Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Όλα έτοιμα για την έναρξη του τριήμερου «Jazz+Πράξεις 2016»

Πάτρα: Όλα έτοιμα για την έναρξη του τρι...

Πρεμιέρα αύριο Πέμπτη στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του τριήμερου «Jazz+Πράξεις 2016» στο πλαίσιο του Διεθνούς  Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 21.00 (Sakis Tsinoukas Trio & Tania Giannouli Ensemble), την Παρασκευή 3 (Joachim Kuhn Trio) και το Σάββατο 4 Ιουνίου (Andy Sheppard-Rita Marcotulli) και ώρα 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Με τον πιο θερμό τρόπο υποδέχτηκαν ο αθηναϊκός τύπος και τα ΜΜΕ το τριήμερο «Jazz+Πράξεις 2016». Απανωτές εκτεταμένες δημοσιεύσεις προκάλεσαν οι αποκλειστικές εμφανίσεις του Joachim Kuhn Trio και των Andy Sheppard-Rita Marcotulli, η συμμετοχή ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά σχήματα των ημερών μας με σπάνια διεθνή απήχηση, του Τania Giannouli Ensemble, αλλά και του σχήματος Sakis Tsinoukas Trio με έντονο το τοπικό άρωμα. Πλήθος και τα δημοσιεύματα για την ιστορία και την ξεχωριστή σημασία του «Jazz+Πράξεις» ως θεσμού για την Πάτρα.

Μερικά μόνο από τα ΜΜΕ που έκαναν πληθωρικά  και εγκωμιαστικά ενυπόγραφα άρθρα  είναι: «Το Βήμα», «Καθημερινή», «Έθνος», Ριζοσπάστης,  «Εφημερίδα των Συντακτών», Αθηνόραμα, Culturenow.gr, fragile, thetoc.gr, Avopolis.gr, Fractal.gr , Mic.gr, tospirtonet, Jazzonline.gr,  it΄s my blender-Μαρία Μαρκουλή, Δισκορυχείον, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά των αθηναϊκών χορηγών επικοινωνίας fragile.gr, Culturenow.gr , Jazzonline.gr με άρθρα και συνεντεύξεις των καλλιτεχνών. Επίσης πολλές ήταν οι ραδιοφωνικές εκπομπές από τα: Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Metadeftero, Pepper, Εν Λευκώ, stokokkino, Clipartradio, Trollradio, Cosmosradio 93,6 (χορηγού επικοινωνίας), που έκαναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και εκτεταμένα αφιερώματα ή αναφορές στο «Jazz+Πράξεις».

Mερικές μόνο από τις αναφορές  παραθέτουμε ενδεικτικά: «Κρατάει 14 χρόνια αυτό το τριήμερο των χρωμάτων και των αισθήσεων με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές», «Ωραία τα λόγια αλλά καλές και οι πράξεις. Τζαζ Πράξεις καλή ώρα. Το τζαζ θέμα καλπάζει με κινήσεις τακτικής, αιφνιδιασμού, αποτελεσματικές όπως και να το κάνεις. Όπως και να το δεις. Από την Πάτρα τα νεώτερα. Hot σαν τον Ιούνιο (καιρός είναι) Jazz + Πράξεις 2016 στην εκκίνηση. Έχει γίνει δουλειά. Έχουν λιώσει βινύλια Miles, έχουν αδειάσει ποτήρια κρασί με Coltrane, έχει τζαμάρει ο καλύτερος ο κόσμος», «Πάτρα-Jazz+Πράξεις: Ο υπέροχος κόσμος του Joachim Kuhn», «Από τους μεγάλους της ευρωπαϊκής τζαζ, μα και ακούραστος στα 72 του χρόνια, έρχεται στην Ελλάδα με νέο δίσκο και με νέο τρίο, για μια αποκλειστική εμφάνιση στο φετινό Jazz + Πράξεις της Πάτρας», «Ηχοι της τζαζ μουσικής θα πλημμυρίσουν την Πάτρα από τις 2 έως και τις 4 Ιουνίου», «Για 13 χρόνια, όχι και λίγα δηλαδή, το τριήμερο Jazz + Πράξεις στην Πάτρα είναι συνδυασμένο με την επιτυχία. Καλλιτεχνική και θεσμική», «Μόνο και μόνο τα «ξένα» ονόματα να λάβει κανείς υπόψη του, που πέρασαν από το Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, αρκεί», «Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα μεγάλου καλλιτεχνικού διαμετρήματος από την παγκόσμια και την ελληνική μουσική σκηνή», «Έχει γίνει πλέον ο ετήσιος μουσικός θεσμός της Πάτρας μόλις αρχίζει να καλοκαιριάζει το φεστιβάλ Jazz + Πράξεις και κάθε χρόνο έχει ένα πολύ ενδιαφέρον line up με ελληνικά και ξένα σχήματα, τα οποία συχνά εμφανίζονται αποκλειστικά σε αυτό το θεσμό και παίζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτό -αν μη τι άλλο- δείχνει πως το Jazz + Πράξεις έχει πλέον διεθνή αντίκτυπο και είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκεντρωμένες μουσικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού», «Είναι θεσμός. Είναι σημείο αναφοράς για τους φίλους της μουσικής. Το τριήμερο τζαζ Jazz+Πράξεις 2016 που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, αποτυπώνει για μια ακόμη φορά το χαρακτηριστικό του ίχνος», «Αndy Sheppard και Rita Marcotulli. Μόνο τζαζ.  Ένας εξαιρετικός σαξοφωνίστας, μία υπέροχη πιανίστα. Με την εμφάνισή τους, Σάββατο 4 Ιουνίου, θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ «Jazz+Πράξεις 2016» στην Πάτρα», «Φεστιβάλ σταρ της τζαζ στην Πάτρα. Οι συμμετοχές διεθνούς φήμης ξένων καλλιτεχνών, οι πρωτότυπες νέες συμπράξεις αλλά και η παρουσία της τοπικής μουσικής σκηνής είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του φετινού τριημέρου».

Όλα αυτά δείχνουν τη βαθιά εκτίμηση που έχει το τριήμερο «Jazz+Πράξεις» σε πανελλαδικό επίπεδο, στο οποίο έχει καταξιωθεί ως σημαντικός θεσμός διεθνούς εμβέλειας. Aναμφίβολα καίρια και αποφασιστική είναι η θερμή στήριξη του συνόλου των τοπικών ΜΜΕ (εφημερίδων, portals, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών) και των χορηγών επικοινωνίας ΣΚΑΙ 89,4, Μελωδία 100,4, Wave Radio 97,4, Sport 24 Radio 104,1, EΡΑ Περιφέρεια, καθώς και των χορηγών επικοινωνίας εκτός Πάτρας: culturenow.gr, fragile, Jazzonline, Cosmosradio 93,6.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture