Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 9 Δεκεμβρίου 2016 η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα δύο βήτα» της Πατρινής Αθηνάς Κακούρη

Στις 9 Δεκεμβρίου 2016 η εκδήλωση παρουσ...

Διαβάστε ενδιαφέρουσα συνέντευξη της στο diastixo.gr

Η Αθηνά Κακούρη, η αγαπητή Πατρινή συγγραφέας που στα 88 της χρόνια παραμένει δημιουργική και πολυγραφότατη, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το νέο της βιβλίο που είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Τα δύο βήτα» (βγήκε από τις εκδόσεις Καπόν).

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται σε δύο ιστορικές προσωπικότητες της Ελλάδας, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Βασιλέα Κωνσταντίνο. Όπως ανέφερε η κυρία Κακούρη σε συνέντευξη της στο diastixo.gr, στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη, «ο ένας ήταν ο βασιλιάς και ο άλλος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός. Το σύνταγμα –που είχε συντάξει ο ίδιος ο Βενιζέλος– έδινε δικαιώματα και καθήκοντα και στους δύο, δηλαδή, στην ουσία, τους ζητούσε να συνεργάζονται». Στο ερώτημα ότι οι χειρισμοί τους προκάλεσαν τον εθνικό διχασμό, η κυρία Κακούρη απήντησε ότι «αυτό ακριβώς είναι το θέμα που εξετάζω στα Δύο βήτα.

Τι έκανε ο βασιλιάς και τι έκανε ο πρωθυπουργός – ποιος έμεινε μέσα στα όρια των καθηκόντων και δικαιωμάτων του και ποιος όχι; Μέχρι τώρα έχει επικρατήσει η άποψη του Βενιζέλου, ότι δηλαδή ο παραβάτης ήταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Τα δικά μου ευρήματα οδηγούν σε διαφορετικό συμπέρασμα. Τα παραθέτω και ο αναγνώστης καλείται να εξασκήσει την κρίση του».

Η Αθηνά Κακούρη που γράφει ανελλιπώς από το 1963, έχει γεννηθεί το 1928 στην Πάτρα, σε οικογένεια Κεφαλονίτικης καταγωγής. Πέρασε τον πόλεμο και την Κατοχή στην Αθήνα. Μετά την Απελευθέρωση, επέστρεψε στην Πάτρα, όπου εργάστηκε στο γραφείο πρακτόρευσης πλοίων και πετρελαιοειδών του πατέρα της Χαρίλαου. Δημοσίευσε τα πρώτα της κείμενα, χρονογραφήματα και ταξιδιωτικές εντυπώσεις στην εφημερίδα «Νεολόγος» της Πάτρας.

Διατηρεί σπίτι στα Αραχωβίτικα όπου και φροντίζει να περνάει τα καλοκαίρια της.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της στο diastixo.gr,  Περισσότερα »

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυκλοφορία του νέου της βιβλίου συμπίπτει με την συμπλήρωση φέτος ογδόντα (80) χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, το 1936.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα δύο βήτα» σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, προγραμματίζεται να γίνει στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών στην οδό Ρήγα Φεραίου και Γκότση με συνδιοργανωτή το «Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα και τον δικηγόρο, ιστορικό συγγραφέα Χρίστο Μούλια εκ των ομιλητών.

Η κυρία Κακούρη έχει γράψει και το υπέροχο, πολυσέλιδο μυθιστόρημα «Πριμαρόλια» που εκτυλίσσεται στην εποχή της μεγάλης ακμής του σταφιδεμπορίου στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Αρχές Δεκεμβρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αθηνάς Κακούρη "Τα δύο Βήτα" στην Πάτρα

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του diastixo.gr.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του diastixo.gr.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του diastixo.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture