Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η φινετσάτη Πατρινή ηθοποιός Όλγα Πολίτου παίζει στη νέα παράσταση του θεάτρου Ακάδημος στην Αθήνα

Η φινετσάτη Πατρινή ηθοποιός Όλγα Πολίτο...

Στο έργο "Πρωταγωνίστριες" μαζί με τους Καλυβάτση, Παρτσαλάκη, Ξεκούκη και Λούπη

Εδώ και λίγες μέρες, από τις 12 Οκτωβρίου 2016, ξεκίνησε να παρουσιάζεται στο θέατρο Ακάδημος, από τα πιο γνωστά και κεντρικά της Αθήνας η παράσταση με τίτλο «Πρωταγωνίστριες».

Πρόκειται για μία σπαρταριστή κωμωδία του Ken Ludwig που μάλιστα δεν έχει ξανανέβει στο ελληνικό θέατρο. Οι Γιώργος Παρτσαλάκης και Σωτήρης Καλυβάτσης μεταμορφώνονται στην κυριολεξία σε … «Πρωταγωνίστριες», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μανούσου Μανουσάκη. Στην παράσταση που προβλέπεται να σημειώσει επιτυχία, παίζει και η γνωστή και αγαπητή Πατρινής καταγωγής ηθοποιός Όλγα Πολίτου, η οποία έχει ξανασυνεργαστεί με τον κ. Μανουσάκη όπως στην παράσταση «Η Ποντικοπαγίδα» που είχε παρουσιαστεί και στην Πάτρα στη σκηνή του Πάνθεον.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το – άπαιχτο στην Ελλάδα – έργο του Ken Ludwig διαδραματίζεται στο Γιορκ της Πενσυλβάνια το 1958, όπου δύο αποτυχημένοι Σαιξπηρικοί ηθοποιοί ο Τζακ (Γιώργος Παρτσαλάκης) και ο Λίο (Σωτήρης Καλυβάτσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Η ευκαιρία της ζωής τους παρουσιάζεται όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα (στο συγκεκριμένο ρόλο εμφανίζεται η Όλγα Πολίτου) αφήνει την περιουσία της στα ανίψια της Μαξ και Στιβ που έχει να δει 30 ολόκληρα χρόνια.

Θα καταφέρουν άραγε να δώσουν την παράσταση της ζωής τους υποδυόμενοι τα ανίψια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; Και κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον ρόλο τους όταν κατά τύχη πληροφορούνται ότι τα ανίψια Μαξ και Στιβ είναι…. κορίτσια;

Μια γλυκύτατη ξαδέρφη (στο ρόλο η ηθοποιός Υρώ Λούπη), ένας καχύποπτος πάστορας (Σπύρος Μεργιανός), ένας ψευτογιατρός (Πέτρος Ξεκούκης) με τον όχι και τόσο εύστροφο γιο του (Πέτρος Πέτρου), κι ένα ερωτευμένο κορίτσι με πατίνια (Ιουλία Καλογρίδη) συμπληρώνουν το παζλ του έργου. Πρόκειται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου για μια ανατρεπτική, διασκεδαστική, τρυφερή και συνάμα επίκαιρη κωμωδία. Επίσης μην ξεχνάμε πως φέτος η Ευρώπη τιμά την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του Σαίξπηρ (το 1616).

Σκηνοθεσία : Μανούσος Μανουσάκης

Μετάφραση : Τζούλια Κράλιοβιτς

Σκηνικά – Κοστούμια : Αννα Μαχαιριανάκη

Μουσική επιμέλεια : Μανώλης Μανουσάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη : 19.30

Πέμπτη : 19.30

Παρασκευή : 21.30

Σάββατο : 18.30 (λαική) και 21.30

Κυριακή : 18.30 και 21.30.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος : 20 ευρώ

Φοιτητικό-Λαική : 14 ευρώ

Κάρτα ανεργίας : 12 ευρώ

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ειδική προσφορά-  Γενική Είσοδος: 12 ευρώ.

*Η Όλγα Πολίτου που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα στην οδό Δημητρίου Υψηλάντου κάτω από τα Ψηλαλώνια, είχε συνεργαστεί πριν μερικά χρόνια και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στον «Χορό του Θανάτου» του Στρίντμπεργκ, επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του αείμνηστου Γιάννη Βόγλη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η παιδική παράσταση "Ραπουνζέλ" καταφθάνει στη σκηνή του Πάνθεον

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture