Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Νόρα Δράκου: "Ήμουν λίγο άτυχη, ήταν πολύ γρήγορος τελικός"

Νόρα Δράκου: "Ήμουν λίγο άτυχη, ήτα...

Τόνισε η Πατρινή κολυμβήτρια

Με μια 4η και μια 5η θέση έκλεισε η προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Λονδίνου, η οποία περιελάμβανε και δύο προκρίσεις στους τελικούς των 50μ ελεύθερο τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες με Κρίστιαν Γκολομέεβ και Νόρα Δράκου, αντίστοιχα.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας, Πατρινή πρωταθλήτρια δήλωσε μετά το τέλος της αγωνιστικής ημέρας.

 

“Το ήθελα πολύ το μετάλλιο. Το ήθελα και πιστεύω ότι μπορούσα. Ήμουν λίγο άτυχη, ήταν πολύ γρήγορος τελικός. Γενικά έχω μία σταθερότητα σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, είμαι μέσα στους τελικούς, αλλά μου λείπει το μετάλλιο. Αυτό μόνο με στενοχώρησε”, δήλωσε η Δράκου, προσπαθώντας ακόμη να ελέγξει τα συναισθήματά της.

“Έκανα ό,τι μπροούσα, ίσως μπορούσα να πάω στο 27.90-27.95, αλλά ούτε αυτό θα μου έδινε μετάλλιο. Για την πίεση που είχα και όλα αυτά που ένιωθα πριν την κούρσα, νομίζω ότι ήταν πολύ καλό”, πρόσθεσε η αθλήτρια του Άκη Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι “... δεν αγχώθηκα τόσο, όσο αισθανόμουν μια ανυπομονησία να τερματίσω μέσα στην τριάδα. Επειδή γενικά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι λίγο πιο εύκολα, πίστευα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου”.

Τη στιγμή που έλεγε αυτά τα λόγια, οριστικοποιήθηκε η πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, με τη διεξαγωγή και της δεύτερης ημιτελικής σειράς. “Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένη ή στενοχωρημένη. Πάντα προσπαθώ στους μεγάλους αγώνες, πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Το καλύτερό μου αυτή τη φορά δεν ήταν το μετάλλιο, δεν πειράζει, κάποτε θα μου το δώσει κι αυτό ο Θεός”, κατέληξε η Δράκου.

Ο Χρήστου απέδωσε στην κούραση από τις πολλές κούρσες (έχει φτάσει τις δέκα στο Λονδίνο) τη σημερινή επίδοσή του. “Ήταν πολύ δύσκολος τελικός, εγώ έκανα ό,τι μπορούσα και είμαι ικανοποιημένος, παρόλο που η επίδοσή μου είναι ανεβασμένη σε σχέση με χθες. Ίσως δεν έκανα καλή διαχείριση δυνάμεων, πιο πολύ όμως στο 100άρι., γιατί στα 200μ. χθες δεν είχα περιθώρια, κολυμπώντας από την όγδοη διαδρομή (σ.σ. στον ημιτελικό). Γενικά όμως πιστεύω πως ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση για μένα”, τόνισε ο 20χρονος αθλητής του Ολυμπιακού,

 

Απόλυτα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για μία θέση στο βάθρο, εμφανίστηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ αμέσως μετά τον ημιτελικό. “Έκανα μία καλή κούρσα, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ, πέρασα τρίτος και αύριο πλέον θα δείξει σε τι κατάσταση θα είμαι. Ελπίζω να μου βγει μια καλή κούρσα. Το 50άρι χρειάζεται και λίγη τύχη για να σου βγουν όλα σωστά. Αν τα καταφέρω, ίσως να έρθει και ένα μετάλλιο”, δήλωσε ο 23χρονος πρωταθλητής. Του επισημάναμε ότι, τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Καζαν, ήταν λίγο πιο αργός στον τελικό σε σχέση με τον χρόνο του την προηγούμενη ημέρα. “Αυτό με ανησυχεί”, παραδέχθηκε. “Δεν θέλω να πάω πιο αργά αύριο. Δεν νιώθω άγχος, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό”. Όσο για τα προγνωστικά, ο Γκολομέεβ θεωρεί ότι πέραν του Μανοντού, οι υπόλοιποι βρίσκονται πολύ κοντά και ολα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

 

Για τον Οδυσσέα Μελαδίνη, η διοργάνωση στο Λονδίνο είχε ουσιαστικά τελειώσει από την πρώτη ημέρα, καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί ψυχολογικά τη μέτρια εμφάνισή του στα 4Χ100μ. ελεύθερο, θεωρώντας εαυτόν υπεύθυνο για την απώλεια ενος μεταλλίου. Η παρθενική παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη 12η θέση των 50μ. ελεύθερο, που δεν στάθηκε όμως ικανή να τον παρηγορήσει. “Μετά το 100άρι, προσπάθησα να βγάλω ό,τι καλύτερο μπορούσα σε αυτή την χάλια κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα η κολύμβηση. Μπορεί να τα κάνεις όλα και να μη σου βγούνε σωστά. Από δω και πέρα θα δω τι έκανα λάθος και συνεχίζω για να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ στο Ρίο. Είναι το άθλημα τέτοιο, σε... ξενερώνει, αλλά πάλι βρίσκεις όρεξη και τα κάνεις όλα από την αρχή”, υπογράμμισε ο αθλητής του Πανσερραϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολύμβηση: Με φοβερή εμφάνιση στον τελικό η Πατρινιά Νόρα Δράκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports