Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κοσμοσυρροή στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο - Πάνω από 300 σινεφίλ είδαν την "Αλήθεια" - Δείτε το πρόγραμμα έως τις 17 Αυγούστου

Κοσμοσυρροή στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρ...

Αναμένονται οι ταινίες "Ποιος κλέβει ποιόν", "Στάσου στο ύψος σου", "Πριν έρθεις εσύ", κ.α.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κίνηση και την προσέλευση των θεατών, δήλωσε μιλώντας στο thebest.gr, ο υπεύθυνος του θερινού σινέ Κάστρο στο Ρίο, στην οδό Σώμερσετ, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, Παναγιώτης Κοτσαύτης. Το τριήμερο 25 με 27 Ιουλίου 2016 το μοναδικό πλέον εναπομείναν θερινό σινεμά της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, έφερε και πρόβαλλε την αξιόλογη πολιτικοκοινωνική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 2015 «Truth – Η Αλήθεια» του Τζέιμς Βάντερμπιλτ με τους κορυφαίους ηθοποιούς Κέιτ Μπλάνσετ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ στους ρόλους δύο δημοσιογράφων του CBS. Η ταινία που παίχθηκε σε α’ προβολή για την Πάτρα (το στόρι της ήταν αληθινό και συνέβη στη διάρκεια της Αμερικάνικης προεκλογικής περιόδου του 2004) άρεσε και όπως μας είπε ο κ. Κοτσαύτης, υπολογίζεται πως την είδαν περισσότεροι από 300 σινεφίλ.

Η συνέχεια από πλευράς προγράμματος ταινιών στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο της Πάτρας προβλέπεται συναρπαστική με πολλές ενδιαφέρουσες, νέες ταινίες να αναμένεται να έρθουν. Ήδη από 28/7 και έως την Κυριακή 31/7 στις 22.00 προβάλλεται η παιδική animation ταινία «Η Εποχή των παγετώνων: σε τροχιά σύγκρουσης» σε σκηνοθεσία: Μάικ Θερμάιερ, Γκέιλεν Τ.Τσου (με υπότιτλους). Ακούγονται οι φωνες των: Ρέι Ρομάνο, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Κουίν Λατίφα, Σάιμον Πεγκ, Νικ Όφερμαν, Μαξ Γκρίνφιλντ.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Το φιλμ θα συνεχιστεί και από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου έως και την Τετάρτη 3/8 αλλά στις 20.30, στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια του όπου ακούγονται οι φωνές των: Πέτρου Φιλιππίδη και Γιάννη Μπέζου. Το ίδιο χρονικό διάστημα στις 22:15 το βράδυ θα προβληθεί η ρομαντική κοινωνική ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε «Θα σε περιμένω, πάντα» με πρωταγωνιστές τον Βρετανό ηθοποιό Τζέρεμι Άιρονς και την Ουκρανή καλλονή ηθοποιό Όλγκα Κουριλένκο.

Σύμφωνα με το στόρι, η Amy, μια φοιτήτρια διδακτορικού, ρισκάρει επανειλημμένως τη ζωή της καθώς εργάζεται ως κασκαντέρ. Επηρεασμένη από συντριπτικές ενοχές για ένα τραγικό περιστατικό του παρελθόντος και χωρίς πραγματική επιθυμία για τον ίδιο τον κίνδυνο, αρχίζει να συμφιλιώνεται με το παρελθόν, το παρόν και τις αντιξοότητες της ζωής μέσα από τη σχέση της με τον Ed, έναν μεγαλύτερο σε ηλικία καθηγητή αστροφυσικής. Η σχέση αυτή θα παραμείνει, παράδοξα αλλά και ρομαντικά, αναλλοίωτη και μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ed.

Από την Πέμπτη 4 Αυγούστου και έως και την Κυριακή 7/8/2016 στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ταινία «Ποιος κλέβει ποιόν – Cien Anos de Perdon» σε διανομή της Tanweer. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του Ισπανικού σινεμά σε σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλπαρσόσο με πρωταγωνιστές τους Λούις Τόσαρ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο, Χοσέ Κορονάδο.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ένα βροχερό πρωί, έξι ένοπλοι άνδρες, μεταμφιεσμένοι, επιτίθενται σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Με αρχηγό έναν κλέφτη, με το παρατσούκλι «Ο Ουρουγουανός», η αποστολή της ομάδας φαίνεται απλή και ξεκάθαρη: να αδειάσουν όσα περισσότερα χρηματοκιβώτια μπορέσουν και να το σκάσουν. Ωστόσο όλα θα περιπλεχθούν, όταν ο διευθυντής μιας τράπεζας αποκαλύψει ένα μυστικό κρυμμένο σε ένα από τα χρηματοκιβώτια.

Το φιλμ «Ποιος Κλέβει Ποιον;» (πρεμιέρα στην Αθήνα στις 28/7) θεωρείται μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ισπανική επιτυχία της χρονιάς. Ώρα έναρξης προβολής: 22.00.

Ακόμα από τις 8 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 10/8, το σινέ Κάστρο στο Ρίο προγραμματίζει την προβολή 2 ταινιών, του παιδικού «Angry Birds: η ταινία» σε σκηνοθεσία: Κλεϊ Κεϊτις, Φέργκαλ Ράϊλι, στις 20.30 και της Γαλλικής κομεντί «Στάσου στο ύψος σου» με τον βραβευμένο με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν στις 22.15.

Στο χαριτωμένο φιλμ «Angry Birds: η ταινία» ακούγονται οι φωνές των: Γιώργου Πυρπασόπουλου, Μαίρης Συνατσάκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Άρη (REC) Λουμάκη, κ.α.

Στο «Στάσου στο ύψος σου» του Λοράν Τιράρ πρωταγωνιστούν οι: Ζαν Ντιζαρντέν, Βιρζινί Εφιρά, Σεντρίκ Καν, Στεφανί Παπανιάν, Σεντάρ Ντομπόι, Εντμόντ Φρανσί, Μανοέλ Γκαγιάρ, Μπρουνό Γκομιλά.

Υπόθεση:

Η Ντιάν είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, πετυχημένη δικηγόρος και γοητευτικός χαρακτήρας. Έχει μόλις βάλει τέλος σε έναν γάμο στον οποίο ήταν δυστυχισμένη και είναι πια ελεύθερη να συναντήσει την μεγάλη αγάπη της ζωής της. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Ντιάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ονόματι Αλεξάντρ, ο οποίος έχει βρει το χαμένο της κινητό. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, μαγεμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά. Το ραντεβού τους, όμως, δεν είναι καθόλου όπως το περίμενε...

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συγκινητική όπως λέγεται ταινία «Πριν έρθεις εσύ» που θα παιχθεί στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, από την Πέμπτη 11/8 έως και την Τετάρτη 17/8.

Η σκηνοθεσία είναι της Θία Σάροκ (σκηνοθετικό ντεμπούτο) και πρωταγωνιστούν η Εμίλια Κλαρκ της δημοφιλούς σειράς «Game of thrones», ο γοητευτικός Σαμ Κλάφλιν και οι Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ, Τζάνετ ΜακΤιρ, Τσαρλς Ντανς.

Είδος: Δράμα, Αισθηματική

Υπόθεση:

Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ ζει σε µια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καµία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθµη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονοµικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιµαστούν, όταν θα αποδεχθεί µια θέση για δουλειά, αναλαµβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αµαξίδιο. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα.

Μέχρι τη στιγµή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις. To στόρι έχει βασιστεί στο μπεστ σέλερ βιβλίο της 46χρονης Αγγλίδας συγγραφέως Jojo Moyens που κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Η ταινία ήδη έχει αποτελέσει μεγάλη εμπορική επιτυχία με σχεδόν 185 εκατομμύρια δολάρια διεθνείς εισπράξεις.

Το «Πριν έρθεις εσύ) έως και την Κυριακή 14/8 θα παίζεται στις 22.00 ενώ στη συνέχεια στις 22.15 μιας και το διάστημα 15/8 με 17/8 θα προστεθεί νωρίτερα, στην προβολή των 20.30 η παιδική ταινία animation «Τα Μυαλά που κουβαλάς» σε σκηνοθεσία: Πίτερ Ντόκτερ, Ροννι Ντελ Κάρμεν με τις φωνές των: Νάντια Κοντογεώργη, Άντρια Ράπτη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Δαρλάσης, Μαρίνα Σαμάρκου, Ναταλία Παρτσινέβελου, Μαρία Πλακίδη, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Μενούνος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Αλέξανδρος Λουζιώτης. Το συγκεκριμένο φιλμ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου φιλμ κινουμένων σχεδίων φέτος.

Τέλος όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κοταύτης, για τις 18 Αυγούστου και μετά προγραμματίζει να φέρει την κωμική ταινία «Bad Moms» με την Μίλα Κούνις, το «Ένα Ολόγραμμα για τον βασιλιά» του Τομ Τίκβερ με τον Τομ Χανκς, το Γαλλικό κωμικό φιλμ «Μαμά γύρισα» με την Ζοσιάν Μπαλασκό, τα παιδικά «Μπάτε σκύλοι αλέστε» από τους δημιουργούς του «Εγώ ο απαισιότατος» και «Finding Dory» που είναι η συνέχεια του «Ψάχνοντας τον Νέμο», τη νέα ταινία «Jason Bourne» του Πολ Γκρίνγκρας με τον Ματ Ντέιμον, κ.α.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από το φιλμ "Πριν έρθεις εσύ".

Σκηνή από το φιλμ "Πριν έρθεις εσύ".

Σκηνή από το φιλμ "Πριν έρθεις εσύ".

Σκηνή από το Ισπανικό αστυνομικό φιλμ "Ποιός κλέβει ποιόν".

Σκηνή από το Ισπανικό αστυνομικό φιλμ &q...

Σκηνή από το Ισπανικό αστυνομικό φιλμ "Ποιός κλέβει ποιόν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture