Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αλλάζει όψη και το 50ευρω -Το νέο χαρτονόμισμα παρουσιάζεται στις 5 Ιουλίου και κυκλοφορεί την άνοιξη του 2017

Αλλάζει όψη και το 50ευρω -Το νέο χαρτον...

Απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μετά την αλλαγή στο χαρτονόμισμα των 200 ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρικη Τράπεζα αλλάζει ένα ακόμη πιο... προσφιλές στους Έλληνες καταναλωτές τουλάχιστον.Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 5 Ιουλίου και θα τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.

Πρόσφατα, η ΕΚΤ υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων καθώς και άλλα μηχανήματα που δέχονται χαρτονομίσματα, θα είναι συμβατά με το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ.

«Εμείς, το ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία», σημείωσε σχετικά, ο επικεφαλής της διεύθυνσης τραπεζογραμματίων της ΕΚΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των τραπεζογραμματίων ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία, πάνω από 8 δισεκατομμύρια – περίπου 45% – είναι αξίας των 50 ευρώ.




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά