Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης με ασπρόμαυρες φωτογραφίες “Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων”

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης με α...

Του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου -Προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Νίκου Αλιάγα

Τα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου με θέμα “Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων” πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών στην Δημητρίου Γούναρη στην Πάτρα.

Την πολύ ωραία αυτή έκθεση με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Τα εγκαίνια της έκθεσης στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσαν μια ευκαιρία συνάντησης για τους φωτογράφους της πόλης  και της ευρύτερης περιοχής καθώς επίσης και για τους λάτρεις της τέχνης της φωτογραφίας.

Έπειτα από τον θερμό χαιρετισμό και το επίσημο άνοιγμα της έκθεσης από την διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, κυρία Γεωργία Πετροπούλου-Conan, το λόγο πήρε ο καλλιτέχνης. Ο Βασίλης Αρτίκος μίλησε για τη δυνατή σχέση του με τη φωτογραφία, για την ιδιαίτερη πατρίδα του και πηγή έμπνευσης για τον ίδιο αλλά και για την στενή φιλία που τον συνδέει με τον γνωστό παρουσιαστή και συμπατριώτη του Νίκο Αλιάγα, ο οποίος μάλιστα υπογράφει τα κείμενα του φωτογραφικού λευκώματος και το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά στη διάθεση του κοινού.

Ο Μεσολογγίτης Νίκος Αλιάγας που μάλιστα πριν λίγες μέρες μπήκε εξώφυλλο με τη σύζυγο του στο Γαλλικό περιοδικό Paris Match, είχε την ευκαιρία να  “συναντήσει” το κοινό μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος και με το οποίο χαιρέτισε το άνοιγμα της έκθεσης.

Ο Βασίλης Αρτίκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες, τους συντελεστές της διοργάνωσης και το “ΚΕΛΛΑΡΙ 151” που επιμελήθηκε το μπουφέ προσφέροντας κρασί και κεράσματα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2016. Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 10.00-13.00 και 18.00-21.00 εκτός Κυριακής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture