Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΔΥΟ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ACT ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ: «ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ» ΚΑΙ «ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ»

ΔΥΟ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ACT ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κολυμπώντας κι αλληλογραφώντας στη σκηνή

Υπερβατικό κολύμπι κι αυγουστιάτικο φεγγγάρι αλλά και συγκινητική αγάπη στην αλλοτινή Ελλάδα της μετανάστευσης, μέσα από δυο θεατρικές παραστάσεις εξ Αθηνών, που καταφθάνουν αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα στο Act της Γεροκωστοπούλου. Θα δούμε το «Περί Φύσεως» από την ομάδα Βijoux de kant το τετραήμερο 5-8 Μαίου και «Πιτσιμπούργο» της εταιρείας Αγγελοπετριά το διήμερο 9-10 Μαίου. Οσοι αρέσκεστε σε σύγχρονα νεοελληνικά έργα σπεύστε. Διαθέτουν τις πένες των Μιχάλη Βιρβιδάκη και Σώτης Τριανταφύλλου.

ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Το «Περί φύσεως» φέρει την υπογραφή του συγγραφέα Μιχάλη Βιρβιδάκη και γράφτηκε για το θέατρο της οδού Κυκλάδων, ώστε να αξιοποιηθεί από τον αξέχαστο θεατράνθρωπο Λευτέρη Βογιατζή, που τελικά δεν πρόλαβε το ανέβασμά του. Ο ίδιος ο δημιουργός του το «τοποθετεί» Αυγουστο, παραμονή  του Σωτήρος, σε ένα απόμερο λιμανάκι κάποιας ελληνικής παραλίας,  όπου τρεις άνθρωποι κάνουν το απογευματινό μπάνιο τους συζητώντας την επικαιρότητα και περιμένοντας το φεγγάρι να ανατείλει μέσα απ’ τη θάλασσα. «Γραφόταν σιγά - σιγά, περισσότερο ως ποίηση παρά ως πεζός λόγος», αναφέρει. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη «δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια θαυμαστή ψευδαίσθηση. Μια αντανάκλαση της ιστορίας πάνω στη σκηνή μιας παραλίας που ίσως κάποτε κολυμπήσαμε. Κανείς δεν παίρνει όρκο ότι υπήρξε αυτή η θάλασσα ή εκείνο το φως του δειλινού».  Παίζουν: Θάνος Σαμαράς, Κώστας Κουτσολέλος, Νάνσυ Μπούκλη.

*Στις 9.30 μ.μ. Διάρκεια παράστασης: 90΄Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο), 6 ευρώ (ατέλεια θεατρολόγων)

 

ΕΡΩΤΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το «Πιτσιμπούργκο» της γνωστής συγγραφέως  Σώτης Τριανταφύλλου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Αρκαδίας Ψάλτη για δυο μόνο βραδιές και μας μεταφέρει στη Χίο του 1913, όταν η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, μετά από οκτώμισι μήνες, από τον ξενιτεμένο, στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη.Μέσα από την αλληλογραφία τους ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί, αμέσως μετά την απελευθέρωση του από τους Τούρκους. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος. Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο. Απ’ την άλλη, η βιομηχανική πόλη του Πίτσμπουργκ. Το πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς την Αμερική. Με το πλήθος των μεταναστών να παλεύουν, στα εργοστάσια χαλυβουργίας και στα ορυχεία με όνειρο μια καλύτερη ζωή.

Μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας απόλυτης αγάπης με χιώτικη ντοπιολαλιά, λαική αφηγηματικότητα και πολύ Ελλάδα. Παίζουν: Στράτος Σωπύλης, Αρκαδία Ψάλτη

*Στις 9.30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο) Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037, 6936122263

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View