Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Το Σαββατοκύριακο το 35ο Συμπόσιο Ποίησης στο Πανεπιστήμιο-Αφιέρωμα την Κυριακή στον Σωκράτη Λ. Σκαρτσή

Πάτρα:Το Σαββατοκύριακο το 35ο Συμπόσιο ...

Στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Ο μακροχρόνιος θεσμός του Συμποσίου Ποίησης στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, συνεχίζεται και φέτος την καθιερωμένη του ημερομηνία, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, 2-3/7/2016 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. Η θεματική του 35ου Συμποσίου Ποίησης είναι αφιερωμένη στον Τάσο Λειβαδίτη, ενώ στην πρωινή συνεδρίαση της Κυριακής, 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρυτικό μέλος του Συμποσίου Ποίησης, Σωκράτη Λ. Σκαρτσή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πρωινή συνεδρίαση της Κυριακής 3 Ιουλίου (9.30-14.00) του 35ου Συμποσίου Ποίησης. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσουν 11 εισηγητές οι οποίοι θα αναφερθούν στην προσωπικότητα και το έργο του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, την ποίηση, την πεζογραφία, τα δοκίμια, τις μεταφράσεις, τα περιοδικά και την εκδοτική του δραστηριότητα, και ξεχωριστά στο Συμπόσιο Ποίησης:

Μιχάλης Γ. Μερακλής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικός, Αλέξης Λυκουργιώτης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής,  Σωτήρης Π. Βαρνάβας, πρ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής, Κώστας Ραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αδάμ Αδαμόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής, δρ φιλολογίας, εκδότης περιοδικού «Μανδραγόρας», Δημήτρης Χαρίτος, κινηματογραφικός κριτικός, ποιητής, Γιώργος Τσιρώνης, ποιητής, Βούλα Επιτροπάκη, ποιήτρια, ζωγράφος, Βασίλης Τσονάκας, πεζογράφος, αρχιτέκτονας, Γιώργης Βύρων Δάβος, Δημοσιογράφος – Υπεύθυνος Διεθνών Μ.Μ.Ε, και ο ίδιος ο τιμώμενος.

Φίλοι, συνεργάτες και μαθητές του Σ.Λ. Σκαρτσή καλούνται να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

 

Με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης, εκδίδεται από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών Ανθολόγιο ποίησης, πεζών, δοκιμίων και μεταφράσεων, με αναλυτική εργογραφία και ενδεικτική βιβλιογραφία του Σ.Λ. Σκαρτσή, στο οποίο θα περιληφθούν και οι εισηγήσεις της Τιμητικής Εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture