Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εμπνευσμένες, δημιουργικές και πρωτότυπες οι νέες δράσεις για παιδιά στην Cogitans!

Εμπνευσμένες, δημιουργικές και πρωτότυπε...

Ενημερωθείτε αναλυτικά!

Βαδίζοντας προς την τέταρτη χρονιά λειτουργίας της, η Cogitans-δράσεις πολιτισμού με χαρά μας παρουσιάζει το πρόγραμμα δράσεων για τους μικρούς μας φίλους για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016.

Ένα πρόγραμμα που, σύμφωνα με όσα μας εκμυστηρεύτηκε η υπεύθυνη κα Τόνια Μιχαλοπούλου, "βασίστηκε σε ιδέες και προτάσεις των πολύτιμων συνεργατών μας, ενώ υποσχόμαστε πως το επόμενο διάστημα θα σας ανακοινώσουμε και άλλες νέες και ενδιαφέρουσες δράσεις! Είμαστε ακόμα στην αρχή..."

  • «Τα σπουργιτάκια της cogitans»

Φέτος στην Cogitans θα καλωσορίσουμε τα μικρά "σπουργιτάκια", τους μικρότερούς μας φίλους! Παρέα με τη νηπιαγωγό Δέσποινα Παπαευθυμίου, θα "βγουν" από τη ζεστή φωλίτσα τους και θα ταξιδέψουν σε νέους κόσμους! Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, αφού μέσα από την μικρή τους παρεούλα θα γνωρίσουν νέους φίλους, θα μάθουν όμορφα πράγματα, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν μουσική και γενικά θα διασκεδάσουν! Στα μικρά μας σπουργιτάκια θα προσφέρουμε όλα τα εφόδια για να ενταχθούν ομαλότερα σε ένα σχολικό περιβάλλον αργότερα!

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 2+ ετών.

Πρώτη συνάντηση: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-19:00 (συνολικά 11 συναντήσεις)

  • «Παραμυθοσκαλίσματα»

Ένα όμορφο ταξίδι στα συναισθήματα θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες στην Cogitans, παρέα με την ψυχολόγο Κατερίνα Μαρτιμιανάκη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυτοτελών δράσεων που ενισχύουν τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και προάγουν το ομαδικό πνεύμα. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν ποικίλλουν (αυτοεκτίμηση, αντιμετώπιση φόβων, αδελφική αγάπη κά), ενώ τα περισσότερα θα προέρχονται από την αντίστοιχη σειρά παραμυθιών της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη. Με παιχνίδι, ζωγραφική, κίνηση και δραματοποίηση τα παιδιά θα «βγουν» στο δρόμο για νέες περιπέτειες και αναζητήσεις!

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 3,5+ ετών.

Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-19:00 (συνολικά 6 συναντήσεις, ανά 2η εβδομάδα)

  • «Παίζοντας με τα μαθηματικά»

Μια διαφορετική σε θεματολογία δράση θα πραγματοποιηθεί στην Cogitans φέτος, παρέα με τη μαθηματικό Σπυριδούλα Σουλιώτη! Οι μικροί μας φίλοι θα κατανοήσουν βασικές μαθηματικές έννοιες παίζοντας και διασκεδάζοντας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα δείξει στα παιδιά πως τα μαθηματικά υπάρχουν παντού γύρω τους και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους...εδώ, ο κόσμος των μαθηματικών θα έχει πολλά χρώματα, πολλή μουσική και όμορφα παιχνίδια!

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 5-7 ετών.

Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-19:00 (συνολικά 9 συναντήσεις).

  • «1,2,3 let’s go…φύγαμε για Αγγλία»

Ένα ταξίδι με... αεροπλάνο αυτή τη φορά θα κάνουν οι μικροί μας φίλοι για τη χώρα της Αγγλίας! Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και με οδηγό την εκπαιδευτικό Εύη Καρφάκη θα γνωρίσουν τον πολιτισμό, τις παραδόσεις αλλά και τη γλώσσα των ανθρώπων εκεί...αυτό το ταξίδι είναι μόνο για παιδιά!

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 4+ ετών.

Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 10:00-11:00 (συνολικά 10 συναντήσεις).

  • «Γιόγκα για παιδιά και γιόγκα γέλιου»

Ετοιμάσαμε για τους μικρούς μας φίλους μια διαφορετική δράση για φέτος, που ελπίζουμε να αγαπήσετε! Yoga για παιδιά και yoga γέλιου, με συντονίστρια τη Νικολέττα Οικονόμου. Μια ώρα κάθε εβδομάδα χαλάρωσης και ασκήσεων σωστής αναπνοής για τα παιδιά...και μέσα στο πρόγραμμα θα γίνονται και συναντήσεις για yoga γελιου, κάτι πολύ ενδιαφέρον!

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 3+ ετών και τα τμήματα θα δημιουργηθούν ανά ηλικίες!

Πρώτη συνάντηση: Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-19:00 (συνολικά 10 συναντήσεις).

Θα περιμένουμε όλους εσάς και τα παιδιά αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 11:00-13:00, στο φιλόξενο χώρο της Cogitans (Δημητρίου Υψηλάντου 38α και Σολωμού) για να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που θα έρθουν…

Πληροφορίες: 2610331311, [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture