Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι Λονδρέζοι Tiger Lillies με την "Madame Piaf" έρχονται σε 2 εβδομάδες στο Αρχαίο Ρωμαικό της Πάτρας

Οι Λονδρέζοι Tiger Lillies με την "...

Στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Το λατρεμένο Λονδρέζικο τρίο των Tiger Lillies έρχεται στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει στις καλοκαιρινές του συναυλίες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη όλες του τις μεγάλες επιτυχίες αλλά και ολοκαίνουριες συνθέσεις από το νέο του CD του με τίτλο «Madame Piaf». Η νέα δουλειά των Tiger Lillies, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, εμπνέεται από τον μποέμικο βίο και την παθιασμένη προσωπικότητα της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα, της Edith Piaf.

Νέες συνθέσεις εμπνευσμένες από την ανεπανάληπτη Γαλλίδα ερμηνεύτρια και διασκευές των γνωστότερων τραγουδιών της, με το ακαταμάχητο ύφος του συγκροτήματο,ς τραγουδισμένες στα αγγλικά: «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» και άλλα μεγάλα τραγούδια της Piaf που σφράγισαν τον 20ό αιώνα, φωτίζονται λοξά από τον σκοτεινό, αισθησιακό ήχο των Tiger Lillies, που σμίγει την αβάν-γκαρντ με το πανκ και το καμπαρέ.

Οι Tiger Lillies έχουν ως γνωστό ξαναεμφανιστεί στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο και πάντα με επιτυχία. Η μουσική τους παράσταση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, στις 21.30, στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και αποτελεί σίγουρα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στην Αχαική πρωτεύουσα. Θα προηγηθεί στις 23 Αυγούστου η παράσταση τους στην Αθήνα, στο κηποθέατρο Παπάγου και θ’ ακολουθήσει η παράσταση στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου 2016.

Τα εισιτήρια για την Πάτρα, όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο επικεφαλής του φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος κοστίζουν 20 ευρώ και 15 ευρώ τα μειωμένα.

Αφορμή για την παράσταση «Madame Piaf» είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του «μικρού σπουργιτιού» της Γαλλίας, όπως ήταν το χαϊδευτικό της Piaf, που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Οι Tiger Lillies είναι οι πλέον αρμόδιοι να μας ταξιδέψουν στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη θρυλική μορφή της Piaf. Ο πολυκύμαντος βίος της, η πάλη με τους εσωτερικούς της δαίμονες, οι παράφοροι έρωτες και η στενή της σχέση με το περιθώριο αποτελούσαν πάντοτε έμπνευση για τον ιδιοφυή front man των Tiger Lilles, τον Martyn Jacques.

Άλλωστε, η Piaf υπήρξε σπουδαία επιρροή στο ύφος των Tiger Lillies. Όπως σημειώνει ο Martyn Jacques: «Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες σαν την Πιαφ. Συνήθως στιγματίζονται ως άτομα με «μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας». Αλκοολικές, εθισμένες στα ναρκωτικά και συχνά πόρνες.

Παρ’ όλα αυτά, είναι καταπληκτικό ότι η Πιαφ είναι σήμερα σύμβολο της Γαλλικής εθνικής υπερηφάνειας. Αλλά ούτε η Γαλλία νοιάζεται γι αυτό, ούτε κι εγώ. Η Εντίθ Πιαφ ήταν έξοχη, ένας άνθρωπος ηλεκτρισμένος. Ξεκίνησε από τον υπόκοσμο, αλλά αναδείχθηκε σε μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών».

Οι Tiger Lillies επιστρέφουν λοιπόν για τρεις μοναδικές βραδιές στην Ελλάδα κατευθείαν μετά τη θριαμβευτική παρουσίασή του “Madame Piaf” στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. «Μια συναυλία που δεν μοιάζει με καμία άλλη – οι Tiger Lillies επιβεβαιώνουν το θρυλικό τους cult status», γράφτηκε χαρακτηριστικά.

*Να προσθέσουμε πως το αγαπημένο τρίο των Tiger Lillies συμπλήρωσε αισίως φέτος είκοσι επτά (27) χρόνια αμείωτης επιτυχίας. Μοναδική περίπτωση στη βρετανική μουσική των τελευταίων δεκαετιών και μια από τις ιδιόρρυθμες μπάντες όλων των εποχών, οι Tiger Lillies αποτελούν ένα ατμοσφαιρικό μίγμα gypsy punk/cabaret/avant-garde ήχου, που συνδυάζει υποβλητικά το μακάβριο, το χιουμοριστικό και το αισθησιακό.

Η μπάντα, είναι το πνευματικό παιδί του συνθέτη, στιχουργού, τραγουδιστή και πολυοργανίστα Martyn Jacques και δημιουργήθηκε το 1989 στο Σόχο κι έκτοτε έχει κυκλοφορήσει 37 δίσκους. Ξεχωριστή στιγμή στην πορεία τους αποτέλεσε η παράσταση FreakShow (2009), σε παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα προτού περιοδεύσει με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

*Εισιτήρια για την παράσταση στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας προπωλούνται στα σημεία:

Θέατρο Λιθογραφείον, κατάστημα Dur στη Βότση 30, Γωνιά του Βιβλίου, Music Station - Ρ. Φεραίου 34 και Discover Your Way.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture