Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Will Smith είχε παίξει τον Μοχάμεντ Άλι στο σινεμά και είχε προταθεί για Όσκαρ

Ο Will Smith είχε παίξει τον Μοχάμεντ Άλ...

Το 2001 - Ο Άλι έσβησε σε ηλικία 74 ετών και θα κηδευτεί την Παρασκευή

O 48χρονος μαύρος ηθοποιός Will Smith είχε υποδυθεί ιδιαίτερα πειστικά τον θρυλικό μποξέρ Muhammad Ali που έσβησε στα 74 του χρόνια, στην κινηματογραφική ταινία «Ali» το 2001 και μάλιστα για την ερμηνεία του αυτή, έφτασε έως την υποψηφιότητα για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου.

Ο Σμιθ που θα τον δούμε τον ερχόμενο Αύγουστο στην μπλοκμπάστερ ταινία «Suicide Squad», ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook το Σάββατο που μας πέρασε, δύο δικές του φωτογραφίες όπου εικονίζεται με τον βετεράνο μποξέρ – ίνδαλμα όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και παγκοσμίως.

"Μου άλλαξες τον κόσμο και τη ζωή. Ήσουν ο μέντορας και φίλος μου. Αναπαύσου εν ειρήνη», ήταν τα συγκινητικά λόγια με τα οποία ο Σμιθ αποχαιρέτισε τον Άλι. Στην ταινία σε σκηνοθεσία του Μάικλ Μαν, εκτός του Will Smith, είχαν παίξει οι Jamie Foxx, Jon Voight, Mario Van Peebles, Ron Silver και Jeffrey Wright.

Όπως ανέφερε το etonline.com, ο Γουίλ Σμιθ Smith πέρυσι ήταν παρών στην τιμητική τελετή που επιφύλαξε το Sports Illustrated στον Μοχάμεντ Άλι δίνοντας του το βραβείο Muhammad Ali Legacy Award. Ο Σμιθ ένιωσε ιδιαίτερα περήφανος που είχε καταφέρει να ενσαρκώσει τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε σπουδαίος μποξέρ. Ήταν ο μεγαλύτερος όλων των εποχών», είπε ο Σμιθ προσθέτοντας ότι «για 2 χρόνια δούλεψα για να μπορέσω να μεταμορφώσω το σώμα μου και το μυαλό μου ώστε να υποδυθώ όσο πιο πειστικά μπορώ τον Cassius Clay, μετέπειτα Muhammad Ali».

Ο Ali είχε μία σημαντική πρωταθλητική πορεία που ξεκίνησε το 1964, ενώ στην πορεία η έντονη και μαχητική του αντίθεση στον πόλεμο του Βιετνάμ, του δημιούργησε προβλήματα στον αγωνιστικό τομέα. Πέθανε μετά από μάχη που έδινε εδώ και πάνω από 30 χρόνια με την νόσο του πάρκινσον.

Η ταινία "Ali" είχε παιχθεί με επιτυχία και στις αίθουσες της Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι θα παραστεί ο Ερντογάν

 

Τη φωτό αυτή ανέβασε στο facebook, ο Γουίλ Σμιθ.

Τη φωτό αυτή ανέβασε στο facebook, ο Γουίλ Σμιθ.

Τη φωτό αυτή ανέβασε στο facebook, ο Γουίλ Σμιθ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture