Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Bloomberg: 11 δισ. ευρώ στην Αθήνα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Bloomberg: 11 δισ. ευρώ στην Αθήνα με τη...

Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε ιδιώτες και την πληρωμή του χρέους

Η Ευρωζώνη ετοιμάζεται να καταβάλει στην Ελλάδα το ποσό των 11 δισ. ευρώ με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματός της, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (του Δημοσίου σε ιδιώτες) και την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής 2,3 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ τον Ιούλιο, σύμφωνα με το σχέδιο της έκθεσης συμμόρφωσης που έχει συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι το σχέδιο αυτό είναι σε γνώση του Bloomberg.

Εξάλλου, όσον αφορά το θέμα διαχείρισης του ελληνικού χρέους, στο έγγραφο της η Κομισιόν αναφέρει ότι θα γίνει κατάλληλος και σταδιακός συνδυασμός μέτρων διαχείρισής του και σημειώνεται ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται και το κλείδωμα των επιτοκίων στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, η παράταση της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή κεφαλαίου και τόκων και η χρήση των κερδών του ευρωσυστήματος επί των ελληνικών ομολόγων (smp και anfa) για την ελάφρυνση του χρέους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά