Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι ταινίες "Αγανάκτηση", "Η Αποφοίτηση" και "Θάρρος ή Αλήθεια" έρχονται τον Οκτώβριο στις ελληνικές αίθουσες

Οι ταινίες "Αγανάκτηση", "...

Σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ

Τρεις ενδιαφέρουσες ταινίες θα βγουν το επόμενο διάστημα, σε διανομή από την Σπέντζος Φιλμ. Πρόκειται κατ’ αρχάς για το Αμερικάνικο φιλμ «Αγανάκτηση – Indignation»  σε σενάριο -σκηνοθεσία: Τζέιμς Σέιμους.

Είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα για ταινία μεγάλου μήκους του σεναριογράφου του Άνγκ Λι σε ταινίες όπως η «Παγοθύελλα» και  το «Τίγρης και Δράκος». Το φιλμ που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «ΠΟΛΙΣ».

Παίζουν οι: Λόγκαν Λέρμαν, Σάρα Γκέιντον, Τρέισι Λετς,  Ντάνι Μπέρσταϊν.

Περίληψη :

Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ στις αρχές την δεκαετίας του ’50. Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο Κολέγιο του Οχάιο ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και την στρατολόγηση του  καθώς και  το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Οπλισμένος με  την ορμή της νιότης του ο Μάρκους θα ξεκινήσει ανυποχώρητος στις απόψεις του  για όλους τους τομείς ακόμα και στον έρωτα ενώ  θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες.

Πολύ σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι σε μία τόσο συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές, είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς.

*To φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα τον περασμένο Ιανουάριο και στα τέλη του Ιουλίου έκανε το ντεμπούτο του στις Αμερικάνικες αίθουσες.

Από την Σπέντζος θα κυκλοφορήσουν επίσης στην Ελλάδα στις 13 Οκτωβρίου 2016 οι ταινίες «Η Αποφοίτηση - Graduation (Baccalaureat)», διάρκειας 128 λεπτών, σε σενάριο και σκηνοθεσία του βραβευμένου Ρουμάνου δημιουργού Cristian Mungiu  (Beyond the hills, 4months 3 weeks and 2 days) και το θρίλερ μυστηρίου «Nerve – Θάρρος ή Αλήθεια».

Στην «Αποφοίτηση» που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Κανών, με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, παίζουν οι: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Rares Andrici.

Περίληψη :

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Cristian Mungiu, επιστρέφει με μια δυνατή οικουμενική σπουδή πάνω στην πατρική ανασφάλεια, την σχετικότητα της αλήθειας και την αμφισημία του συμβιβασμού, ιδωμένη μέσα από μία σχέση πατέρα και κόρης. Μια μοναδική και ασυμβίβαστη οπτική.

Ο Ρομέο είναι ένας γιατρός που ζει σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσυλβανίας και έχει μεγαλώσει την 18χρονή κόρη του με την ιδέα ότι θα φύγει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Το σχέδιο του βρίσκεται πολύ κοντά στην επιτυχία αφού η Ελίζα έχει κερδίσει μια υποτροφία για σπουδές Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει απλώς να περάσει τις τελικές εξετάσεις, κάτι πολύ εύκολο για μια τόσο καλή μαθήτρια.

Όμως μία μέρα πριν τις εξετάσεις συμβαίνει ένα ατύχημα που θέτει σε κίνδυνο την αναχώρηση της Ελίζα. Τώρα ο Ρομέο καλείται να λάβει μία απόφαση. Υπάρχουν τρόποι να λύσει το πρόβλημα αλλά κανένας από αυτούς δεν συμβαδίζει με τις αρχές που ο ίδιος σαν πατέρας δίδαξε στην κόρη του.

Στο «Θάρρος ή Αλήθεια», διάρκειας 96 λεπτών, παίζουν οι Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade, Juliette Lewis.

H ταινία σε σκηνοθεσία των Henry Joost, Ariel Schulman (σκηνοθετικό δίδυμο των θρίλερ PARANORMAL ACTIVITY 3, 4) κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τέλη Ιουλίου και έχει φτάσει τα 69 εκατομμύρια δολάρια διεθνείς εισπράξεις.

Περίληψη :

Η Venus είναι μια απλή επιμελής μαθήτρια Λυκείου που ζει στο περιθώριο. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που θα ανακαλύψει το διαδικτυακό reality παιχνίδι NERVE.Το παιχνίδι την ρωτάει : είσαι παίχτης ή θεατής; Εκείνη αποφασίζει να γίνει Παίχτης κάτι που αρχικά  μοιάζει πολύ διασκεδαστικό και αβλαβές. Η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη και το παιχνίδι όσο προχωράει γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο μέχρι που αρχίζει να παίρνει άσχημη τροπή. Η Venus Και ο συμπαίκτης της Ian  έχουν έναν και μοναδικό τρόπο να ξεφύγουν : να κερδίσουν.

Τα τρία αυτά φιλμ αναμένεται να έρθουν για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture