Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Μπρίτζετ Τζόουνς επέστρεψε και είναι έγκυος - Πρεμιέρα σήμερα και στην Πάτρα για τη νέα ταινία με την Ρενέ Ζελβέγκερ

Η Μπρίτζετ Τζόουνς επέστρεψε και είναι έ...

Στο σενάριο συνεργάστηκε και η Έμα Τόμσον που παίζει την γυναικολόγο

Ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 η προβολή στις ελληνικές αίθουσες (και στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα) της πολυαναμενόμενης και αστείας όσο και ρομαντικής κομεντί «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» που αποτελεί το ολοκαίνουριο φιλμ με κεντρική ηρωίδα την χαριτωμένη και λίγο «ατσούμπαλη» και αδέξια Βρετανίδα δημοσιογράφο.

Η νέα ταινία που θα την δούμε σε διανομή της UIP, βγαίνει στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία και έρχεται σχεδόν 12 χρόνια από τη 2η ταινία που δεν είχε πολυενθουσιάσει και 14 χρόνια από το πρώτο φιλμ που τα είχε παέι εξαιρετικά ενώ η Ρενέ Ζελβέγκερ με καταγωγή από το Τέξας των ΗΠΑ, παρότι αρχικά είχε δεχτεί «πυρά» ότι δεν ήταν Αγγλίδα και άρα όχι ιδανική για το ρόλο, τελικά άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις και έφτασε με την πρώτη ταινία να προταθεί και για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Μάλιστα εκείνη τη χρονιά, το 2002 είχε σαρώσει τα βραβεία χάρη και στην ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Chicago» του Ρομπ Μάρσαλ για το οποίο και κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου.

Είστε έτοιμοι για γεννητούρια;  Αυτό μας ρωτά το δελτίο Τύπου της εταιρείας UIP και ο λόγος είναι ότι στην καινούρια ταινία η Μπρίτζετ Τζόουνς που πλέον δουλεύει σε τηλεοπτικό σταθμό, μένει έγκυος αλλά δεν είναι ποιού είναι το παιδί. Είναι άραγε του Μαρκ Ντάρσι (στο ρόλο και πάλι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κόλιν Φερθ, πάντα charming στα 56 του χρόνια) ή ενός επιχειρηματία του Τζακ (στο ρόλο ο 50χρονος Πάτρικ Ντέμπσι, ο διάσημος γιατρός της σειράς Grey’s Anatomy).

Οι περιπέτειες της Βρετανίδας δημοσιογράφου Μπρίτζετ Τζόουνς, συνεχίζονται λοιπόν, καθώς μπαίνοντας αισίως στα 40, το όνειρό της να γίνει επιτέλους μάνα παίρνει σάρκα κι οστά. Κι αυτή τη φορά τη βρίσκουμε να... εγκυμονεί!

Η Ρενέ Ζελβέγκερ που πρωτοέγινε διάσημη με την ταινία «Τζέρι Μαγκουάιρ» του 1996 παίζοντας πλάι στον Τομ Κρουζ και ο Κόλιν Φερθ (Όσκαρ το 2011 για τον «Λόγο του Βασιλιά») επιστρέφουν στους ρόλους τους ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Μαρκ Ντάρσι». Στη νέα ταινία η Μπρίτζετ, την βλέπουμε να έχει χωρίσει από τον Μαρκ και να ενθουσιάζεται από τη νέα της γνωριμία με τον επιχειρηματία Τζακ πιστεύοντας πως, ίσως, αυτός να είναι ο ένας και μοναδικός. Όταν διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος, η Μπρίτζετ βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, καθώς δεν ξέρει ποιος από τους δυο άντρες της ζωής της είναι ο πατέρας, αφού έχει μεσολαβήσει και μια ερωτική συνεύρεση με τον Μαρκ...

Στο ρόλο της ιατρού γυναικολόγου εμφανίζεται η πάντα απολαυστική Αγγλίδα ηθοποιός Έμα Τόμσον ενώ στους ρόλους των γονιών της Μπρίτζετ συναντάμε ξανά την 73χρονη Τζέμα Τζόουνς και τον 67χρονο Τζιμ Μπρόουντμπεντ.

Ο Πάτρικ Ντέμπσι να αναφέρουμε πως έχει προταθεί δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά Grey’s Anatomy ενώ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία Heaven Help Us.

Στην ταινία «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» που έχει λάβει γενικά θετικές κριτικές, κάνει και μία cameo εμφάνιση ο γνωστός Ιρλανδός τραγουδιστής Ed Sheeran.

*Τα βιβλία με ηρωίδα την Μπρίτζετ Τζόουνς κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκης.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1995 μια άγνωστη συγγραφέας (και μετέπειτα σεναριογράφος) Έλεν Φίλντινγκ απέκτησε μια στήλη στην Αγγλική εφημερίδα The Independent, η οποία εξέθετε τις απόψεις μιας καθημερινής κοπέλας, της (τότε 32χρονης) Μπρίτζετ Τζόουνς που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο. Πολύ γρήγορα η στήλη έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και η Μπρίτζετ Τζόουνς απέκτησε, μέσα σε μια δεκαετία, όχι μόνο τη δική της σειρά βιβλίων, αλλά και σειρά πολύ πετυχημένων ρομαντικών ταινιών, με τις γυναίκες να ταυτίζονται απόλυτα μαζί της!

Στόχος της Φίλντινγκ δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσει κάποια ηρωίδα, απλά έδωσε φωνή σε ένα είδος κοπέλας που η σύγχρονη κουλτούρα παραγνώριζε, εκείνης που, παρά την αυτονομία και την ανεξαρτησία της, δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές της. Όπως έχει πει η Ρενέ Ζελβέγκερ που ενσαρκώνει φυσικά κι αβίαστα την ατσούμπαλη Βρετανίδα δημοσιογράφο, «η Μπρίτζετ είναι μόνιμα αισιόδοξη, αυτοσαρκάζεται διαρκώς και πάντα βρίσκει κάποια χιουμοριστική απόχρωση, ακόμα κι όταν όλα πάνε χάλια… Ιδίως τότε… Δεν το βάζει κάτω».

Όσο για το μυστικό της δημοφιλίας της Μπρίτζετ, την οποία το κοινό λατρεύει και συμπαθεί, είναι το εξής: Ο φόβος της μοναξιάς που νιώθει και τον οποίο τρέμει, και μόνο στην ιδέα, καθένας μας, κατάβαθα.  Άλλωστε, η Μπρίτζετ συγκεντρώνει όλα όσα χαρακτηρίζουν όλες τις γυναίκες, λίγο ή πολύ… Έχει εμμονή με τις θερμίδες και το πάχος, τους κανόνες του μακιγιάζ και την αποτρίχωση, πέφτει στα πατώματα για έρωτες και προσπαθεί να ισορροπήσει την καρδιά και το μυαλό, ενώ συνεχώς παραμονεύει η ανασφάλεια της.

Σχεδόν 12 χρόνια από τις τελευταίες της περιπέτειες που έζησε στην Ταιλάνδη (την έβαλαν μέχρι και στην φυλακή) συναντούμε την Μπρίτζετ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη από ποτέ (δεν καπνίζει, δεν πίνει, δεν ασχολείται εμμονικά με το βάρος της και πλέον διαβάζει πολιτική λογοτεχνία), έχοντας την πολυπόθητη αναγνώριση από τη δουλειά της. Από 32 ετών, λοιπόν, βρίσκουμε πια την Μπρίτζετ, 11 χρόνια μετά, ανήμερα των 43ων γενεθλίων της, μια ηλικία κρίσιμη τόσο στα προσωπικά, όσο και στα επαγγελματικά κάθε ατόμου (πόσο μάλλον μιας γυναίκας που τα περιθώρια τεκνοποίησης στενεύουν όλο και περισσότερο…).

Ο Μαρκ Ντάρσι, ο αρχετυπικός Εγγλέζος, που είναι αστείος, έξυπνος και συνάμα καταπιεσμένος, είναι πάλι εδώ και τον υποδύεται και πάλι ο Κόλιν Φερθ. Επανέρχεται, λοιπόν, στο ρόλο, σε μια άλλη φάση της ζωής του, πιο ώριμος, πιο κυνικός και απογοητευμένος από τη ζωή, με ένα επερχόμενο διαζύγιο και τον έρωτά του για την Μπρίτζετ να τον «σιγοτρώει» ακόμα, 15 χρόνια μετά… Θα βρουν άραγε τη χρυσή τομή και θα κάνουν πέρα τις όποιες διαφορές τους;

Όσο για το αντίπαλο δέος, είναι Αμερικανός, πάμπλουτος και διάσημος και τον υποδύεται ο Πάτρικ Ντέμπσι, ο οποίος παραλίγο να αρνηθεί να αναλάβει το ρόλο λόγω των υποχρεώσεών του ως οδηγού αγώνων ράλι (πρόκειται για επίσημο, δεύτερο επάγγελμα), όπως μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου. Ευτυχώς, ο προγραμματισμός ήταν τέτοιος που επέτρεψε το συνδυασμό γυρισμάτων και αγώνων, με τον ηθοποιό να κάνει «αγώνα δρόμου».

Το σενάριο, μαζί με την Έλεν Φίλντινγκ και τον Νταν Μέιζερ, υπογράφει η βραβευμένη με 2 Όσκαρ ηθοποιός Έμα Τόμσον (το ένα Όσκαρ ήταν για το διασκευασμένο σενάριο του «Λογική και ευαισθησία» το 1996), η οποία όπως προείπαμε, κρατά και το ρόλο της γυναικολόγου της Μπρίτζετ στην ταινία.

Στο καινούριο φιλμ δεν παίζει ο Χιου Γκραντ που στις 2 προηγούμενες ταινίες ήταν το αφεντικό της και μεγάλος έρωτας της.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ που δήλωσε ενθουσιασμένη που επέστρεψε στα "παλιά της λημέρια", στο ρόλο της Μπρίτζετ Τζόουνς που έχει τόσο αγαπήσει και πλέον αποτελεί από τους πιο σημαντικούς της καριέρας της, έφτασε στο Λονδίνο 8 εβδομάδες προτού αρχίσουν τα γυρίσματα για να εμποτιστεί με την κουλτούρα και να μεταμορφωθεί ξανά σε Μπρίτζετ εσωτερικά και εξωτερικά…

Μετά από πρόβες και αφού εντοπίστηκαν χαρακτηριστικές τοποθεσίες του Λονδίνου για τα εξωτερικά γυρίσματα, η κάμερα άρχισε να "ρολάρει" και μια ολόφρεσκη, σύγχρονη ιστορία με πολύ ρομάντζο, χιούμορ και ‘90s ανάλαφρη διάθεση πήρε το δρόμο για τη μεγάλη οθόνη.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture