Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μας αποχαιρέτησε ο Μπάρακ Ομπάμα- Nέα αναφορά στη βιωσιμότητα του χρέους- Πώς αποτιμά την επίσκεψη η Κυβέρνηση; ΦΩΤΟ

Μας αποχαιρέτησε ο Μπάρακ Ομπάμα- Nέα αν...

"Ζήτω η Ελλάς"

17:27 Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Ειδικότερα, κυβερνητική πηγή, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η σημαντικότερη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση, «κάνατε μεταρρυθμίσεις, ώρα να δούμε το χρέος», αντί της προηγούμενης θέσης, «κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει και η ρύθμιση για το χρέος».

Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε στο ζήτημα αυτό, καθώς φαίνεται ότι επέσπευσε τις αλλαγές.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά συνάντησε την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα στο προσφυγικό. Ενώ, τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς την αντίστοιχη ελληνική για το θέμα του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 7.30 μετά το απόγευμα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα προχωρήσει εκτάκτως σε ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αποκλειστικό θέμα τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα.

 

16.09 Πέταξε ο Μπάρακ Ομπάμα για το Βερολίνο, πριν από λίγα λεπτα.

15.50 Αναχωρεί αυτή την ώρα ο Μπάρακ Ομπάμα από την Ελλάδα και το Διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ανέβηκε στο αεροπλάνο  και έκανε τον τελευταίο χαιρετισμό επί ελληνικού εδάφους. Επόμενος σταθμός το Βερολίνο.

15.00 "Ζήτω η Ελλάς" είπε στα ελληνικά ο Μπάρακ Ομπάμα κλείνοντας την ομιλία του στο ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Ο αμερικανός Πρόεδρος απηύθυνε μια ομιλία ύμνο στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Εξέφρασε φόβους για αύξηση του εξτρεμισμού, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στη βισωμικότητα του ελληνικού χρέους.Αναλυτικά:

«Γεια σας, καλησπέρα». Στα ελληνικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας... Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. .. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους», είπε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την έναρξη της ομιλίας του, τονίζοντας ότι ήθελε το τελευταίο ταξίδι του ως Πρόεδρος να είναι στην Ελλάδα

«Έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για την αλήθεια, την πίστη... Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα... Καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό που πιστεύω μετά από 8 έτη στην προεδρία των ΗΠΑ είναι η ζωή δια της αξιοπρέπειας. Αυτά τα μαθήματα εν συνόλω είναι παγκόσμια και είναι μαθήματα που καίνε σε κάθε ανθρώπινη καρδιά» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κάποιες χώρες ενώ υπάρχουν εκλογές δεν έχουν πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα. Εμείς ως χώρα πιστεύουμε στις ιδέες και τις αξίες που γεννήθηκαν εδώ πριν από αιώνες. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι χώρες με δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι πιο δίκαιες και πιο σταθερές... Η Δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε πιο ισχυροί από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν την ζωή των ανθρώπων δια της βίας και να μας κάνουν να παρεκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η Δημοκρατία είναι ισχυρότερη», σημείωσε.

«Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Οι Δημοκρατίες βοηθούν τους πρόσφυγες. Και ποτέ άλλοτε στον κόσμο δεν έχουμε δει τέτοια συμπόνια προς τους πρόσφυγες, όπως στην Ελλάδα. Η γενναιοδωρία των Ελλήνων ενέπνευσε τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το προσφυγικό. Η Δημοκρατία σας όμως ανοίγει την αγκαλιά της», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι δική μου πεποίθηση ότι οι δημοκρατίες μπορούν να λύνουν προβλήματα μέσω της διπλωματίας. Μέσω της διπλωματίας βρήκαμε λύση με το Ιράν και ανοίξαμε δρόμους επικοινωνίας με την Κούβα» τόνισε.

«Η Δημοκρατία μπορεί να είναι ατελής, μπορεί να είναι αργή, δύσκολη στην υλοποίηση σε μια πολυφυλετική χώρα, όπως είναι η ΗΠΑ, η Δημοκρατία είναι πολύπλοκη, αλλά είναι η καλύτερη. Η δημοκρατία, όπως και όλοι οι ανθρώπινοι θεσμοί είναι ατελής. Μπορεί να είναι ατελής και δύσκολοι στην υλοποίηση. Οι πολιτικοί στις δημοκρατίες είναι αντιδημοφιλείς γιατί στην δημοκρατία απαιτούνται συμβιβασμοί» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Η δημοκρατία είναι καλύτερη γιατί επιτρέπει να δοκιμάζουμε καινούργιες ιδέες και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Κατά τη διάρκεια της δικής μας ιστορίας έτσι καταφέραμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» ανέφερε και σημείωσε «εδώ όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία για ακόμη μία φορά διατρανώνουμε τις ιδέες μας».

«Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αλλά η δημοκρατία εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση» ανέφερε.

«Η νομιμότητα μπορεί να έρθει μόνο από το λαό. Η ελευθεροτυπία είναι απαραίτητη. Εγώ και ο νέος πρόεδρος έχουμε πολλές διαφορές, αλλά οι δημοκρατίες αυτό κάνουν: διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση εξουσίας...Η δημοκρατία είναι το σοφότερο πολίτευμα», είπε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Η ανισότητα κάποτε γινόταν ανεκτή γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν μέτρο σύγκρισης. Τώρα δεν είναι ανεκτή. Στις δικές μας κοινωνίες θέλουμε οι άνθρωποι να ανταμοίβονται για τα δημιουργήματά τους. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ότι ο ένας κερδίζει και ο άλλος χάνει, υψώνονται τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους. Το είδαμε στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στο Brexit .Τώρα ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε προς τα πίσω. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Δεν μπορούμε να κινούμαστε σε συγκρούσεις ανάμεσα στις χώρες. Το μονοπάτι της παγκοσμιοποίησης πρέπει να καλυτερεύσει» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Εδώ στην Ελλάδα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία κατάσταση μεταρρυθμίσεων. Για να παραμείνει η Ελλάδα ανταγωνιστική έπρεπε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις... Σήμερα ο προϋπολογισμός σας εμφανίζει πλεόνασμα. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστήριξη των ΗΠΑ. Εγώ θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που διευκολύνουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Το χρέος είναι κλειδί για να ανακάμψει η χώρα», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα.

«Δεν πρέπει να μεταναστεύετε για να βρείτε δουλειά. Πρέπει να μείνετε εδώ και να μεγαλουργήσετε.... Η Δημοκρατία γίνεται απλούστερη όταν όλοι τρώνε το ίδιο φαγητό και λατρεύουν τον ίδιο Θεό», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

 

NEOTΕΡΟ «Γεια σας, καλησπέρα». Στα ελληνικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας... Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. .. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους», είπε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την έναρξη της ομιλίας του, τονίζοντας ότι ήθελε το τελευταίο ταξίδι του ως Πρόεδρος να είναι στην Ελλάδα

«Έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για την αλήθεια, την πίστη... Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα... Καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε άλλα σημεία της ομιλία του είπε:

«Αυτό που πιστεύω μετά από 8 έτη στην προεδρία των ΗΠΑ είναι η ζωή δια της αξιοπρέπειας. Αυτά τα μαθήματα εν συνόλω είναι παγκόσμια και είναι μαθήματα που καίνε σε κάθε ανθρώπινη καρδιά».

«Κάποιες χώρες ενώ υπάρχουν εκλογές δεν έχουν πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα. Εμείς ως χώρα πιστεύουμε στις ιδέες και τις αξίες που γεννήθηκαν εδώ πριν από αιώνες».

«Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι χώρες με δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι πιο δίκαιες και πιο σταθερές... Η Δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε πιο ισχυροί από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν την ζωή των ανθρώπων δια της βίας και να μας κάνουν να παρεκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η Δημοκρατία είναι ισχυρότερη».

Για το προσφυγικό είπε:«Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Οι Δημοκρατίες βοηθούν τους πρόσφυγες. Και ποτέ άλλοτε στον κόσμο δεν έχουμε δει τέτοια συμπόνια προς τους πρόσφυγες, όπως στην Ελλάδα. Η γενναιοδωρία των Ελλήνων ενέπνευσε τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το προσφυγικό. Η Δημοκρατία σας όμως ανοίγει την αγκαλιά της».

