Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

EURO 2016: Άνετα η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ουκρανία

EURO 2016: Άνετα η Γερμανία νίκησε με 2-...

Οι Ουκρανοί δεν άντεξαν μέχρι το τέλος

H Γερμανία κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία στην δική της πρεμιέρα στο EURO 2016. Συγκεκριμένα oι Γερμανοί με ένα γκολ από τον κεντρικό αμυντικό της "νασιοναλμανσαφτ", Μουστάφι κι άλλο ένα από τον Σβαϊνστάιγκερ στις καθυστερήσεις αφόπλισαν την Ουκρανία και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Λεβ.

Οι Γερμανοί τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο μέρος, δέχθηκαν αρκετές φάσεις στο τραναζίσιον και στο δεύτερο επιχείρησαν διαχείριση, προκειμένου να υπερασπιστούν στο υπέρ τους σκορ.

Με την μπάλα στα πόδια άρχισε το ματς η Γερμανία, αναγκάζοντας σε πολυπρόσωπη άμυνα τους Ουκρανούς. Τους δημιούργησε πολλά προβλήματα μεταξύ αυτών και ένα γκολ, αν και ο Κονοπλιάνκα ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή προσπάθεια που βρήκε σε ετoιμότητα τον Νόιερ. Η κεφαλιά του Μουστάφι στο 19' από την εκτέλεση φάουλ του Κρος βρήκε δίχτυα και η Γερμανία μετουσίωσε τον «φαβοριτισμό» της σε γκολ. Τα προβλήματα που λέγαμε έγιναν περισσότερα για τους Γερμανούς οταν η Ουκρανία αποφάσισε να βγει μπροστά εκμεταλλεύομενη την ταχύτητα των Γιαρμολένκο και Κονοπλιάνκα.

Σε αυτό το σημείο η "νασιοναλμανσαφτ" πιάστηκε αδιάβαστη. Από αυτόυς το περίμενε και από αυτούς παραλίγο να το βρει, αν δεν την έσωζαν με σωτήριες επεμβάσεις οι Νόιερ και Μπόατενγκ. Πρώτα η κεφαλιά του Κεχερίντι υποχρέωσε σε μεγάλη επέμβαση τον Νόιερ. Ακολούθησε η τεράστια φάση του Κεντίρα, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα στην πλάτη άμυνας των Ουκρανών, αλλά ο Πιατόφ του είπε ΄«όχι». Φοβερό κλείσιμο πρώτου μέρους από τους Ουκρανούς.

Ο Κονοπλιάνκα έκανε το πλασέ μετά τη σέντρα του Γιαρμολένκο στο δεύτερο δοκάρι για να διώξει με διπλή προσπάθεια ο Μπόατενγκ πάνω στη γραμμή, ενω δύο λεπτά αργότερα (39') ο Γιαρμολένκο σκόραρε από κοντά αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε ως οφ σάιντ. Οι Ουκρανοί ήταν πολύ αποφασιστικοί στο φινάλε και δικαιούνταν ένα γκολ, καθώς προκάλεσαν τρικυμία στην γερμανική άμυνα, με ανάπτυξη από τα πλάγια, πολλά κερδισμένα κόρνερ και δύο μεγάλες φάσεις.

Ξεκάθαρη προσπάθεια διαχείρισης επιχείρησαν οι Γερμανοί στο δεύτερος μέρος, καθώς ο ρυθμός των Ουκρανών ήταν ένα μέρος του παιχνιδιού που τους «τρομοκράτησε». Έλεγξαν την περισσότερη ώρα τον ρυθμό και οι επιθέσεις τους ήταν πολύ προσεκτικές, δίχως ρίσκα και χωρίς να δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να φύγουν στο τρανζίσιον. Εξου και τα πολλά σουτ, κυρίως εκτός περιοχής.

Τα σουτ του Κρος (53', 56') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πιατόφ, ωστόσο αυτό του Κεντίρα (61') τον υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση. Η κεφαλιά του Ντράξλερ από τη σέντρα του Χέβεντες πέρασε άουτ και εν συνεχεία (75') το σουτ του Μίλερ και πάλι εκτός περιοχής, έβγαλε ο Πιατόφ.

Τεράστια ευκαιρία στο 87' από τον Οζίλ, ο Πιατόφ εξουδετέρωσε και αυτό το τετ α τετ, για να έρθει η μοναδική απειλητική στιγμή των Ουκρανών στο 88' με το λάθος του Μουστάφι (γύρισμα προς τα πίσω), τελκά ο Μπόατενγκ καθάρισε. Στις καθυστερήσεις, με όλη την Ουκρανία πάνω από τη σέντρα ο Οζίλ ξέφυγε, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σβαινστάιγκερ για να χριστεί σκορερ και το τοτέμ της «νασιοναλμανσάφτ».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78' Σέρλε), Γκέτσε (90' Σβάινσταϊγκερ).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74' Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EURO 2016: Πρεμιέρα με νίκη για Πολωνία

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports