Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι Πατρινοί χορευτές τάνγκο, Jorge και Ιωάννα Ανδρικοπούλου στο Ηρώδειο, στην παράσταση «Tango por Piazzola

Οι Πατρινοί χορευτές τάνγκο, Jorge και Ι...

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21.00

Πατρινό ενδιαφέρον θα έχει η παράσταση «Tango por Piazzola» που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγαπημένες μελωδίες του μεγάλου Αργεντίνου Μαέστρου Astor Piazzola.

Στη σκηνή του επιβλητικού Ωδείου Ηρώδου Αττικού η χορευτική Compañia “Tango en Eros”, του Tango Αcropolis Festival, θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Tango por Piazzola”, που θα είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στον καλλιτέχνη που με τις νότες του έδωσε νέα πνοή στο Tango και έμπνευση σε εκατοντάδες μουσικούς παγκοσμίως.

Κάτω από τη λάμψη του αρχαίου βράχου και της φθινοπωρινής πανσέληνου έντεκα ζευγάρια χορευτών με guest star την εξαιρετική χορεύτρια από την Αργεντινή, Mora Godoy, θα μας ταξιδέψουν στις νοσταλγικές γειτονιές του Buenoς Aires και αναμένεται να μας καθηλώσουν με τις εκρηκτικές και σπάνιες χορογραφίες τους με τη συνοδεία της ορχήστρας Quinteto Tangarto και τη σαγηνευτική φωνή της Martha Moreleon, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Τον Ιούλιο του 1990 ο Μάνος Χατζιδάκις έδωσε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων δύο ιστορικές και πολύ επιτυχημένες συναυλίες, με το ίδιο πρόγραμμα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας (1η Ιουλίου) και στο Ηρώδειο (3 Ιουλίου). Στο δεύτερο μέρος αυτής της συναυλίας ο Χατζιδάκις είχε συμπράξει με τον φίλο του, τον μεγάλο Astor Piazzolla, τον συνώνυμο του Αργεντίνικου tango.

Σήμερα, είκοσι έξι χρόνια μετά, στον ίδιο χώρο, (Ηρώδειο Αθηνών) η μουσικοχορευτική παράσταση «Tango por Piazzola»  έρχεται για να ζωντανέψει την  αξέχαστη αυτή βραδιά και να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του «El Gran Ástor» και του nuevo tango.

Μάλιστα την πόλη της Πάτρας, θα εκπροσωπήσουν δύο νεαροί καλλιτέχνες, μέλη της χορευτικής κομπανίας “Tango en Eros” με σημαντική πορεία στο χώρο του αργεντίνικου Tango, ο Jorge και η Ιωάννα Ανδρικοπούλου, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως την εποχή της ιστορικής συναυλίας του 1990 ήταν μωρό, μόλις 15 ημερών!

Ο Jorge και η Ιωάννα Ανδρικοπούλου αντιπροσωπεύουν τη μακρά χορευτική παράδοση της πόλης της Πάτρας με μια σημαντική πορεία στον τομέ του χορού. Με πολλές εμφανίσεις εντός της πόλης (χορός του Δημάρχου, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ tango, κ.α), εντός της Ελλάδας ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βέροια, Κρήτη, Βόλο, Πρέβεζα κ.α.) καθώς και εκτός Ελλάδας (Amsterdam, Χάγη, Βρυξέλλες, Ιταλία κ.α), τους καθιστούν ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ζευγάρια χορευτών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης οι δυο τους εκπροσώπησαν την χώρα μας σε επίσημους διαγωνισμούς Tango κατακτώντας  σημαντικές θέσεις (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tango στην Ιταλία, 3η θέση στην Ελλάδα και 3η θέση στο Μεσογειακό πρωτάθλημα tango).

Είναι οι ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές της Tanguera Tango Argentino Patras, (στην οδό Γερμανού & Βότσαρη 59) και συνεχίζουν το σημαντικό τους έργο, μεταδίδοντας την αγάπη και τις γνώσεις τους για τον διάσημο Αργεντίνικο χορό σε όλους τους κατοίκους της πόλης της Πάτρας, με πολύ μεράκι και ζήλο, όπως οι ίδιοι σημειώνουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture