Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αρέσει στο Πατρινό κοινό η ταινία «Μις Πέρεγκριν, στέγη για ασυνήθιστα παιδιά»

Αρέσει στο Πατρινό κοινό η ταινία «Μις Π...

Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε

Συμπαθητικά ξεκίνησε στα ελληνικά ταμεία η νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον «Μις Πέρεγκριν, στέγη για ασυνήθιστα παιδιά», η οποία παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε, από την περασμένη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, σε διανομή της Odeon.

To φιλμ που προσελκύει και το Πατρινό κοινό, στο πρώτο του τετραήμερο 29/9 με 2/10/2016, έφτασε τα σχεδόν 17.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ στο Αμερικάνικο box office έπιασε πρωτιά και ήδη σε 5 ημέρες προβολής έχει φτάσει τα σχεδόν 34 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Η ταινία είναι σε αρκετά σημεία εντυπωσιακή, έχει ένα πολύ ωραίο σεναριακό υλικό που προέρχεται από το ομώνυμο νεανικό μυθιστόρημα του Ράνσομ Ριγκς (κυκλοφορεί και σε ελληνική μετάφραση), βγάζει σε πολλές σκηνές συναίσθημα και μία τρυφερότητα, στοιχεία αλληλένδετα στις περισσότερες ταινίες του Μπάρτον, ωστόσο κάπου προς τη μέση και ειδικά όταν η πλοκή περνάει στους κακούς που είναι τα «στοιχειά» με επικεφαλής τον Σάμιουελ Τζάκσον, το ενδιαφέρον δεν απογειώνεται.

Μας άρεσε και το επιτελείο των ηθοποιών (αξιοπρόσεκτοι ο παλαίμαχος Τέρενς Σταμπ στο ρόλο του παππού, η Εύα Γκριν στο ρόλο της Μις Πέρεγκριν και ο Κρις Ο’ Ντον στο ρόλο του πατέρα του έφηβου Τζέικ που ερμηνεύει ο Άσα Μπάτερφιλντ). Ωραία και τα πλάνα στην Ουαλία όπως και της ανέλκυσης του βυθισμένου παλιού πλοίου.

Η δε πιτσιρικαρία των ασυνήθιστων παιδιών που μένουν προστατευμένα στην έπαυλη της Miss Peregrine, είναι φανταστική όπως η πιτσιρίκα που έχει ένα πελώριο στόμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Στην ταινία εμφανίζονται σε μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους και η βραβευμένη με Όσκαρ Τζούντι Ντεντς καθώς και ο Ρούπερτ Έβερετ που τον αναγνωρίζεις στην πορεία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture