Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο άπληστος κόσμος του χρηματιστηρίου στο στόχαστρο της νέας ταινίας της Τζόντι Φόστερ που ξεκινά να παίζεται και στην Πάτρα

Ο άπληστος κόσμος του χρηματιστηρίου στο...

Στο φιλμ "Το Παιχνίδι του Χρήματος" πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνει και Τζούλια Ρόμπερτς

Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες κάνει από τις 30 Ιουνίου 2016, σε διανομή της εταιρείας Feelgood, η ταινία «Το Παιχνίδι του Χρήματος – Money Monster» που πρωτοπαρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών 2016 και μέχρι στιγμής οι διεθνείς του εισπράξεις έχουν πλησιάσει τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για μία ταινία με στοιχεία περιπέτειας, θρίλερ αλλά και με γκροτέσκο χιούμορ, σε σκηνοθεσία της 54χρονης ηθοποιού Τζόντι Φόστερ. Η Φόστερ, μία ανήσυχη καλλιτέχνιδα στο Χόλιγουντ, που είχε πρωτοπροξενήσει εντύπωση πριν 40 χρόνια πιτσιρίκα στον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, όπου είχε υποδυθεί μία ανήλικη πόρνη, έχει κερδίσει 2 Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, το 1988 για τους «Κατηγορούμενους» και το 1992 για την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» όπου και παραδέχτηκε ότι φοβόταν το βλέμμα του Άντονι Χόπκινς.

Το φιλμ «Το Παιχνίδι του Χρήματος» είναι επισήμως η 4η σκηνοθετική της προσπάθεια στο σινεμά. Η πρώτη της απόπειρα ήταν το 1991 με τον «Μικρό κύριο Τέιτ», ακολούθησε το «Home for the Holidays – Πίσω στο σπίτι για διακοπές» με την Χόλι Χάντερ το 1995 και το «The Beaver – Ο Άλλος μου εαυτός» με τον Μελ Γκίμπσον και τον αδικοχαμένο μόλις στα 27 του χρόνια (σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 19 Ιουνίου 2016) ηθοποιό Anton Yelchin, ο οποίος ήταν Ρωσοαμερικανός.

Για το «Παιχνίδι του Χρήματος» που παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε από τις 30 Ιουνίου, γράφτηκαν θετικά σχόλια και κριτικές. Για ένα καταιγιστικό θρίλερ με αυτοπεποίθηση αποφάνθηκαν οι New York Times ενώ το περιοδικό Time ανέφερε πως «οι αιχμές του κόβουν…Καταπληκτικό θρίλερ».

Απόλυτα αγωνιώδες χαρακτήρισε το φιλμ το Deadline, για απόλαυση με απροσδόκητα ευχάριστη κωμική αιχμή έκανε λόγο το Total Film ενώ η εφημερίδα New York Post το χαρακτήρισε ως ένα έξυπνο οικονομικό θρίλερ με κωμικά υπονοούμενα που αξίζει χάρη στην εξαιρετική δουλειά του George Clooney και της Julia Roberts.

Η ταινία «Το Παιχνίδι του Χρήματος - Money Monster» όπως τόνισαν και Έλληνες κριτικοί όπως ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, είναι μία επίκαιρη ταινία που θέτει πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα και ερωτήματα όπως την «εξαπάτηση» ανθρώπων που πιστεύουν στο εύκολο κέρδος μέσω χρηματοπιστωτικών επενδύσεων χωρίς όμως να γνωρίζουν τα μυτσικά και τις παγίδες του συστήματος.

Φόντο της ταινίας είναι φυσικά ο ξέφρενος χρηματιστηριακός κόσμος της Wall Street και της ο κόσμος της ριάλιτι Αμερικανικής τηλεόρασης.

Η Jodie Foster επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα με μια ταινία που ακροβατεί αψεγάδιαστα ανάμεσα σε υψηλών ταχυτήτων θρίλερ και σάτιρα των media και του χρηματοοικονομικού συστήματος. Το Παιχνίδι του Χρήματος «τρέχει» σε ρεαλιστικό χρόνο, παρασέρνοντας μαζί του το κοινό στη γεμάτη αγωνία πλοκή του, όπως σημειώνει το δελτίο Τύπου. Ο γόης George Clooney, παραγωγός της ταινίας και πρωταγωνιστής, αποτελεί με την Julia Roberts, η οποία ενσαρκώνει την τηλεοπτική παραγωγό, ένα κινηματογραφικά κομψό και ευφυές δίδυμο.

Η συνεργασία υψηλού βεληνεκούς των Κλούνει, Φόστερ και Ρόμπερτς προβλήθηκε ιδιαίτερα με αφιερώματα και συνεντεύξεις σε μεγάλα έντυπα του εξωτερικού. Το καστ συμπληρώνει ο νέος και ταλαντούχος ηθοποιός Jack O'Connell της ταινίας «Unbroken – Αλύγιστος» της Αντζελίνα Τζολί, που προσδίδει στο ρόλο του την ένταση που απαιτεί ο απελπισμένος χαρακτήρας του. Υποδύεται ένα νέο καθημερινό άνθρωπο, του οποίου η ζωή διαλύθηκε, έχασε τις λιγοστές οικονομίες του και τώρα αποζητά μία περίεργη δικαίωση όσο και να ξεσπάσει το μένος του.

Σύνοψη:

Ο Lee Gates (George Clooney), είναι οικονομικός αναλυτής/τηλεοπτική περσόνα, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους «γκουρού» της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής που αποδεικνύεται «φούσκα», ένας οργισμένος νεαρός σε ηλικία επενδυτής (Jack O'Connell) εισβάλλει στο τηλεοπτικό στούντιο και σε απευθείας live μετάδοση κρατάει όμηρους τον διάσημο αναλυτή, στον οποίο μάλιστα θα φορέσει κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά απειλώντας να τα πυροδοτήσει, και την Patty Fenn (Julia Roberts), παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Gates και Fenn προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

Διάρκεια: 95 λεπτά.

«Μου αρέσει αυτή η ταινία γιατί έχει δύο πράγματα που κάποιος μπορεί να θεωρήσει αντίθετα. Από τη μια είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ για το ευρύ κοινό. Από την άλλη, σε συγκινεί μια αληθινή ιστορία και αυτός είναι ο λόγος που πάμε σινεμά. Για μένα, το πιο συναρπαστικό κομμάτι της ιστορίας, εκτός από την αστυνομία, τα ελικόπτερα, τα όπλα, τις βόμβες και την αγωνία είναι το πώς αυτός ο άνθρωπος, ο Lee Gates τον οποίον υποδύεται ο George Clooney, αρχίζει ως επιφανειακός, κούφιος τύπος που είναι επιτυχημένος στη δουλειά του, και σε μια δύσκολη στιγμή, με τη βοήθεια της Julia Roberts, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βρίσκει την ανθρωπιά του, ωριμάζει, εξελίσσεται και αλλάζει», ανέφερε η Τζόντι Φόστερ, η οποία σε δηλώσεις της στο Entertainment Weekly δήλωσε ενοχλημένη από την εμμονή των παπαράτσι φωτογράφων στα εξωτερικά γυρίσματα του φιλμ στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Τέλος ο Κλούνει ανέφερε πως «ο κόσμος του χρήματος έχει χάσει τον έλεγχο. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς πήγε λάθος και οι συνηθισμένοι άνθρωποι καταστρέφονται».

Στο Φεστιβάλ των Καννών έδωσαν το παρών τόσο η Φόστερ όσο και η λαμπερή Τζούλια Ρόμπερτς, ο Κλούνει που στην ταινία χορεύει και ραπ, o Τζακ Ο’ Κόνελ αλλά και ο Ντόμινικ Γουέστ που επίσης παίζει στην ταινία.

*H φωτ. της Φόστερ και του Κλούνει είναι από την ανάρτηση στο σάιτ, metro.co.uk.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture