Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 11 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες βγαίνει σε νέες κόπιες η ταινία "Η Εκδίκηση είναι δική μου" με τον Μάρλον Μπράντο

Στις 11 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσε...

Σε σκηνοθεσία του ίδιου του Μπράντο

Για τους λάτρεις των παλιών κινηματογραφικών ταινιών, αποτελεί σίγουρα χαρά το γεγονός ότι επιστρέφει στις αίθουσες και θα προβληθεί από την προσεχή Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, η ταινία παραγωγής του 1961, «Η Εκδίκηση είναι δική μου – One Eyed Jacks», σε διανομή από την εταιρεία Filmboy. Το φιλμ όπου πρωταγωνιστεί ο μέγας ηθοποιός Μάρλον Μπράντο (1924-2004), ήταν υποψήφιο για το βραβείο OSCAR καλύτερης φωτογραφίας.

Μετά από τη ληστεία μιας τράπεζας του Μεξικού, ο Dad Longworth (Karl Malden) παίρνει τα λάφυρα και αφήνει τον συνεργάτη του, Rio (Marlon Brando) να συλληφθεί. Πέντε χρόνια μετά, ο Rio δραπετεύει και ψάχνει για εκδίκηση.   Αλλά τώρα ο προδότης συνεργάτης του είναι πλέον …Σερίφης!

Το αριστουργηματικό γουέστερν του 1961 με πρωταγωνιστή τον Marlon Brando και συμπρωταγωνιστές του, τους Καρλ Μάλντεν και Μπεν Τζόνσον, υπήρξε η μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Μπράντο και που πήρε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Διάρκεια:  140 λεπτά.

Να θυμίσουμε πως ο Marlon Brando, που ακολούθησε την μέθοδο Στανισλάβσκι στην υποκριτική, έχει μείνει στην κινηματογραφική ιστορία, για τους ρόλους του, του Terry Malloy στο «Λιμάνι της Αγωνίας - On the Waterfront» (1954), ταινία για την οποία κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ ηθοποιίας, του Vito Corleone στο «Νονό - The Godfather» (1972) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα, όπου και κέρδισε το 2ο του Όσκαρ ενώ ανεπανάληπτες έχουν μείνει και οι ερμηνείες του στο «A Streetcar Named Desire – Λεωφορείο ο Πόθος» (1951), «Viva Zapata!» (1952), «Julius Caesar» (1953), «The Wild One – Ο Ατίθασος» (1953), «Reflections in a Golden Eye» (1967), «Last Tango in Paris» (1973) και στο «Apocalypse Now – Αποκάλυψη Τώρα» (1979).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture