Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η γλυκόπικρη κωμωδία από τη Σουηδία "O Κύριος Όβε" έρχεται 23 Ιουνίου στην Ελλάδα

Η γλυκόπικρη κωμωδία από τη Σουηδία &quo...

Θα προβληθεί στις αίθουσες σε διανομή της Weird Wave

Η κωμωδία από τη Σουηδία «O Κύριος Όβε - A Man Called Ove του Χάνες Χολμ, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, σε διανομή της εταιρείας Weird Wave.

Πρόκειται για μία κωμωδία που θα ζεστάνει τις καρδιές των θεατών, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Weird Wave.

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Χάνες Χολμ («Διακοπές στην Ελλάδα») γράφει και σκηνοθετεί μια συγκινητική feel-good κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν, που έχει μεταφραστεί και εκδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η ταινία έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών.

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους.

Γι’ αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία.

Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

Η ταινία όπως προείπαμε, έχει βασιστεί στο best seller βιβλίο του νεαρού Σουηδού συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν. «Ο Κύριος Όβε» είναι μια ποιητική και γλυκόπικρη ταινία για τους παραιτημένους ανθρώπους, και τον σημαντικό αντίκτυπο που η ζωή τους μπορεί να έχει στις ζωές των άλλων.

Σκηνοθετεί ο Χάνες Χολμ και πρωταγωνιστεί ο Ρολφ Λάσγκαρντ («Μετά τον Γάμο», «Η Ιδανική Λύση»), ο οποίος τιμήθηκε για την ευαίσθητη ερμηνεία του με το κρατικό βραβείο στη Σουηδία.

*Η συγκεκριμένη ταινία πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στο θερινό σινέ Κάστρο, στο Ρίο.

Από αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες το αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό φιλμ "Truth - Η Αλήθεια" - ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

Στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο προβάλλεται έως και την Τετάρτη το "Spotlight"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture