Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Εισαγγελική έρευνα για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Εισαγγελική έρευνα για τις σοβαρές ελλεί...

Με γάλο πρόβλημα για χιλιάδες ασφαλισμένους

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά φαρμάκου, με τις σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα  να προκαλούν μεγάλο πρόβλημα σε χιλιάδες ασφαλισμένους.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έπειτα από εξώδικο που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τις ελλείψεις αυτές σε συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες.

Το πρωί της Δευτέρας ο Κ. Λουράντος συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και εξερχόμενος δήλωσε: «Μέρα με τη μέρα οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάζονται. Έπειτα από καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις. Ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος. Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η ανάγκη ύπαρξης όλων των φαρμάκων είναι επιτακτική. Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα και δώσαμε στοιχεία για εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ».

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being