)

“Η παράσταση αυτή λέει περισσότερα από όσα αρθρώνονται και φέρει ένα σημαντικό δραματικό φορτίο, που αξίζει συγχαρητήρια.” (Boem Radio)

“Θα παρακολουθήσεις σύγχρονο φρέσκο θέατρο με πνεύμα και πρωτόφαντα ευρήματα που θα σε κάνει να γελάσεις κατά τη διάρκεια και να προβληματιστείς μετά…” (koukidaki)

“Μια παρωδία της πραγματικότητας, μια σάτιρα της εμμονής με τη «θετικότητα» όταν όλα καταρρέουν τριγύρω σου. Η παράσταση καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις –μάλιστα πολύ – ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και στο μελλοντολογικό θρίλερ, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.” (RoadArtist)

“Σε ένα σχήμα που θυμίζει Μπέκετ, από την παρέα των δύο γυναικών, που βρίσκονται καθηλωμένες στο σαλόνι τους και στο φόβο των καιρών, χωρίς βασικά αγαθά -νερό, φαΐ, διασκέδαση και σύντροφο, προκύπτει η πιο αστεία προσαρμογή διαβίωσης!” (debop.gr)

“Tο δίδυμο Σαμπανίκου - Αδάμου χαρίζει στιγμές υψηλής υποκριτικής στη σκηνική του συμβίωση. Τρομερά ακριβής και με αναπτυγμένη τεχνική, ο Θανάσης Ζερίτης είναι απολαυστικός στον ρόλο της αινιγματικής φιγούρας με το κοστούμι και τη φουστανέλα που ακροβατεί ανάμεσα στο Φανταστικό και το Αληθινό.”(Artic.gr)

“Για άλλη μια φορά υποδειγματικό το κείμενο που μιλάει για αλήθειες με ανάλαφρο τρόπο χωρίς να ακυρώνει την σοβαρότητα τους… Ερμηνείες εξαιρετικές και άκρως εκφραστικές…(SinRadio)

«Το έργο που κινείται ως πρωτόλειο με στοιχεία από τις καταβολές του θεάτρου του παραλόγου, μας προσφέρει μια εικόνα του μέλλοντος άγνωστη αλλά τρομακτικά οικεία… Η παράσταση λιτά αλλά λειτουργικά σκηνοθετημένη παρά το βάρος που φέρει είναι ταυτόχρονα ξεκαρδιστική… Μια θεατρική πρόταση  που ελπίζω να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές…» (Επί Σκηνής).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture