Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έτοιμο να ανοίξει για φέτος το σινέ Κάστρο στο Ρίο της Πάτρας - Εξοπλίστηκε με ολοκαίνουρια ψηφιακή μηχανή προβολής

Έτοιμο να ανοίξει για φέτος το σινέ Κάστ...

Θα ξεκινήσει με την προβολή του φιλμ "Ο Κυνηγός: Η Μάχη του χειμώνα"

Πέρυσι λειτούργησε με μία δανεική σύγχρονη ψηφιακή μηχανή προβολής από την Τρίπολη. Φέτος όμως τα κατάφερε και πήρε δική του ψηφιακή μηχανή από το εξωτερικό έχοντας μάλιστα ως σκέψη να την αξιοποιήσει και μετά το καλοκαίρι, ενδεχομένως σε μία νέα μεμονωμένη κινηματογραφική αίθουσα στην Πάτρα.

Ο λόγος για τον υπεύθυνο της μοναδικής πλέον θερινής αίθουσας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, του σινέ Κάστρο στο Ρίο, Παναγιώτη Κοτσαύτη, ο οποίος όπως ανέφερε στο thebest.gr, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει για το φετινό καλοκαίρι η αίθουσα που βρίσκεται σε μία καταπράσινη γωνιά, στο κέντρο του Ρίου, στην οδό Σώμερσετ, κοντά και στον σταθμό του τρένου.

Λόγω μίας μικρής καθυστέρησης που έχει να κάνει με την μεταφορά της νέας υπερσύγχρονης μηχανής προβολής, ψηφιακού τύπου, από την Γερμανία και την Αυστρία, ο Π. Κοτσαύτης δεν ήταν ακόμα σίγουρος να μας πει πότε θα ξεκινήσει τις προβολές. Εφόσον όλα τακτοποιηθούν (κι αυτό δείχνει εφικτό) η έναρξη θα γίνει αυτή την Πέμπτη 2 Ιουνίου με την περιπέτεια φαντασίας «Ο Κυνηγός: Η Μάχη του χειμώνα – The Huntsman: Winter’s War» σε σκηνοθεσία: Cedric Nicolas-Troyan και πρωταγωνιστές τους Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Sam Claflin, Rob Brydon και την Jessica Chastain.

Διάρκεια: 114 λεπτά. Η ταινία έχει μέχρι στιγμής φτάσει σε διεθνείς εισπράξεις τα 163 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα έχει πάει καλά και στην Ελλάδα, έχοντας κόψει κοντά 50.000 εισιτήρια (διανομή από την εταιρεία UIP).

Οι προβολές της ταινίας θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Μεταξύ των πρώτων φιλμ που αναμένεται να απολαύσουμε στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, θα είναι η κωμωδία «Ανυπόφοροι Γείτονες 2» σε σκηνοθεσία Νίκολας Στόλερ, με τον Ζακ Έφρον, τον Σεθ Ρόγκεν, την Ζόι Γκρέις Μόρετζ και την Ρόουζ Μπερν, καθώς και η αξιόλογη ταινία «Truth – Η Αλήθεια» (διανομή από την Seven Films και την Σπέντζος) με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ντένις Κουέιντ, Στέισι Κιτς, Τόφερ Γκρέις, κ.α.

Το φιλμ «Η Αλήθεια» του Τζέιμς Βάντερμπιλτ που ήδη προβάλλεται σε πολλά θερινά στην Αθήνα, περιγράφει ένα αληθινό περιστατικό, ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το νεότερο, την παραμονή των Προεδρικών εκλογών του 2004, λίγο προτού δηλαδή επανεκλεγεί.

Το ρεπορτάζ που επικρίθηκε από τους υποστηρικτές του Μπους και θεωρήθηκε ότι δεν είχε βάσιμα και αξιόπιστα στοιχεία αφορούσε στο αν ο Μπους είχε αποφύγει την στράτευση του και αποστολή του στο μέτωπο του Βιετνάμ στις αρχές του ’70. Έγινε ο κακός χαμός με συνέπεια τόσο η παραγωγός του ρεπορτάζ όσο και ο μεγαλοδημοσιογράφος – anchorman Νταν Ράδερ να οδηγηθούν, η πρώτη στην απόλυση και ο δεύτερος στην παραίτηση.

Το σινέ Κάστρο στο Ρίο έχει χωρητικότητα έως και 230 άτομα ενώ από φέτος έγινε προσπάθεια για αναβάθμιση και βελτίωση του ηχητικού συστήματος της θερινής αίθουσας.

Στο χώρο θα λειτουργεί και κυλικείο ενώ θα γίνει προσπάθεια να έρθουν όλες σχεδόν οι νέες ταινίες που έχουν προγραμματιστεί να βγουν στην Ελλάδα από τις εταιρείες διανομής τους θερινούς μήνες.

Ανάμεσα τους θα είναι το «Money Monster» σε σκηνοθεσία της Τζόντι Φόστερ με Τζορτζ Κλούνει και Τζούλια Ρόμπερτς, το «Free state of Jones», ένα αντιρατσιστικό ιστορικό δράμα με τον Μάθιου Μακόναχι, το «Warcraft:Η Σύγκρουση δύο κόσμων» σε σκηνοθεσία Ντάνκαν Τζόουνς, ο «Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» του Στίβεν Σπίλμπεργκ  που βασίζεται στο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ με τον βραβευμένο φέτος με Όσκαρ β’ ρόλου Μαρκ Ράιλανς (η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών), το νέο «Independence Day, Resurgence» σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ, η «Suicide Squad- Ομάδα Αυτοκτονίας» της DC Comics σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ, η ταινία «Florence Foster Jenkins» με την Μέριλ Στριπ ως κακόφωνη τραγουδίστρια της όπερας και τον Χιου Γκραντ, κ.α.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Κοτσαύτης σκέψη του είναι να αξιοποιήσει και χρησιμοποιήσει την ψηφιακή μηχανή προβολής πιθανόν και τη νέα χειμερινή περίοδο, ενδεχομένως σε μία νέα αίθουσα που είναι αλήθεια πως λείπει από το κέντρο της Πάτρας. Τα τελευταία χρόνια μετά και την παύση κινηματογραφικών προβολών από το Πάνθεον που λειτουργεί πια μόνο ως θέατρο και το Ιντεάλ, οι Πατρινοί ψυχαγωγούνται κινηματογραφικά αποκλειστικά από τα πολυσινεμά των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, με τις 8 αίθουσες. Ο Όμιλος των Ster Cinemas επίσης αναμένεται όπως έχει ανακοινωθεί, να συνενωθεί και να συνεργαστεί με την εταιρεία διανομής Odeon.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture