Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινά να προβάλλεται την Πέμπτη 4 Αυγούστου στην Ελλάδα και στην Πάτρα το περιπετειώδες θρίλερ "Αόρατος Εχθρός"

Ξεκινά να προβάλλεται την Πέμπτη 4 Αυγού...

Με την Έλεν Μίρεν - Σκηνοθετεί ο Γκάβιν Χουντ

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες η περιπέτεια «Eye in the sky – Αόρατος εχθρός» σε σκηνοθεσία του 53χρονου Νοτιοαφρικανού Γκάβιν Χουντ, δημιουργού της ταινίας Tsotsi που το 2005 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής, καθώς και των Χολυγουντιανών φιλμ «X-MenOrigins: Wolverine» και «Ender's Game».

Στο «Eye in the sky» που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αυτή την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, σε διανομή της εταιρείας Feelgood (την ίδια μέρα θ’ αρχίσει να προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ (στο ρόλο η 71χρονη Αγγλίδα πρωταγωνίστρια Έλεν Μίρεν που έχει τιμηθεί με Όσκαρ ερμηνείας για την «Βασίλισσα») είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών στην Κένυα. Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας.

Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Στιβ Ουότς είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός. Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.

Εκτός της Έλεν Μίρεν, παίζουν ο Άαρον Πολ, ο Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν στην τελευταία του εμφάνιση (έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 69 ετών), και ο Μπαρκχάντ Άμπντι, ο 31χρονος Σομαλός ηθοποιός που ξεχώρισε στην ταινία «Captain Philips» πλάι στον Τομ Χανκς και προτάθηκε για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου το 2014.

Παίζουν ακόμα στην ταινία οι Jeremy Northam και Iain Glen, η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ελληνικής καταγωγής    Haris Zambarloukos ενώ εκ των παραγωγών είναι και ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ.

Η ταινία «Αόρατος εχθρός» έχει συγκεντρώσει στο παγκόσμιο box office έως τώρα 33 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Διάρκεια: 102 λεπτά.

*Το θέμα της ταινίας, όπως γράφτηκε και σχολιάστηκε, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και θίγει και το "καυτό" θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης της.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture