Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κέρδισε το χειροκρότημα η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της Περιβόλας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Κέρδισε το χειροκρότημα η νεοσύστ...

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο δραματουργό και πεζογράφο Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

Η νεοσύστατη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Χρήστο Μπαϊρακτάρη με νέους από την περιοχή, μετά από πρόταση του Συλλόγου Περιβόλας Πάτρας παρουσίασε στην μικρή πλατεία της εκκλησίας των Αγίων Πάντων το Σάββατο 1η Οκτώβρη 2016, στα πλαίσια της  εκδήλωσης του Συλλόγου, μια μικρής διάρκειας θεατρική παράσταση. Η παράσταση ήταν  αφιερωμένη στον μεγάλο δραματουργό και πεζογράφο Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ και παρουσιάστηκαν δύο μικρά  μονόπρακτα, δύο από τις πολλές αστείες ιστορίες που έγραφε γύρω  στα 1880 ο μεγάλος ρώσος συγγραφέας  όταν ήταν φοιτητής, «ΤΟ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ» και «ΤΟ ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΟΝΟΜΑ.»

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

«Μια πειραματική δουλειά με  την  ζωντάνια και  τον ενθουσιασμό  που συνήθως διακρίνει τους νέους  ερασιτέχνες  ηθοποιούς,  με σοβαρότητα όμως και αξιοπρέπεια , μια παράσταση πλαισιωμένη με   εξαιρετικές μουσικές παρενθέσεις από τον μουσικό Τάσο Κουτσοσπύρο και την κιθάρα του,  παρουσιάζοντας αυτούς τους απλούς χαρακτηριστικούς τύπους της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του Τσέχωφ, που περνούσαν μπροστά στο  κοινό , προσφέροντας    το μελαγχολικό χαμόγελο και το ειρωνικό χιούμορ που διακρίνει  τα μετέπειτα μεγάλα έργα  του συγγραφέα.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι και καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των νέων ηθοποιών που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους  στα πλαίσια της  πρώτης αυτής εκδήλωσης του Συλλόγου, στην οποία  συμμετείχε   και  μια ομάδα από 17 μουσικούς  του Παμμικρασιατικού  Συλλόγου Πάτρας, οι οποίοι έπαιξαν με πολύ κέφι ρεμπέτικα τραγούδια  μέχρι αργά το βράδυ,  με μαέστρο τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση είχε και τα απρόοπτά της. Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, έγινε ξαφνικά γενική διακοπή ρεύματος  και  όλη  η  γύρω περιοχή  βυθίστηκε  στο σκοτάδι .- Παρά  ταύτα ο κόσμος  και το συγκεκριμένο μουσικό τμήμα του Παμμικρασιατικού, παρέμειναν στις θέσεις τους περιμένοντας τα συνεργεία της  ΔΕΗ για αρκετή ώρα.

Ο Σύλλογος  και η θεατρική ομάδα ευχαρίστησαν   το  ΔΗΜΟ  ΠΑΤΡΕΩΝ  και τον δήμαρχο κ.Κώστα Πελετίδη για την υποστήριξη καθώς και το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ και τον κ.Ανδρέα Τερζή  για τα κουστούμια που   μας παραχώρησαν  με την συνεργασία της  κ.Αλεξάνδρας  Στρατοπούλου,  τους γνωστούς και άγνωστους εθελοντές  και χορηγούς της εκδήλωσης.

Η  θεατρική  μας ομάδα  ευχαριστεί  με την  σειρά της  το Σύλλογο  και όλα του τα μέλη  που βοήθησαν  με κάθε τρόπο  για την  υλοποίηση  της προσπάθειάς μας :

Νικολακόπουλος  Κωνσταντίνος (Σεμιόν Ιβάνοβιτς, γιατρός)

Καϊάφας Αθανάσιος (Μπουλντέγιεφ),

Γιαννακοπούλου Γιάννα (μητέρα, γυναίκα Μπουλντέγιεφ, γειτόνισσα 1)

Νικολακοπούλου Μαρία (προξενήτρα Γκριγκορίεβνα, Βασιλίεβα)

Γράψας  Νικόλαος (επιστάτης, υπηρέτης)

Μπαϊρακτάρη Χρυσούλα (γειτόνισσα 2)

Κυριτοπούλου Ελένη (κόρη 1, υπηρέτρια)

Κυριτοπούλου Μαρία (κόρη 2, υπηρέτρια, μαγείρισσα)

Κολώνη   Ελπίδα  (υπηρέτρια)

Νικολακοπούλου  Φωτεινή (κορίτσι, υπηρέτρια)

Νικολακόπουλος  Γιάννης  (παιδί)

Κουτσοσπύρος Τάσος  ο μουσικός

Χρήστος  Μπαϊρακτάρης ο υπεύθυνος της ομάδας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture