Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στην πρόσληψη επίκουρου παιδοογκολόγου προχωρά το Νοσοκομείο του Ρίου

Στην πρόσληψη επίκουρου παιδοογκολόγου π...

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την παροχή ενδιάμεσης φροντίδας

Στην πρόσληψη επίκουρου παιδοογκολόγου προχωρά το Νοσοκομείο του Ρίου, όπως δεσμεύθηκε ο διοικητής του ιδρύματος σε συνάντηση που είχε με μέλη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» της Πάτρας. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Μία εποικοδομητική συνάντηση είχαν χθες μέλη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», Τμήμα Πάτρας, με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεόδωρο Πισιμίση. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Όπως ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, Τασία Παπαϊωάννου, Κική Ζαφείρη, Σούλα Γιαννοπούλου, Βίλλυ Φωτοπούλου και Μαρίνα Ριζογιάννη αυτή τη στιγμή τα παιδιά της ευρύτερης περιφέρειας είναι πλήρως ακάλυπτα από παιδο- ογκολόγο.

Η αναστολή λειτουργίας του παιδο-ογκολογικού Τμήματος που λειτουργούσε στο πλαίσιο της Πανεπιστημιακής  Παιδιατρικής Κλινικής και η αποχώρηση της μοναδικής παιδο-ογκολόγου που υπηρετούσε σε αυτό, στερεί από τα παιδιά και την ελάχιστη εξειδικευμένη θεραπεία. Έγινε σαφές και από τις δύο πλευρές ότι δεν είναι δυνατή η λειτουργία πλήρως οργανωμένου Τμήματος διότι απαιτείται και η ανάπτυξη παράλληλων παιδιατριακών τμημάτων (χειρουργικό, αναισθησιολογικό, ακτινοθεραπευτικό κ.α.).

Σε αυτό που κατέληξαν, και για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα ο   κ. Πισιμίσης, είναι η πρόσληψη ενός επίκουρου παιδο- ογκολόγου με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την παροχή ενδιάμεσης φροντίδας όσο τα παιδιά που ασθενούν βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας και της συστηματικής παρακολούθησης.

Ο κ. Πισιμίσης παρακολουθεί χρόνια το πολύπλευρο έργο της ΦΛΟΓΑΣ και εξέφρασε την διάθεσή του για συνεργασία. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δήλωσαν διατεθειμένοι να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια της διοίκησης για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ενδιάμεσης φροντίδας (εξοπλισμός, εξειδίκευση προσωπικού κ.α.)».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being