Σε άλλο σημείο: "Η Δημοκρατία μπορεί να είναι ατελής, μπορεί να είναι αργή, δύσκολη στην υλοποίηση σε μια πολυφυλετική χώρα, όπως είναι η ΗΠΑ, η Δημοκρατία είναι πολύπλοκη, αλλά είναι η καλύτερη».« Η δημοκρατία, όπως και όλοι οι ανθρώπινοι θεσμοί είναι ατελής. Μπορεί να είναι ατελής και δύσκολη στην υλοποίηση. Οι πολιτικοί στις δημοκρατίες είναι αντιδημοφιλείς γιατί στην δημοκρατία απαιτούνται συμβιβασμοί».

«Η Δημοκρατία είναι καλύτερη γιατί επιτρέπει να δοκιμάζουμε καινούργιες ιδέες και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Κατά τη διάρκεια της δικής μας ιστορίας έτσι καταφέραμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».«Εδώ όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία για ακόμη μία φορά διατρανώνουμε τις ιδέες μας».

«Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αλλά η Δημοκρατία εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση».

Oικονομίες χωρίς αποκλεισμούς

«Ανέλαβα τα καθήκοντά μου σε μια δύσκολη περίοδο, πιο δύσκολη από τη μέγαλη ύφεση. Ζητήσαμε από τους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώσουν περισσότερο φόρο. Θέλαμε να φτιάξουμε μια καλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία προς όφελος των καταναλωτών... Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στις ΗΠΑ που φοβούνται για το μέλλον τους... Πρέπει να έχουμε οικονομίες χωρίς αποκλεισμούς».

 

 

14.44 Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στο Μουσείο της Ακρόπολης και κατευθύνεται στο ίδρυμα "Νιάρχος".

 

12.43 Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η ξενάγησή του στο Μουσείο Ακρόπολης.

Από νωρίς υπάρχει μεγάλη προσέλευση των πολιτών που θα βρίσκονται στο ακροατήριο για να ακούσουν την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο Ίδρυμα «Νιάρχος». Ενδεικτικό είναι ότι σχηματίστηκε ουρά 500 μέτρων στην είσοδο του Ιδρύματος.

 

 

12.20 Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Στο Ιερό Βράχο τον ξενάγησε η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Αθηνών κα Ελένη Μπάνου.

Στο Ιερό Βράχο τον ξενάγησε η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Αθηνών και Ελένη Μπάνου.

Στη συνέχεια αναμένεται να μιλήσει στο  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

 

 

11.45 Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσκεψη είναι ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ο προσωπικός του φωτογράφος. Κατά συνέπεια η επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν καλύπτεται απ' ευθείας από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου). 
Παράλληλα, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Φιξ» του Μετρό, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η λεωφόρος Συγγρού.

 

10.15πμ. Σε περίπου 20 λεπτά αναμένεται να αναχωρήσει ο Πρόεδρος Ομπαμα από το παραλιακό ξενοδοχείο της Αθήνας στο οποιο έχει καταλύσει προκειμένου να μεταβει στην Ακρόπολη. Εκεί θα επισκεφθεί το Μουσείο και τον Ιερό Βράχο. Θα ακολουθήσει η ομιλία του στη 1.30 το μεσημέρι στο ίδρυμα Στ. Νιάρχος κι αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

*Πρώτη ενημέρωση 7.05πμ

Eνα παιδικό όνειρο, να επισκεφθεί την Ακρόπολη, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Η επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά και στο Μουσείο Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί πριν από την ομιλία του στο ίδρυμα Στ. Νιάρχος, η οποία θα είναι και η τελευταία του στο εξωτερικό.

Η απόφαση για την επίσκεψη ήταν προσωπική, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Πάνο Καμμένο, παρά το γεγονός, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, ότι οι εισηγήσεις των συνεργατών του ήταν αρνητικές, για να μη συνδεθεί το τέλος της προεδρικής του θητείας με την «πτωχευμένη» Ελλάδα».

Ομπάμα από το Μέγαρο Μαξίμου: Απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Τον Αμερικανό ηγέτη συνοδεύει ένας φίλος του από τα παλιά, και συμπαίχτης του στους σαββατιάτικους αγώνες μπάσκετ, ο Αλέξης Γιαννιούλιας, ο οποίος μαζί με τον Εντι Ζεμενίδη τον είχαν εισαγάγει στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, όταν αποφάσισε να αναμειχθεί στην εθνική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει μία θέση στην αμερικανική Γερουσία.

Το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Ομπάμα– Τι είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα τώρα δεν προβλέπεται, εκτός εάν υπάρξει αλλαγή την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του, που για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα Νιάρχος στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει για την παγκοσμιοποίηση και την άνοδο του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που προμηθεύει η Πρεσβεία των ΗΠΑ η ώρα προσέλευσης είναι αυστηρά από τις 11:30 μέχρι και τις 12:30, ενώ θα κλείσει όλη η Λεωφόρος Συγγρού και σε αυτήν θα γίνονται τρεις έλεγχοι. Μάλιστα, η πρόσβαση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα γίνεται μόνο με ταξί, ενώ οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης θα είναι αποκλειστικά για τους επισήμους.

Στην είσοδο απαγορεύονται τα κέρματα, ενώ οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν πάνω τους αποκλειστικά και μόνο την διαπίστευση, το χαρτί οδηγιών και την ταυτότητα τους.

Απαγορεύεται άπαντες να έχουν τα εξής αντικείμενα:

Μεγάλες τσάντες και βαλίτσες

Drones και άλλα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών

Ζώα (εκτός από αυτά που είναι σκύλοι «οδηγοί»)

Ποδήλατα, καρέκλες, μπαλόνια, ψύκτες, ποτήρια, θερμικά ή μεταλλικά δοχεία

Εμβλήματα ή σημαίες κάθε είδους

Ομπρέλες

Οποιαδήποτε αιχμηρά αντικείμενα, ή σουγιάδες

Φαγητό, υγρά, αναπτήρες

Aλλα επικίνδυνα αντικείμενα για την ασφάλεια

Αυτή είναι η σουίτα του Ομπάμα στην Ελλάδα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

U.S. President Barack Obama tours the Acropolis in Athens, Greece November 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque (File: 2016-11-16T102303Z_586310985_D1BEUNDLLVAA_RTRMADP_3_OBAMA-GREECE.JPG )

U.S. President Barack Obama tours the Ac...

U.S. President Barack Obama tours the Acropolis in Athens, Greece November 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque (File: 2016-11-16T102303Z_586310985_D1BEUNDLLVAA_RTRMADP_3_OBAMA-GREECE.JPG )

U.S President Barack Obama (2nd L) visits the ancient Acropolis hill, with the Parthenon temple seen in the background, in Athens, Greece, November 16, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis (File: 2016-11-16T102525Z_703803938_D1BEUNDLRHAA_RTRMADP_3_OBAMA-GRE

U.S President Barack Obama (2nd L) visit...

U.S President Barack Obama (2nd L) visits the ancient Acropolis hill, with the Parthenon temple seen in the background, in Athens, Greece, November 16, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis (File: 2016-11-16T102525Z_703803938_D1BEUNDLRHAA_RTRMADP_3_OBAMA-GRE

U.S. President Barack Obama tours the Acropolis in Athens, Greece November 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque (File: 2016-11-16T102801Z_148851208_D1BEUNDLXHAA_RTRMADP_3_OBAMA-GREECE.JPG )

U.S. President Barack Obama tours the Ac...

U.S. President Barack Obama tours the Acropolis in Athens, Greece November 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque (File: 2016-11-16T102801Z_148851208_D1BEUNDLXHAA_RTRMADP_3_OBAMA-GREECE.JPG )

U.S. President Barack Obama tours the Acropolis with Dr. Eleni Banou from the Ministry of Culture in Athens, Greece November 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque (File: 2016-11-16T103429Z_1273749511_D1BEUNDMMFAB_RTRMADP_3_OBAMA-GREECE.JPG )

U.S. President Barack Obama tours the Ac...

U.S. President Barack Obama tours the Acropolis with Dr. Eleni Banou from the Ministry of Culture in Athens, Greece November 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque (File: 2016-11-16T103429Z_1273749511_D1BEUNDMMFAB_RTRMADP_3_OBAMA-GREECE.JPG )

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις