Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΕΙΤΕ καρέ καρέ την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ακρόπολη - Έμεινε εντυπωσιασμένος

ΔΕΙΤΕ καρέ καρέ την επίσκεψη του Ομπάμα ...

Τον ξενάγησε η Dr. Ελένη Μπάνου με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama στην Ακρόπολη και το ναό του Παρθενώνα έγινε γύρω στις 11.30 το πρωί σήμερα Τετάρτη 16/11/2016 και η ξενάγηση του κράτησε περίπου 40 λεπτά.

Στην Ακρόπολη δεν επετράπη να είναι κανένας ξένος τουρίστας παρά μόνο η συνοδεία και οι άνδρες ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου. Τον κ. Ομπάμα συνόδευσε και ξενάγησε η Dr. Eleni Banou – Ελένη Μπάνου, Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, η οποία όπως ακούστηκε, έχει κάνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Οι φωτ. είναι από την Eurokinissi και πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP – Associated Press (φωτ. Pablo Martinez Monsivais).

Κατεβαίνοντας ο κ. Ομπάμα από την Ακρόπολη όπου ήταν σπορ ντυμένος, επισκέφθηκε στη συνέχεια του Μουσείο Ακροπόλεως (είχε στο μεταξύ ντυθεί ξανά με κοστούμι) όπου και τον υποδέχθηκαν η νέα Υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Ακροπόλεως Δημήτριος Παντερμαλής, ο οποίος και ανέλαβε να ξεναγήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε εντυπωσιασμένος, είπε πως ένα παιδικό του όνειρο έγινε πραγματικότητα και φάνηκε να γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες για τα εκθέματα. Μάλιστα ρώτησε να μάθει και ποια ακριβώς από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα λείπουν  και εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις