Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το θέατρο act προτείνει μια καινούρια παράσταση stand-up comedy με τίτλο "The StandUp Guys" - Δείτε τι μας είπαν οι πρωταγωνιστές

Το θέατρο act προτείνει μια καινούρια πα...

Αποκλειστικά στο thebest.gr

Το θέατρο act μας προτείνει φέτος μια καινούργια παράσταση stand-up comedy με τίτλο "The StandUp Guys". Το χαρακτηριστικό της; Πρωταγωνιστούν σ' αυτή τοπικοί κωμικοί, νέα ανατέλλοντα αστέρια της κωμωδίας. Το thebest.gr συνάντησε τους StandUp Guys δηλαδή τον Διονύση Λαγούση, τον Μανιό και τον Γιώργο Παπανικολάου, πριν την παράσταση που θα δώσουν την Τρίτη 22 Νοεμβρίυο στις 21.30 στο θέατρο act. Διαβάστε τί μας είπαν!


Τι σημαίνει για σας το stand-up comedy;

Μανιός: Το stand up comedy είναι σε μεγάλο βαθμό ένας τρόπος έκφρασης και σου παρέχει ένα μέσο για να εξωτερικεύσεις κάποια πράγματα που θέλεις να πεις. Ακόμα σημαντικότερα, για εμένα το stand up comedy είναι ο δεσμός και η σχέση που δημιουργείς με το κοινό σου.

Διονύσης: Μ' αρέσει η ιδέα ενός ανθρώπου που ταυτίζεται με ένα κοινό μόνο μέσω ενός μικροφώνου. Το σταντ-απ έχει μια απλότητα και μια αμεσότητα που δεν βρίσκεις σε πολλά είδη τέχνης, που έχουν πάντα μια αύρα αινιγματικότητας.

Γιώργος: Το stand-up comedy είναι ένας υπέροχος τρόπος να μοιράζομαι με περισσότερο κόσμο κάποιες μικρές σουρεαλιστικές και αστείες στιγμές που ξεχωρίζω από την ρουτίνα της καθημερινότητας μου.  Το να βρίσκει αστεία το κοινό μια «κωμική» σου σκέψη και να την επιβραβεύει με το γέλιο του είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.

Πως ξεκινήσατε;

Μ: Εγώ είχα λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό στην Αθήνα που μεταξύ μας δεν τα είχα πάει και πολύ καλά. Αλλά στον ίδιο διαγωνισμό ήταν και ο Ανδρέας Χάσκαρης, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πάσχισε να φέρει το stand up comedy στην Πάτρα περισσότερο από τον καθένα. Μετά από κάτι μήνες, λοιπόν, μου πρότεινε αν θέλω να παίξω σε μία παράσταση που ετοιμάζει στην Πάτρα. Στην παράσταση αυτή τα πήγαμε πολύ καλύτερα και από τότε άρχισα να ασχολούμαι πιο εντατικά.

Δ: Είχα λάβει μέρος στο πρώτο όπεν-μάικ που είχε διοργανωθεί στην Πάτρα πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Τα δυο γέλια που πήρα ηταν αρκετά ώστε να θέλω να το προχωρήσω. Εκεί γνώρισα και τους υπόλοιπους νοματαίους, με τους οποίους παίζουμε από τότε.

Γ: Ξεκίνησα και εγώ σε μια παράσταση αρχές του 2014 στην Πάτρα, παίζοντας (μεταξύ άλλων) μαζί με τον Α. Χάσκαρη, που μου έδωσε και την ευκαιρία, και τον Μανιό. Από τότε ακολουθούμε μια πάνω-κάτω κοινή πορεία με τον Διονύση και τον Μανιό, με παραστάσεις κυρίως στο θέατρο Act, που μας φιλοξενεί σταθερά τα τελευταία δυο χρόνια. Oι Stand-Up Guys προέκυψαν σαν φυσικό ακόλουθο της συνεργασίας μας όλο αυτό τον καιρό.

Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει τόσο; Λειτουργεί λυτρωτικά η κωμωδία;

Μ: Κατά κύριο λόγο γιατί ο κόσμος περνάει καλά με το stand up comedy και κερδίζει κάτι από την όλη εμπειρία. Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για λύτρωση, αλλά σίγουρα το stand up comedy είναι ψυχαγωγία για το κοινό και όχι μια απλή διασκέδαση.

Δ:  Είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως ο κόσμος να έψαχνε κάτι καινούργιο τα τελευταία χρόνια. Το γέλιο είναι όμορφο συναίσθημα. Γεμίζει ο εγκέφαλος ντοπαμίνη και περνάμε όλοι καλά. Για μένα όλες οι τέχνες, και άρα και η κωμωδία, σε βοηθάνε να προχωράς στη ζωή.

Γ: Πολλές φορές μας έχει γίνει αυτή η ερώτηση, σε σύνδεση ειδικά με την οικονομική κρίση. Δεν ξέρω σε τι βαθμό έχει «πολιτικές» προεκτάσεις η επιλογή τόσου κόσμου να αγκαλιάσει το stand-up, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μια φρέσκια, οικονομική και πρωτότυπη επιλογή ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ξένος κωμικός, ποιος ο αγαπημένος σας Έλληνας και γιατί;

Μ: Αγαπημένος ξένος κωμικός γενικότερα για εμένα είναι ο Conan O’Brien. Αν θέλουμε συγκεκριμένα κάποιον καθαρόαιμο stand up κωμικό θα διάλεγα τον Ricky Gervais, αν και αλλάζω top 3 σχεδόν κάθε εβδομάδα. Από Έλληνες δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένα μιας και το επίπεδο της ελληνικής κωμωδίας τελευταία έχει ανέβει κατακόρυφα.

Δ: Ξένοι σταθερές αξίες οι Bill Burr, Louis Ck, Jim Jefferies. Αυτόν τον καιρό σπαμάρω τους πάντες με Rory Scovel. θα νυχτώσουμε αν δεν σταματήσω εδώ. Έλληνες δε λέω γιατί δε θέλουμε να στενοχωρήσουμε κανένα και να μην έρθει να παίξει μαζί μας μετά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί κωμικοί και ακόμα ανακαλύπτω ονόματα.

Γ: Έχω ένα top 5 ξένων κωμικών (χωρίς συγκεκριμένη σειρά) που προτείνω σε όποιον/α με ρωτάει, οπότε ας το βάλω και εδώ: Louis C.K, Bill Burr, Marc Maron, John Mulaney και Mike Birbiglia.

H ελληνική σκηνή γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πλέον πολλοί εξαιρετικοί εγχώριοι κωμικοί με τους οποίους και έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα ήταν άδικο να τους περιορίσω σε μια λίστα.

Πείτε μας μερικά λόγια για την συγκεκριμένη παράσταση. Πως θα περάσει κάποιος που θα έρθει για πρώτη φορά να σας δει;

Μ: Η σειρά των παραστάσεων που κάνουμε περιλαμβάνει τους Stand up guys, δηλαδή εμάς, ως το κύριο κομμάτι του προγράμματος ενώ κάθε φορά βρίσκεται μαζί μας κάποιος καταξιωμένος Αθηναίος κωμικός και κάποιος τοπικός guest. Στη παράσταση της Τρίτης μαζί μας θα είναι ο καταπληκτικός Δημήτρης Δούκογλου που ακόμα και αν εμείς πάμε άκλαφτοι, αυτός εγγυημένα θα βγάλει το φίδι από την τρύπα. Οι προηγούμενες δύο παραστάσεις μας, βέβαια, πήγαν πολύ καλά και αυτό μας δίνει το θάρρος να πιστεύουμε ότι όποιος έρθει να μας δει θα περάσει καλά. Ίσως όχι όσο καλά θα περάσουμε εμείς, αλλά σίγουρα δε θα το μετανιώσει.

Δ: Stand up guys ιν ντα χαουζ με τον νταμπλ-Ντι-Δούκογλου στα ντεκς. Γιο. Ελάτε θα χει πλάκα, και αν δεν έχει πλάκα, θα χει φτιάξει μπισκότα η φίλη μας η Αθηνά οπότε κάτι είναι και αυτό.

Γ: Είναι η τρίτη μας παράσταση ως Stand-Up Guys, ξεκινήσαμε καλά και κάθε φορά νιώθω ότι βελτιωνόμαστε λίγο περισσότερο. Έχοντας ενισχύσει μεταγραφικά την ομάδα με Δούκογλου, αυτή την Τρίτη θα μιλήσουμε στο γήπεδο. Ελάτε να μας δείτε, θα γίνουν χωρατά, καλαμπούρια και κασκαρίκες. Αν πάνε όλα καλά, μπορεί και να γελάσετε.  

“The Stand-Up Guys” - Διονύσης Λαγούσης, Μανιός, Γιώργος Παπανικολάου
Special Guest Star: Δημήτρης Δούκογλου. Tην Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 21.30 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου). Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122261. Γενική είσοδος 6 €


Υποστηρικτής επικοινωνίας: thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture