Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ CAROUSELLO: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΣΕΦ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΗΣ ΠΑΣΤΡΑΣ

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ C...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οταν η μαγειρική γίνεται τέχνη

Τυχεροί ήταν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο δημοφιλές στέκι Carousello της πολυσύχναστης Ρήγα Φεραίου: απόλαυσαν καταπληκτικές, πρωτόγνωρες γεύσεις σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κρασιά  καθώς και λαχταριστά γλυκίσματα μέσα από τη συνεργασία του εξ Αθηνών διακεκριμένου pastry chef, καθηγητή ζαχαροπλαστικής και συνεργάτη της εκπομπής της  Ελένης Μενεγάκη Χρήστου Βεργάδου και του νεαρού συμπολίτη executive chef του Carousello, Φώτη Πάστρα. Τι ακριβώς όμως προσφέρθηκε;

 

Στο κατάμεστο καφέ-ρεστοράν, του οποίου ο κόσμος έχει αγαπήσει πολύ την κουζίνα του, το food event περιλάμβανε ένα set menu για όλους τους παρευρισκομένους με ταυτόχρονο οργανωμένο service. Όπως μας εξήγησε ο Φώτης Πάστρας «θέλαμε να δοκιμάσει ο κόσμος κάτι καινούριο και διαφορετικό, εκτός καθημερινότητας και συμβατικών, συνηθισμένων πιάτων. Μιλάμε για δημιουργική, μοριακή κουζίνα. «Παντρέψαμε» τις γεύσεις με τα κρασιά που τους ταιριάζουν και εισπράξαμε τα καλύτερα σχόλια. Στόχος να αναστρέψουμε το δισταγμό που επικρατεί απέναντι σε ξεχωριστά πιάτα, επειδή τάχα είναι δύσκολα και γκουρμέ. Συνήθως το κοινό φοβάται να δοκιμάσει κάτι ιδιαίτερο. Επιπλέον προτείναμε να μάθουν όλοι να ζητούν την κατάλληλη ποικιλία κρασιού, όπως συμβαίνει διεθνώς».

Μετά το καλωσόρισμα των δυο σεφ προσφέρθηκαν: Σαν πρώτο πιάτο ταρτάρ τόνου με αφρό λεμονιού και ασύρτικο κρασί. Σαν δεύτερο και τρίτο πιάτο: φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με γέμιση πουρέ παρμεζάνας, μαρμελάδα ντομάτας και κρούστα μυρωδικών καθώς και χειροποίητα ραβιόλια από περουβιανή πατάτα με φιλέτο λαβράκι σε μους αβγολέμονο. Αυτά σερβιρίστηκαν με κρασί μαλαγουζιά. Στο τέλος όλοι απόλαυσαν ριζότο τρούφας με t-bone steak 24μηνης ωρίμανσης.

Τα επιδόρπια ξεκίνησαν με μια κρέμα λεμονιού που δρόσισε τον ουρανίσκο. Ακολουθησαν μιλφειγ μπακλαβά σε σούπα πορτοκαλιού και chocolate mess με τέσσερα ανάμικτα είδη σοκολάτας, τα οποία συνδυάστηκαν με αφρώδες μοσχάτο.

Παρά το τρέξιμο, το άγχος και την κοπιαστική προετοιμασία το food event πήγε τόσο καλά, χαροποιώντας πολύ τον κόσμο, ώστε οι δυο σεφ υπόσχονται να ξανασμίξουν σύντομα. Δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια  και ευχαριστήθηκαν και οι ίδιοι τη «χημεία» ανάμεσά τους, διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία στον τομέα του.

Όπως θα δείτε στα στιγμιότυπα με το φακό του thebest τα χαμόγελα περισσεύουν για τους δυο σεφ, τους ζεστούς και φιλόξενους οικοδεσπότες του Carousello Έλλη Χασαποπούλου, Ανδρέα Λανδρίτση που συνδιευθύνουν με το Νίκο Μπινιέρη, το επιτελείο της επιχείρησης και την πελατεία των εκλεκτικών καλοφαγάδων.  Θυμίζουμε πως ο 28χρονος Φώτης Πάστρας είναι επικεφαλής της κουζίνας του καταστήματος με ευρωπαικά-μεσογειακά πιάτα εδώ και τρεισίμισι χρόνια έχοντας αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View