Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία ''Από τον κλασικισμό ... στη Jazz" που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Συναυλία ''Από τον κλασικισμό ... στη Ja...

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2016 και στις 9μ.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής και στα πλαίσια του 19ου“Μουσικού Μαΐου”, που διοργανώνουν η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι.& Ε. Τοπάλη, παρουσιάζουν σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, στο πιάνο και το Σπύρο Μαρίνη στο κλαρινέτο, που θα ερμηνεύσουν έργα των: J. Brahms, F. Poulenc, R. Schumann, C. Saint-Saëns και B. Kovács. Ένα διευρυμένο ρεπερτόριο από τον κλασικισμό μέχρι τις παρυφές της Jazz, ολοκληρώνοντας τη συναυλία τους με το έργο του B. Kovács, After You Mr. Gershwin!,γραμμένο το 2012.

Ο Σπύρος Μαρίνης (Διδάκτορ - Κλαρινετίστας, γ. 1982) ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην ερμηνεία κλαρινέτου στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία το 2008 με τίτλοΤο Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή μέσα από κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2004, του απονέμεται το πτυχίο μουσικολογίας και ερμηνείας με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Το 2010, κερδίζει το Ειδικό Βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαρινέτου στο Τέξας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του με θέμα Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Κυριάκος Σφέτσας - Διπλοχρωμία. Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και μαθήματα κλαρινέτου με τους Béla Kovács (Ακαδημία του Liszt, Βουδαπέστη), Nicholas Cox, Linda Merrick, Anthony Houghton, Peryn Clement Evans και Ασημίνα Τσάμου. Έχει ηχογραφήσει έργα των Charles Camilleri και Adam Gorb και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Μάλτα, Αμερική, Ιταλία, Ολλανδία και Σουηδία. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό Πολύτονο καθώς και στο περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου. Έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής στο Μάντσεστερ της Βρετανίας (RNCM), στο σχολείο για μουσικά ταλέντα Chethams School of Music και στα μουσικά Γυμνάσια Λύκεια Παλλήνης και Πατρών. Από το 2011 διατηρεί τη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και διδάσκει κλαρινέτο στο Δημοτικό Ωδείο Άργους καθώς και στο Αρκαδικό Ωδείο.

Η Νέλλη Σεμιτέκολο, γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (με καθηγήτριες τη Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη), απ΄ όπου πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον Έρικ Τεν-Μπεργκ, καθώς και ιδιαίτεραμαθήματα με την Αλίς Πάσκους. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του ΘόδωρουΑντωνίου, με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου και στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας. Έχει δώσει Συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε  παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα Γρηγορίου, Καλομοίρη, Κουρουπού, Μικρούτσικου, Σκαλκώτα, Σφέτσα και Χρήστου. Σήμερα, διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Athenaeum.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της“Φιλαρμονικής” (Ρήγα Φεραίου 7) με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture