Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Oλυμπιακοί Αγώνες: Επτά πράγματα που θα δούμε στο Τόκιο

Oλυμπιακοί Αγώνες: Επτά πράγματα που θα ...

Στο Ρίο, στην τελετή λήξη, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε εμφανίστηκε στην τελετή λήξης ως... Σούπερ Μάριο

Ένα ρομπότ σας οδηγεί στη θέση σας ενώ μια τεχνητή βροχή από μετεωρίτες κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό. Την ίδια ώρα εκατοντάδες χορευτές, φορούν τα παραδοσιακά ιαπωνικά κοστούμια και γλιστρούν μέσα από το στίβο.

Όλα αυτά και πολλά άλλα φτάνουν μέσω μιας εφαρμογής με πολύγλωσση μετάφραση στο smartphone σας και έχετε την περιγραφή για ότι ακριβώς τι συμβαίνει.

Μοιάζουν με επιστημονική φαντασία, αλλά αυτό είναι το τρελό όραμα που έχουν οι Ιάπωνες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Στο Ρίο, στην τελετή λήξη, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε εμφανίστηκε στην τελετή λήξης ως... Σούπερ Μάριο και παρουσιάστηκε στο Μαρακανά μέσω ενός σωλήνα τεχνολογίας, ο οποίος θεωρητικά τον μετέφερε σε ελάχιστα λεπτά από το Τόκιο στο Ρίο.

Η Ιαπωνία είναι γνωστή διεθνώς για τις τεχνολογικές καινοτομίες της. Οι διοργανωτές των αγώνων του Τόκιο, το 2020 έχουν θέσει ως στόχο μια σειρά από φιλόδοξα τεχνολογικά σχέδια που θα ενισχύσει την οικονομία τους και θα προκαλέσουν τον θαυμασμό της υφηλίου.

Στρατιά από ρομπότ

Οι τουρίστες που θα διαμένουν δίπλα στο Ολυμπιακό Χωριό στη γειτονιά Odaiba του Τόκιο θα μπορούν να επιλέξουν, για παράδειγμα, να κάνεις παρέα με ρομπότ όλων των ειδών και μεγεθών που προσφέρουν μέχρι συμβουλές για τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά τις μετακινήσεις, το φαγητό και τη διασκέδαση στο Τόκιο. Και αυτό δεν θα είναι το μόνο μέρος όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν με τα Ιαπωνικά ρομποτ.

Τα τρένα Maglev

Η Ιαπωνία θεωρείται ο τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα των τρένων. Παρά το γεγονός ότι τα τρένα που χρησιμοποιούν μαγνητική αιώρηση έχουν τεθεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, το 2015 η Ιαπωνία έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους για σιδηροδρομικά ταξίδια με το τρένο maglev που έφτασε τα 374 μίλια ανά ώρα.

Εάν οι Ιάπωνες καταφέρουν να αναπτύξουν περαιτέρω το τρένο έτσι ώστε να είναι εμπορικά βιώσιμο (ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί η χρήση από επιβάτες), η Ιαπωνία θα μπορούσε να επαίρεται για μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα των μεταφορών το 2020.

Αυτό-οδηγούμενα ταξί

Οι μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Mercedes και η Toyota προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην δημιουργία των αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων που θα μπουν στην αγορά. Η στοιχηματική εταιρία Dena ποντάρει ήδη πολλά για το πια θα είναι αυτή που θα πλασάρει στο Τόκιο τα λεγόμενα ρομπότ Ταξί, που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια των αγώνων του 2020

Τηλεοπτική επανάσταση

Ττο 1964, όταν το Τόκιο φιλοξένησε για πρώτη φορά Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, παρουσίασε τις έγχρωμες τηλεοράσεις. Το 2020 ο στόχος είναι να παρουσιαστεί μια άλλη επανάσταση στις τηλεοτπικές μεταδόσεις με μετάδοση με τεχνολογία ανάλυση απεικόνισης 8Κ. Οι νέες high-tech οθόνες θα διαθέτουν ανάλυση 7680 pixels οριζόντια και 4329 pixels κάθετα, δηλαδή 16 φορές περισσότερα pixels από τις τυποποιημένα υψηλής ευκρίνειας οθόνες.

Η υψηλότερη ανάλυση υπόσχεται μια πιο έντονη, πιο βαθιά και πιο ομαλά κινούμενης εικόνας από ποτέ. Η συγκεκριμένη ανάλυση παρέχει αυξημένη οπτική καθαρότητα που είναι χρήσιμη και σε άλλους τομείς όπως η ιατρική καθώς θεωρείται ότι θα παρέχει τη δυνατότητα για καλύτερες διαγνώσεις και χειρουργικές επεμβάσεις που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να γίνουν.

Άμεσοι Μεταφραστές

Παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια μαθαίνουν ιαπωνικά είναι δεδομένο ότι στο Τόκιο θα υπάρξουν γλωσσικά εμπόδια. Γι 'αυτό, το 2020, η Ιαπωνία σκοπεύει να εισαγάγει μια νέα τεχνολογία άμεσης μετάφρασης. Το σύστημα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο θα περιλαμβάνει εφαρμογές που μπορεί να εγκατασταθούν στα smartphones και άλλες συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Ο χρήστης θα μιλά στο τηλέφωνο και αυτόματα θα γίνεται μετάφραση όσων λέει σε όποια γλώσσα επιλέγει ενώ θα αποκτά και οπτική μορφή. Το λογισμικό αναλύει την φωνή και επιλέγει το πιο συμβατό μετάφραση από μια τεράστια συλλογή που διαθέτει. Οσο περισσότερο χρησιμοποιείται τόσο πιο εξελιγμένο γίνεται το σύστημα.

Επίσης, η Panasonic πρόκειται να κυκλοφορήσει μια κάρτα, σε μέγεθος πιστωτικής ικανή να μεταφράζει τα Ιαπωνικά σε 10 άλλες γλώσσες. Θα παρέχει επίσης στους επισκέπτες μια εφαρμογή που μπορεί να διαβάσει ιαπωνικές πινακίδες στο δρόμο και να τις μεταφράσει αμέσως.

Τεχνητά… πεφταστέρια

Η Japan Times ανέφερε ότι μια εταιρεία που ονομάζεται ALE αναπτύσσει μια σειρά μικροδορυφόρων, που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και θα ρίχνουν δεκάδες μικροσκοπικές σφαίρες για να δημιουργήσετε μια τεχνητή βροχή από μετεωρίτες. Οι μετεωρίτες θα δημιουργούν λάμψη και είναι πιθανό να αλλάζουν συνεχώς χρώματα. Το κόστος μάλιστα είναι τεράστιο καθώς κάθε πεφταστέρι θα στοιχίζει ένα εκατομμύριο γιέν.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τα πεφταστέρια είναι θέαμα όμως υπάρχουν και κινήσεις ουσίας. Μεγάλες εταιρείες όπως η Boeing αναπτύσσουν δράσεις για τα φύκια τα οποία μετατρέπουν σε δυνητικά καθαρή και ανανεώσιμη πηγή καυσίμων. Η άλγη απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε ενέργεια. Η Boeing αναμένει το 2020, να μεταφέρει τουρίστες με σκάφη που θα πετούν με πετρέλαιο από φύκια.

Επίσης η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει ανακοινώσει ότι περισσότερα από 330 εκατομμύρια δολλάρια θα δαπανηθούν στην ανάπτυξη των τεχνολογιών που βασίζονται σε αέριο υδρογόνο, το οποίο είναι ικανό να παράγει ενέργεια χωρίς επιβλαβή υποπροϊόντα όταν αναμιγνύεται με το οξυγόνο σε μια κυψέλη καυσίμου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ένας τεράστιος υπόγειος αγωγός θα κατασκευαστεί για να διοχετεύσει αρκετό υδρογόνο για να τροφοδοτήσει ολόκληρο το Ολυμπιακό χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίο 2016: Έγραψε ιστορία η Δανία στο χάντμπολ

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports