Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ 7 ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ"

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ 7 ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠ...

Με πριγκίπισσα, λύκο, ποντίκι και άλλους ήρωες

Διαβάζουν τα "βλαστάρια" σας; Σας έχουμε αφορμές για να το κάνουν, μετά από μια βολτούλα στα βιβλιοπωλεία και προτάσεις των Εκδόσεων "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη".

 

Η πριγκίπισσα με το λευκό φτερό

Συγγραφέας: Ζισλέν Ρομάν

Εικονογράφηση: Σοφί Λεμπό

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Κάποτε ζούσε ένας μαχαραγιάς που σπάνια χαμογελούσε. Το μόνο που τον παρηγορούσε από τότε που είχε χάσει την αγαπημέ­νη του γυναίκα ήταν το χαμόγελο της κόρης του, της πριγκίπισσας Σεντάνα. Ο μαχαραγιάς παντρεύ­τηκε ξανά και η καινούρια του σύζυγος αρνούνταν να φροντίσει  τη μικρή πριγκίπισσα. Έχτισε μια μεγάλη βιβλιοθήκη σ’ ένα έρημο νησί, έκανε μάγια στη Σεντάνα και την αιχμαλώτισε. Κάθε πρωί η πριγκίπισσα μεταμορφωνόταν σ’ ένα πανέμορφο λευκό παγώνι και κάθε βράδυ ξαναγινόταν άν­θρωπος. Άραγε να κατάφερε να βρει μέσα στα βιβλία το μυστικό για τα μάγια που την κρατούσαν δεμένη; Ποιος να είναι ο ατρόμη­τος νεαρός που εμφανίστηκε στο νησί και έκανε τα πάντα για να τη βοηθήσει; Μια ιστορία για τη ζήλια, την αγάπη και τα βιβλία, βασισμένη σε έναν μύθο της ινδι­κής προφορικής παράδοσης, γε­μάτη χρώματα κι αρώματα...

Κάρμεν, η μικρή χορεύτρια του φλαμένκο

Συγγραφέας: Ζοαν Ντιερίκ-Μπραξ

Εικονογράφηση: Ζυστίν Μπραξ

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Η Κάρμεν ονειρεύεται να γίνει τόσο καλή χορεύτρια όσο η μαμά της. Κάθε φορά, όμως, που κοιτά­ζεται στον καθρέφτη απογοητεύ­εται. Ώσπου φτάνει η μέρα της παράστασης. Πώς θα σταθεί στη σκηνή κάτω από τα φώτα; Πώς θα χορέψει μπροστά στο κοινό; Η Κάρμεν είναι τόσο φοβισμένη που αποφασίζει να κρυφτεί μέσα στην ντουλάπα της μαμάς με τον γάτο της. Κρατάει σφιχτά το με­νταγιόν, που της έχει χαρίσει ο μπαμπάς της, κι εκείνο αρχίζει να ζεσταίνεται… Ξαφνικά, μπρο­στά στα μάτια της, γεννιούνται τρεις μαγικές εικόνες. Άραγε θα βρει η Κάρμεν τη δύναμη να βγει από την κρυψώνα της και να χο­ρέψει; Μια ιστορία που εμπνέει την πίστη σε κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο και διώχνει τον φόβο της αποτυχίας... Mια ιστορία γεμά­τη ήχους μουσικής και βήματα χορού...

Τι σκαρώνει ο Λύκος;

της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

H ζωή ενός ήσυχου χωριού ανα­στατώνεται με την άφιξη ενός νέου κατοίκου, του Λύκου. Η φήμη που τον συνοδεύει προκαλεί φόβο και ανασφάλεια σε όλους τους κατοίκους. Η εμφάνισή του και μόνο προκαλεί τρόμο. Κάθε του βλέμμα είναι απειλή. Κάθε  του κίνηση είναι ύποπτη. Όλοι αναρωτιούνται τι να σκαρώνει ο Λύκος. Μετά από έρευνα όλοι οι κάτοικοι παίρνουν μια απόφαση: Ο Λύκος πρέπει να φύγει πριν γίνει κανένα κακό. Άραγε, θα τα καταφέρουν; Μια τρυφερή ιστο­ρία κατά των στερεότυπων και των βιαστικών συμπερασμάτων. Κατά της ξενοφοβίας και των προκαταλήψεων.

Τα τυρομπλεξίματα του Τσιζ

της Αγγελικής Λάλου

εικονογράφηση:

Στάθης Πετρόπουλος

Ο Τσιζ, ένας απίθανος ποντικού­λης, μετακόμισε σε ένα ευχάριστο σπίτι, όπου όμως δεν τρώνε τυρί. Γρήγορα θα μελαγχολήσει. Για να μπορέσει να απολαύσει, λοι­πόν, τη γευστική του αδυναμία, θα ζήσει πολλές περιπέτειες. Θα τα βάλει με έναν μοχθηρό γάτο με κίνδυνο για τη ζωή του... Θα  αγωνιστεί να κερδίσει την αποδο­χή των άλλων ποντικών… Αλλά, θα καταφέρει να αποδείξει την αξία και τη γενναιότητά του; Και πώς; Τα τυρομπλεξίματα του Τσιζ είναι μια λαχταριστή, σαν νόστιμο τυράκι, ιστορία, γραμμέ­νη με πολύ χιούμορ κι ευαισθη­σία. Μια ιστορία που αναδεικνύει την αποδοχή του εαυτού μας, τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του άλλου, την άμυνά μας σε εκδηλώσεις bullying, αλλά και τη δύναμη της αυτοπεποίθησης και της φιλίας.

Δράκος Καλοκάρδιος

της Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη

εικονογράφηση Λήδα Βαρβαρούση

Υπάρχουν δράκοι καλλιτέχνες; Ευαίσθητοι και τρυφεροί, που ζωγραφίζουν καρδούλες; Δρά­κοι που χαρίζουν τη φιλία τους στα παιδιά, αφήνοντας τα να χοροπηδούν στην κοιλιά τους; Δράκοι που καταφέρνουν με την καλοσύνη τους να αλλάξουν τη σκληρή απόφαση ενός βασιλιά; Δράκοι που από αγάπη στους ανθρώπους και τη φύση κάνουν χρήσιμους τους άγριους και φο­βερούς δράκους της γενιάς τους; Δράκοι που μοιράζονται όσα ξέρουν με τους άλλους για να ομορφύνει ο κόσμος με χρώμα­τα και ζωγραφιές; Μη βιαστείτε να απαντήσετε πριν γνωρίσετε τον μοναδικό και αγαπημένο Δράκο Καλοκάρδιο! Μια αληθι­νή παραμυθένια, διασκεδαστική, έξυπνη περιπέτεια! Ο διαφορε­τικός ήρωας βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν το ΦΟΒΟ τους για τους δράκους. Να αναγνωρίσουν την αξία της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ, της ΦΙΛΙΑΣ, της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και να ανακαλύψουν την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ που κάνει ακόμα και τους πιο σκληρούς, τρομε­ρούς δράκους να ημερεύουν και να βλέπουν τον κόσμο με μια αλ­λιώτικη πολύχρωμη ματιά.

Ο Λίνο Παπαγαλίνο και το μυστήριο του «Μπλε Κουβά»

της Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη

εικονογράφηση Χρήστος Δήμος

Πανικός στο μικρό άλσος της πό­λης! Αιτία; Ένας μπλε κουβάς. Πλαστικός, μακρόστενος με ρό­δες, φερμένος από κάποιους αν­θρώπους. Σε τι χρησιμεύει; Γιατί τον άφησαν εκεί; Είναι ακίνδυνος; Μήπως είναι μια πονηρή παγίδα; Μυστήριο! Ποιος θα το λύσει; Μα  φυσικά ο έξυπνος Λίνο Παπαγα­λίνο. Αυτός που πιάνοντας φιλί­ες με τα παιδιά ενός σχολείου θα γίνει ξεφτέρι στην ανακύκλωση. Μια έξυπνη, πρωτότυπη, ευαί­σθητη ιστορία. Τα παιδιά, πα­ρέα με τον Λίνο Παπαγαλίνο, παίζοντας και τραγουδώντας κάνουν μια πρώτη γνωριμία με την ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ, ΔΡΑΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και αντιλαμβάνονται πως και τα ίδια έχουν προσωπική ευθύνη για τον πλανήτη που ζουν.

Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια

της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη

εικονογράφηση Κριστίν Μενάρ

Γη κι ουρανός, πουλιά και λου­λούδια, τ’ αστέρια και το φεγ­γάρι… κι η άνοιξη. Όλα συνυ­πάρχουν αρμονικά σε τούτο το παραμύθι, που περιγράφει τη ζωή μιας γιασεμιάς, την τρυφε­ρή φιλία της μ’ έναν γέρο ξύλινο φράχτη κι έναν μικρούλη ονειρο­πόλο άνεμο… και μας αποκαλύ­πτει τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις λαχτάρες τους. Ο φρά­χτης, λέει, λαχταρά να νιώσει πάλι όμορφα, όπως μια φορά που ήταν δέντρο στο δάσος… Ο μικρούλης άνεμος ονειρεύεται να γίνει ποιητής. Κι η Γιασε­μιά; Χμ… η Γιασεμιά όχι μόνο λαχταρά και ονειρεύεται, αλλά είναι σίγουρη ότι κάποια νύ­χτα θα πέσει στην αγκαλιά της ένα … αστέρι! Άραγε θα γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους; Ποιος ξέρει;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture