Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Βαγγέλης Πολίτης στο thebest.gr - "Η πρόταση της νέας Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ήταν μία πρόκληση"

Ο Βαγγέλης Πολίτης στο thebest.gr - &quo...

Ανέλαβε Διευθυντής του Πολιτικού γραφείου της νέας Υπουργού στο ΥΠΠΟ στην οδό Μπουμπουλίνας

«Η πρόταση της νέας Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ήταν μία πρόκληση που δεν μπορούσα να αρνηθώ». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Πατρινός ομότιμος καθηγητής του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Βαγγέλης Πολίτης, ο οποίος εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχει αναλάβει χρέη Διευθυντή του Πολιτικού γραφείου της νέας Υπουργού στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας στην Αθήνα.

Ο κ. Πολίτης που μας μίλησε τηλεφωνικά ενόσω βρισκόταν όπως μας είπε, έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα, έσπευσε να μας διευκρινίσει τι ακριβώς είναι το πολιτικό γραφείο της Υπουργού στο ΥΠΠΟ. «Είναι το επιτελικό γραφείο που ουσιαστικά διοικεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Βοηθά την Υπουργό να ασκεί τον εποπτικό και προγραμματικό της ρόλο. Λειτουργεί συμβουλευτικά και αποτελείται ακόμα από ειδικούς συνεργάτες, συμβούλους και διοικητικό προσωπικό. Αυτό το προσωπικό διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό πολιτισμού και αυτοδικαίως αλλάζει όταν φεύγει ο Υπουργός», μας είπε ο κ. Πολίτης, ο οποίος δεν κρύβει το άγχος του για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης.

Στο ερώτημα πώς έχουν κυλήσει οι πρώτες μέρες στο Υπουργείο, ο κ. Πολίτης μας είπε πως βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της ενημέρωσης και της γνωριμίας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία ενώ παράλληλα είναι γεγονός πως με την αλλαγή του Υπουργού (την αντικατάσταση του Αριστείδη Μπαλτά από την Λυδία Κονιόρδου) «έσκασε» και το πρώτο σοβαρό θέμα που είναι το πρόβλημα στο Ελληνικό φεστιβάλ και η σύγκρουση του ΔΣ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.

Το αντικείμενο του ΥΠΠΟ όπως μας εξήγησε ο κ. Πολίτης περιλαμβάνει τα πάντα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία έως όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς και φορείς όπως Ορχήστρες, Μέγαρο Μουσικής, κ.α.

Γιατί άραγε η Λυδία Κονιόρδου επέλεξε τον Βαγγέλη Πολίτη για την συγκεκριμένη θέση. Ο ίδιος το εξηγεί λέγοντας πώς στην απόφαση και επιλογή της μέτρησε το ότι είχαν συνεργαστεί όταν η κ. Κονιόρδου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το 2008 και ο ίδιος ήταν την ίδια περίοδο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ (για 4 χρόνια από το 2007 έως το 2010). «Προφανώς είχε εκτιμήσει την συνεργασία που είχαμε τότε στο θέατρο. Ένας σημαντικός λοιπόν λόγος είναι η διοικητική εμπειρία αλλά και η ενασχόληση μου με θέματα πολιτισμού στην Πάτρα», ανέφερε.

Ο Βαγγέλης Πολίτης που ως καθηγητής έχει ασχοληθεί με το γνωστικό αντικείμενο της οικονομικής, περιφερειακής ανθρωπογεωγραφίας, και πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, ήταν το 1986 στο ξεκίνημα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στην οργανωτική ομάδα που είχε συστήσει ο εμπνευστής τότε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θάνος Μικρούτσικος.

Τον ρωτήσαμε για τη νέα Υπουργό ωστόσο έκρινε πως δεν είναι σωστό να μιλήσει ο ίδιος για την κυρία Κονιόρδου. Ωστόσο από τα λεγόμενα του αντιληφθήκαμε ότι την θεωρεί ένα εξαιρετικά συγκροτημένο άτομο με κριτική άποψη και ένα άτομο που ξέρει να παίρνει αποφάσεις.

Ο Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου, εκτός από την εμπειρία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, είχε περάσει και από το τότε Πνευματικό κέντρο του Δήμου επί αντιδημαρχίας του Ορέστη Σκαλτσά αλλά και αργότερα επί Βικτωρίας Αγγελοπούλου.

Όσο για την Πάτρα, το ότι ένας άνθρωπος της πόλης βρίσκεται σε μία τόσο σημαντική και επιτελική θέση στην καρδιά του ΥΠΠΟ μόνο θετικό φαντάζει και ενδεχομένως να βοηθήσει την πόλη μελλοντικά.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρ. Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Βαγγέλης Πολίτης αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου της υπουργού Πολιτισμού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture