Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αχαΐα: Κοτύχι, Στροφυλιά, Χελμός, Βουραϊκός, μέσα από μια υπέροχη έκθεση φωτογραφιών - ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Κοτύχι, Στροφυλιά, Χελμός, Βουραϊ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, διοργανώνουν έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τα αντίστοιχα Εθνικά Πάρκα, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα, και ώρα 17.00-21.00 το απόγευμα.

Το προσωπικό των ΦΔ θα βρίσκεται εκεί για να ενημερώσει το κοινό για τις προστατευόμενες περιοχές, να μοιράσει ενημερωτικό υλικό, να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την οικολογική και αισθητική αξία των δύο Εθνικών Πάρκων, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των οικοσυστημάτων τους, τα σπάνια είδη φυτών και ζώων, καθώς και το ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας που διέπει τις περιοχές αυτές. 

Επιπλέον θα ενημερώσει το κοινό της Πάτρας σχετικά με τις πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές που προτείνονται μέσα στα όρια των Εθνικών Πάρκων, καθώς και το πλήθος των δραστηριοτήτων αναψυχής που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε αυτά. 

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι το κύριο μέσο των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της ενημέρωσης και της δράσης για το περιβάλλον. Γιορτάζεται λοιπόν κάθε χρόνο, για να θυμίζει τη σημασία του περιβάλλοντος για την ανθρωπότητα και για τον πλανήτη συνολικά αλλά και για να μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture