Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟ 8/12 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΑΝ ΜΑΚ ΓΚΡΕΓΚΟΡ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ"

ΑΠΟ 8/12 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤ...

Απατηλή οικογενειακή ευτυχία

O 45χρονος Σκωτσέζος ηθοποιός Γιούαν ΜακΓκρέγκορ - Ewan McGregor, όπως είπε σε δηλώσεις του στο Αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly, δυσκολεύτηκε στην σκηνοθετική του απόπειρα, στην ταινία «Αμερικάνικο Ειδύλλιο - American Pastoral», ωστόσο δεν θα άλλαζε με τίποτα την εμπειρία που έζησε και στο τέλος κάθε ημέρας γυρισμάτων αν και κουρασμένος ένιωθε ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Ο ΜακΓκρέγκορ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του διακεκριμένου συγγραφέα Φίλιπ Ροθ.

Στο φιλμ που βγήκε στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 21 Οκτωβρίου 2016, πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και οι Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ, Ούζο Αντούμπα και Ντέιβιντ Στράθερν.

Το «Αμερικάνικο Ειδύλλιο» έχει στο επίκεντρο του σεναρίου του, μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60. Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ («August: Osage County», «Salmon Fishing in the Yemen», «Trainspotting», «Young Adam», "The Impossible") κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και πρωταγωνιστεί ως ο Σίμουρ «Σουηδός» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντόουν, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς.

Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Λιβόβ. Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρι, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουηδός αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του.

Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής της ταινίας, Tanweer.

Στην ταινία «Αμερικάνικο Ειδύλλιο» όπως προείπαμε, πρωταγωνιστούν, επίσης η βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Κόνελι («A Beautiful Mind») ως η Ντόουν, η Ντακότα Φάνινγκ («Charlotte’s Web – Σάρλοτ η Αραχνούλα», «War of the Worlds») ως η Μέρι, η βραβευμένη με Έμμυ Ούζο Αντούμπα («Orange Is the New Black»), και ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντέιβιντ Στράθερν («Lincoln», «Good Night, and Good Luck»).

Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πόλις.

Το «Αμερικάνικο Ειδύλλιο», το τρέιλερ του οποίου ήδη παίζεται στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture