Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην "Αλεπού" της Ζακλίν Λέντζου το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στη Δράμα

Στην "Αλεπού" της Ζακλίν Λέντζ...

Στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική μικρού μήκους ταινία στην "Αλεπού" της Ζακλίν Λέντζου.

Το σκεπτικό της βράβευσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), "το φετινό βραβείο καλύτερης ταινίας απονέμεται σ’ αυτήν που ξεχωρίσαμε για την εκφραστική της δύναμη, τη δραματουργική της πυκνότητα, και το οξυδερκές της σχόλιο πάνω στα θέματα της βίαιης ενηλικίωσης, και της οικογενειακής κρίσης ως ευθεία αντανάκλαση της κοινωνικής".

Νωρίτερα, πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας: "Καθώς συμπληρώνονται τα 39 χρόνια του θεσμού, θυμόμαστε πως και η ένωσή μας, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, γιορτάζει φέτος τα 40 της χρόνια. Μια πορεία σχεδόν παράλληλη, στη διάρκεια της οποίας στηρίξαμε και εξακολουθούμε να το κάνουμε, τόσο τη διοργάνωση, όσο και τους μικρομηκάδες. Τηρώντας και φέτος την παράδοση, το βραβείο μας είναι το αποτέλεσμα μιας ανοιχτής, δημοκρατικής διαδικασίας όπου συμμετέχουν όλα τα παρόντα μέλη μας".

*Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) που εδρεύει στην οδό Πατησίων 65, στην Αθήνα είναι ο Nέστορας Πουλάκος.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας είναι ο Πατρινός σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture