Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο ναό του Ολυμπίου Διός προβλήθηκε στο 6ο Athens Οpen Air Film Festival, το Οσκαρικό "West Side Story"

Στο ναό του Ολυμπίου Διός προβλήθηκε στο...

Απόψε στο πλαίσιο του φεστιβάλ παίζεται το φιλμ τρόμου "Η Απειλή" στο θέατρο Αττικού άλσους

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε σ’ έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας, το Ναό του Ολυμπίου Διός, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2016 η επίσημη πρεμιέρα του 6ου Athens Οpen Air Film Festival.

H ξαφνική μπόρα και και η χαλαζόπτωση (!) στις 28 του Ιουνίου επέβαλαν την αναβολή της επίσημης πρεμιέρας του 6ου Athens Open Air Film Festival για την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Η όμορφη καλοκαιρινή βραδιά που μας επιφύλασσε η 6η του Ιουλίου άνοιξε με τις κινηματογραφικές μελωδίες από τα 30 μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων που υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Βασιλόπουλου, έντυσαν ιδανικά τον χώρο και υποδέχθηκαν το φιλοθεάμον κοινό, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Πλήθος θεατών, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ξένοι επισκέπτες της πόλης, συνέρρευσαν στον ξεχωριστό αυτό χώρο για να παρακολουθήσουν το «West Side Story», τον μουσικοχορευτικό θρίαμβο των 10 Οσκαρ με τις αξέχαστες μελωδίες του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και το ιδιοφυές λιμπρέτο του Στίβεν Σόντχαϊμ.

Η ταινία συνάντησε ξανά το κοινό σε μία επετειακή προβολή που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, 55 χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία, το 1961.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισε τους θεατές πριν την προβολή της ταινίας λέγοντας καταρχήν λίγα λόγια για τον ξεχωριστό αυτόν χώρο προβολής που φιλοξένησε την επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ.

Επεσήμανε ότι, όπως το «West Side Story» στάθηκε η πρώτη ταινία στα χρονικά του κινηματογράφου που έβγαλε το μιούζικαλ από τα ντεκόρ των στούντιο και το κατέβασε κυριολεκτικά στους δρόμους της πόλης, έτσι ακριβώς και το Athens Open Air Film Festival κατεβάζει το σινεμά στις πλατείες, τα άλση, τους αρχαιολογικούς χώρους, τους πεζοδρόμους και μας φέρνει σε επαφή με αθέατες αλλά και πιο γνώριμες τοποθεσίες της Αθήνας, της δικής μας μητρόπολης.

Αναφέρθηκε στο πλούσιο με κλασικά αριστουργήματα κι αγαπημένες ταινίες πρόγραμμα του 6ου Athens Open Air Film Festival, υπογραμμίζοντας το αφιέρωμα σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το British Council για τον εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του Γουίλιαμ Σέξπιρ «Shakespeare in the City» στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν 6 ταινίες που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα του μεγάλου Άγγλου δραματουργού.

Αναφέρθηκε επίσης στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» που ετοιμάζεται πυρετωδώς (θα γίνει 21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016) και υπόσχεται έναν πλούσιο κινηματογραφικό Σεπτέμβριο στην πόλη με πρεμιέρες από τις πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς αλλά και ταινίες που δε θα είχαν την ευκαιρία να προβληθούν στη χώρα μας αν δεν υπήρχε το Φεστιβάλ.

Ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φορείς που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του κινηματογραφικού αυτού θεσμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών, τις πρεσβείες των ΗΠΑ και τις Βρετανίας, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Γαλλικό Ινστιτούτο, τον χορηγό του Φεστιβάλ, την μπίρα Fischer και φυσικά τον «μάγο της εικόνας και του ήχου» Θοδωρή Βασιλόπουλο, της ART OF SOUND, που επιμελήθηκε άψογα την τεχνική υποδομή όλης της βραδιάς και φρόντισε μοναδικά τον φωτισμό της εκδήλωσης μεταμορφώνοντας την προβολή του «West Side Story» σε μια φαντασμαγορία.

Επίσης, ευχαρίστησε τον graphic designer - illustrator (γραφίστα-εικονογράφο) Βασίλη Μέξη, που επιμελήθηκε τον σχεδιασμό της αφίσας του 6ου Athens Open Air Film Festival, η οποία μάλιστα έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από τα Μέσα και του θεατές του Φεστιβάλ.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, όπως και την εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ εκδοτική, που στηρίζει τον πολιτισμό με τα Φεστιβάλ Athens Open Air Film Festival και Νύχτες Πρεμιέρας, καθώς και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη συνεργασία τους στο 6ο Athens Open Air Film Festival, και τους χορηγούς επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων το κανάλι  MEGA.

Η ομιλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Λουκά Κατσίκα μεταφραζόταν ταυτόχρονα στη ελληνική νοηματική γλώσσα από τη διερμηνέα Θεοδώρα Τσαποϊτη.

Το παρών στην πρεμιέρα έδωσαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηνών, Χρήστος Τεντόμας, η Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Μαρία Μπόμπολα, και πολλοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

*Η βραδιά έκλεισε με ένα πάρτι στο μπαρ Κάιν στο Μετς, όπου παραβρέθηκε πλήθος θεατών και εκπροσώπων του κινηματογραφικού και ευρύτερα πολιτιστικού χώρου, με μουσικές από τον Ανδρέα Κύρκο και χορηγό την μπίρα Fischer.

Το 6th Athens Open Air Film Festival συνεχίζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 22:00 με την προβολή της ταινίας «Η Απειλή» (The Thing, 1982) του Τζον Κάρπεντερ, στο Θέατρο Αττικού Άλσους (Περιφερειακός Γαλατσίου, είσοδος από Καρπενησιώτη).

Με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

*Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

*Για κάθε πληροφορία και για το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου Athens Open Air Film Festival, συντονιστείτε στο www.cinemag.gr.

Οι φωτό μας εστάλησαν με το δελτίο Τύπου.

Διαβάστε ακόμα:

Με την ταινία "The Innocents" συνεχίζεται την Παρασκευή το 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture