Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Διακοπές στο Μουσείο» - Δείτε το πρόγραμμα του 2ου Summer Camp

Πάτρα: «Διακοπές στο Μουσείο» - Δείτε το...

Δύο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει, από 11 έως 22 Ιουλίου, το 2ο Summer Camp με τίτλο «Διακοπές στο Μουσείο» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δύο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων που συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

Το σύνολο των δράσεων αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση προσέγγισης των αντικειμένων του Μουσείου, η οποία αξιοποιεί την προϋπάρχουσα εμπειρία των παιδιών, ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους, αναπτύσσει τη φαντασία τους και τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική αλληλεπίδραση.

Η θεματική του προγράμματος είναι η εξής:

Ημέρα 1η

Από το μύθο στην ιστορία

Κάθε τόπος έχει το δικό του μύθο. Άραγε ποιος είναι ο μύθος της πόλης μας; Με αφορμή την αφήγηση της ιστορίας του Εύμηλου και του Ανθεία, τα παιδιά ταξιδεύουν στον χρόνο.

Ημέρα 2η

Μια φορά κι έναν καιρό στη Βούντενη

Ο Αγέλαος και η Κεραμεία με τα δυο τους παιδιά ζουν στη Βούντενη των μυκηναϊκών χρόνων. Πώς ήταν η ζωή τους; Τι δυσκολίες αντιμετώπιζαν; Πώς έμοιαζε το σπίτι τους; Ποιες ήταν οι καθημερινές τους ασχολίες.

Ημέρα 3η

Παίζω, παίζεις… παίζουμε

Όλα άρχισαν όταν ο Νικοκλής έχασε το σακουλάκι με τους αστραγάλους. Άραγε τι να συνέβη; Μήπως κάποιος τους έκλεψε; Η ιστορία του Νικοκλή αποτελεί το μέσο για να μάθουν τα παιδιά για τα αρχαία παιχνίδια.

Ημέρα 4η

Το δώρο του Απόλλωνα

Η μουσική συνόδευε τις περισσότερες εκδηλώσεις στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Βασικά όργανα ήταν η λύρα και ο αυλός ενώ δεν έλειπαν τα κρουστά, όπως το τύμπανο και τα κρόταλα. Τα παιδιά θα ακούσουν μύθους, θα ανακαλύψουν τους μουσικούς που κρύβονται στο Μουσείο και θα κατασκευάσουν το δικό τους μουσικό όργανο.


Ημέρα 5η

Γραφέων ίχνη

 

Πώς γεννήθηκε η γραφή; Ποια ήταν τα υλικά της γραφής; Πώς έμοιαζε το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο; Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα διαφορετικά είδη γραφής που υπάρχουν στα εκθέματα του Μουσείου και, με οδηγό το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, θα γράψουν το όνομά τους σε πήλινα όστρακα.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

1ο πενθήμερο : 11-15 Ιουλίου. 2ο πενθήμερο : 18-22 Ιουλίου.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 χρονών.

Αριθμός ατόμων: 20 παιδιά σε κάθε πενθήμερο, τα οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις προτεινόμενες δράσεις της εβδομάδας, συνολικής διάρκειας 15 ωρών.

Ώρες διεξαγωγής: 10:00-13:00.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης: Αλεξία Μπαρδάκη.

Το σύνολο των δράσεων παρέχεται δωρεάν.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016.

Τηλ. 2610275070 καθημερινά 9.00 –13.00.

 

Το ελληνο-ολλανδικό εικαστικό φεστιβάλ «Orange Water», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας, προσέλκυσε πάνω από 50.000 επισκέπτες σε Αθήνα, Πάρο και Κρήτη κατά το 2015. Το φετινό καλοκαίρι φιλοξενείται και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. 50 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μία ομαδική έκθεση με τίτλο «Fata Morgana», η οποία χρησιμοποιεί ως εννοιολογικό άξονα το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Οι μαγικές της δυνάμεις της επέτρεπαν να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από ακτές. Από το πρόσωπο αυτό δανείστηκαν το όνομά τους διάφορα φαινόμενα, ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης, όπως π.χ. οι νερόλακκοι που εμφανίζονται στην έρημο ή το υγρό οδόστρωμα σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture