Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ & η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διέγραψαν τη φράση «Πρωινή Προσευχή»

ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖ...

Από την εγκύκλιο της λειτουργίας Δημοτικών σχολείων για το νέο σχολικό έτος

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ & η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διέγραψαν τη φράση «Πρωινή Προσευχή» από την εγκύκλιο για τη «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017», όπως αναφέρει ανακοίνωση/δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα του Νικόλαου Κατσουγκράκη, τομεάρχη παιδείας στη ΝΟΔΕ. Στην εγκύκλιο για το σχολικό έτος 2016-2017 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν υπάρχει και έχει διαγραφεί η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»: Αντίθετα, στην περσινή εγκύκλιο του σχολικού έτους 2015-2016 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), υπήρχε.

Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α')- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. Α: «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται....».

Σε τι λοιπόν αποσκοπεί η απουσία της συγκεκριμένης αναφοράς στην πρωϊνή προσευχή της φετινής εγκυκλίου, διερωτάται η ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ; Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Ο ελληνικός λαός δεν είναι αφελής. Ήδη δημοσιεύματα έχουν βγει στην επιφάνεια προετοιμάζοντας το έδαφος και την κοινωνία να δεχθεί ως φυσιολογική την κατάργησή της στα σχολεία στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και των αριστερών ιδεοληψιών τους. Όμως η κοινωνία δεν θα αφήσει να πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους. Χτυπούν με λύσσα τα όσια και ιερά της φυλής μας. Όλα αυτά που αποτελούν τους κοινούς δεσμούς του έθνους μας.

Ας τολμήσουν και θα πάρουν την απάντησή τους από τον ελληνικό λαό.

Από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και σύσσωμη την κοινωνία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις