Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στα 12 χρόνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στα 12 χρόνια...

Γιορτή για ένα μνημείο, μέσα σε ένα μνημείο

Τόσο ωραίο ανθρώπινο κλίμα, τόσο κέφι επί σκηνής και ολόγυρά της, τόσος χαρούμενος κόσμος που δεν σταματούσε να προσέρχεται.  Μια τόσο υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στα 12 χρόνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Με την εορτάζουσα Γέφυρα ολόφωτη να ξεπροβάλλει πάνω και μέσα από τις πολεμίστρες του φρουρίου του Ρίου.

Γιορτή για ένα μνημείο, μέσα σε ένα μνημείο. Γενέθλια της Εθνικής μας Γέφυρας και γιορτή για την ειρήνη και την προκοπή.

Η παρουσιάστρια της βραδιάς, δημοσιογράφος Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου με λόγο πλήρη νοήματος έθεσε το ακροατήριο εντός θέματος:

«Ξαναβρισκόμαστε απόψε εδώ. Είναι 12 Αυγούστου 2016 και έχουμε επιλέξει να βρεθούμε μέσα σε ένα μνημείο, για να μνημονεύσουμε τα γενέθλια ενός άλλου μνημείου. Βρισκόμαστε μέσα στα τείχη και κάτω από τις πολεμίστρες ενός κάστρου, που χτίστηκε απέναντι από ένα άλλο κάστρο, το οποίο βρίσκεται στην απέναντι ακτή, για να εξυπηρετήσουν και τα δύο τη διαίρεση… και τον πόλεμο. Εμείς όμως… Είμαστε αυτοί που χτίσαμε ανάμεσα στα κάστρα της διαίρεσης και του πολέμου μια Γέφυρα, για να ζεύξουμε τη μοίρα μας με την ειρήνη και την προκοπή. Μήνυμα είναι αυτό που στέλνουμε, εντός και εκτός συνόρων.

Είναι το μήνυμα που φωτογραφίζουν τα μάτια μας όταν κοιτάμε το στενό Ρίου – Αντιρρίου, μέσα από τις πολεμίστρες των κάστρων του. Μήνυμα προς ένα κόσμο που όσο επανεξετάζει τα αυτονόητα, τα πασίδηλα και τα επανειλημμένα, τόσο μετράει τις μέρες που περνούν, σε λίτρα ξοδεμένου αίματος. Μήνυμα και ευχή: ΠΙΟΤΕΡΕΣ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ... Πριν δώδεκα χρόνια, τα χέρια μας και ο κόπος μας, μας έδωσαν μια Γέφυρα και μαζί με αυτήν το δικαίωμα να τραγουδάμε ανταμωμένοι, τραγούδι για τα γενέθλια δωδεκάχρονης κόρης. Να μας ζήσει και να είμαστε άξιοί της για να την καμαρώνουμε…»

 

Εκ μέρους των ανθρώπων της Γέφυρας, τον χαιρετισμό που είχε ετοιμάσει για την περίσταση ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας (ο οποίος για οικεγενειακούς λόγους βρέθηκε εκτός περιοχής), διάβασε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Πάνος Λούκας:

«Αγαπητοί φίλοι, δεν θα ήθελα να σας κρύψω το προφανές. Κοιτούσαμε τη Γέφυρα μέσα από τα τείχη του κάστρου αυτού, σε μια διεθνή συγκυρία σαν τη σημερινή, όταν το προφανές, βγήκε από μέσα μας σαν ευχή. Μια ευχή που θελήσαμε να χαρακτηρίσει τη δωδεκαετηρίδα της Γέφυρας.

Της εθνικής, ολυμπιακής, Γέφυρας της Ελλάδας, πάνω στους πυλώνες της οποίας κυματίζει η γαλανόλευκη. Μέλημά μας είναι να γίνει πρωτοπόρος η Γέφυρα της Δυτικής Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία ένωσης των μεγαλύτερων γεφυρών του Κόσμου, που θα κληθεί να συμβολίσει τον ανθρώπινο πόθο, για ειρήνη και προκοπή. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Πιο πολύ όμως δουλεύουμε εδώ και 12 χρόνια, πάνω στην αποστολή μας να σας προσφέρουμε περισσότερες & καλύτερες υπηρεσίες.

Η κρίση δεν έληξε. Ωστόσο τα φετινά ανοδικά αποτελέσματα ως προς την κίνηση στη Γέφυρα, δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι αυτό που σας οφείλουμε. Όπως σας οφείλουμε, για όλα αυτά τα χρόνια συμπόρευσης, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Η συνέχεια ανήκε στη μουσική. Η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Ελένη Πέτα τραγούδησαν στίχους γνωστούς πάνω σε μελωδίες αγαπημένες που απέδωσαν τα μέλη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη και έχοντας ανάμεσά τους τη Βάγια Ζεππάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια και ψυχή αυτού του υπέροχου συνόλου.

Το κοινό τραγούδησε, συνόδευσε με ρυθμικό χειροκρότημα τις αγαπημένες καλλιτέχνιδες και δημιούργησε ατμόσφαιρα ψυχικής ανάτασης. Αυτή η βραδιά ανήκε σε όλους όσους ελπίζουν στην ειρήνη και την προκοπή και είναι πρόθυμοι να χτίζουν γέφυρες πάνω από θάλασσες και ανάμεσα σε κάστρα…

Χρόνια τους πολλά και αχρείαστες οι πολεμίστρες…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture