Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντυπωσιακή η πορεία του φιλμ «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς – Προβλήθηκε και στο Πάνθεον της Πάτρας

Εντυπωσιακή η πορεία του φιλμ «Εγώ, ο Ντ...

Έχει φτάσει πανελλαδικά τα 17.500 εισιτήρια

Δείχνοντας τη δυναμική της από τις πρώτες μέρες προβολής της, με 6.210 εισιτήρια σε 7 αίθουσες πανελλαδικά το πρώτο τετραήμερο, η βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του 80χρονου Βρετανού δημιουργού Κεν Λόουτς, διανύει την 3η εβδομάδα προβολής της, σημειώνοντας εισπρακτική άνοδο και σταθερή πορεία στις αίθουσες.

Πρόκειται για ένα καυστικό και καίριο σχόλιο πάνω στη διαμόρφωση των ανθρωπίνων σχέσεων υπό το πρίσμα της γραφειοκρατικής ακαμψίας στην Αγγλία του σήμερα, κατάφερε να ξεχωρίσει και να συμπληρώσει το όνομα του Κεν Λόουτς στην εκλεκτική εκείνη λίστα με τους δημιουργούς που έχουν τιμηθεί με δυο Χρυσούς Φοίνικες στην ιστορία των Καννών, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας Feelgood.

Το καταγγελτικό σινεμά του Λόουτς, σε σενάριο του σταθερού συνεργάτη του, Πολ Λάβερτι, με ήρωες έναν άνεργο ξυλουργό και μια ανύπαντρη μητέρα δυο παιδιών που θα διασταυρωθούν οι δρόμοι τους, σημείωσε αύξηση της τάξης του 5% σε πανελλαδικό δίκτυο για το δεύτερο τετραήμερο προβολής του, ενώ σε μεμονωμένες αθηναϊκές αίθουσες τόνωσε ακόμα περισσότερο την παρουσία του σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα.

Μπαίνοντας δυναμικά στην τρίτη εβδομάδα προβολής του, και αυξάνοντας σταδιακά τις αίθουσες στις οποίες παίζεται, το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» συνεχίζει να συγκινεί και να αποτελεί ένα σύγχρονο δείγμα απλού, αλλά ουσιώδους κινηματογράφου, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμή στις δυο εβδομάδες του 17.450 εισιτήρια σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

H ταινία συνεχίζει την προβολή της σε αρκετές αίθουσες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και αλλού.

Σύνοψη:

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

*Αρκετά καλά πήγε η προβολή του φιλμ και στο Πάνθεον της Πάτρας στην οδό Γούναρη, όπου παίχθηκε έως και την Τετάρτη 16/11/2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture